Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Iwostin Sfaturi pentru ingrijirea mainilor


Sfaturi pentru ingrijirea mainilor

Email Imprimare

Pentru fiecare dintre noi, mainile sunt o carte de vizita. Ele au nevoie de o ingrijire speciala, pentru ca joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste contactul nostru cu lumea inconjuratoare. Felul in care arata mainile noastre spune multe despre noi ca persoane. Mainile ingrijite produc intotdeauna o impresie placuta, iar in cazul femeilor, mai ales, sunt considerate un atribut al frumusetii.

Din cele mai vechi timpuri, femeile s-au preocupat de aspectul mainilor. Femeile nobile nu numai ca nu faceau munci care le-ar fi afectat mainile, dar apelau si la diverse metode de ingrijire. De exemplu, pentru albirea pielii se folosea suc de lamaie, castravete sau miere. In Indonezia, se preparau creme din banane si ulei de floarea-soarelui sau dintr-un amestec de lapte de cocos si glicerina.
Pielea mainilor se deosebeste de pielea din alte parti ale corpului datorita stratului subtire de tesut adipos de sub epiderma. Acesta este si principalul motiv pentru care pielea mainilor este foarte sensibila. Pielea mainilor este alcatuita din straturi de tesut legate intre ele, in componenta carora intra trei tipuri de fibre: colagene, elastice si reticulare. Derma de la nivelul mainilor contine o cantitate mare de glande sudoripare, dar un numar infim de glande sebacee, de aceea mainile transpira, dar nu produc sebum (sau il produc in cantitati foarte mici).
Mai ales acum, in pragul sezonului rece, trebuie sa invatam sa ne protejam mainile de agresiunea factorilor externi. Uscarea pielii mainilor este determinata, printre altele, de deteriorarea barierei de protectie a epidermei (provocata de radiatiile solare sau de temperaturile prea ridicate sau prea scazute) si de factorul redus de hidratare, putand fi si rezultatul inevitabil al contactului cu apa clorinata, detergenti, diluanti sau vopsele. In general, este afectata bariera hidrolipidica, astfel ca pielea isi pierde din elasticitate si umiditate. Pielea mainilor devine aspra, crapa si este mult mai sensibila la actiunea factorilor externi. Uscarea pielii creste predispozitia la alergii si infectii.
Pentru a evita si diminua efectele uscarii pielii, este necesara o ingrijire adecvata a mainilor. Este recomandata mai ales utilizarea produselor de tip emulsie, care inmoaie si hidrateaza pielea, lasand la suprafata un film protector de lipide ce impiedica pierderea apei din piele. Printre cele mai bune produse de ingrijire a mainilor sunt cele care nu contin sapun (deoarece sapunul distruge bariera protectoare a pielii). Sunt indicate, de asemenea, cremele pe baza de uleiuri, parafina, glicerina si grasimi, care pot ajuta la refacerea stratului de lipide si au actiune hidratanta. Sunt recomandate cremele hranitoare si apa termala. Oligoelementele si mineralele din apa termala calmează iritatiile, elimina petele rosii si limiteaza spargerea capilarelor.
In gama Iwostin Sensitia am inclus doua produse destinate ingrijirii mainilor. Crema regeneratoare este ideala pentru ingrijirea pielii sensibile, foarte uscate, expuse la actiunea agresiva a factorilor externi si cu tendinte alergice. Crema pentru maini cu SPF 10 este destinata ingrijirii zilnice a pielii sensibile, alergice si deshidratate. Nivelul optim de hidratare al pielii si aspectul catifelat sunt mentinute de proteinele de matase, in timp ce capacitatea pielii de a retine apa in stratul superior este sporita de pantenol. Uleiul din samburi de struguri intareste bariera de protectie a pielii, diminueaza pierderea de apa si ajuta pielea sa devina moale si elastica. Cu ajutorul filtrelor UVB si UVA, pielea mainilor este protejata impotriva actiunii daunatoare a radiatiilor ultraviolete. Apa termala de Iwonicz Zdroj calmeaza iritatiile. Ambele creme se absorb rapid, fara sa lase vreun film de grasime.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy