Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Sudocrem Puiul de om se creste cu dragoste


Puiul de om se creste cu dragoste

Email Imprimare

Iata ca, dupa 9 luni de asteptare, emotie, sentimente noi si pline de intensitate, a venit pe lume puiul meu de om! Il tin in brate cu duiosie si dragoste nemarginita, il privesc, il admir si totodata ma mir cat poate fi de mic si delicat... Imi sterg de pe obraz lacrimile de bucurie... De-acum incepe epopeea cresterii unei mici minuni... Ca proaspata mamica, am trecut si prin momente grele, situatii noi ce mi-au pus la incercare rabdarea si mi-au modelat abilitatile, insa am facut fata cu brio tuturor incercarilor, cu rabdare, calm si incredere in mine.

Spunea cineva odata ca, atunci cand vine pe lume, un copil ar trebui sa aiba niste instructiuni de crestere, ceva sfaturi si ponturi de cum si ce ar trebui sa facem noi, mamele, pentru a nu comite greseli. Ei bine, toate aceste instructiuni inseamna, de fapt, instinctul matern, care are o putere imensa, o forta neinteleasa prin intensitatea ei... Pe acest instinct m-am bazat si mi-am crescut pruncul!
Primele momente grele au fost acelea cand m-am intors acasa de la maternitate. Coplesita de noile responsabilitati, m-am simtit depasita de situatie, nesigura, insa, cu putin ajutor din partea familiei, am capatat in scurt timp incredere in mine si am gestionat eficient timpul si resursele, in folosul meu si al bebelusului.
Apoi, ne-am confruntat, pe rand, cu nemiloasele colici, cu refuzul bebelusului de a manca supa de legume si alte asemenea neplaceri, probleme pe care le-am depasit, mai usor sau mai greu, si de care imi amintesc acum cu multa emotie...
Una din problemele mai deosebite au fost durerile cauzate de aparitia primilor dintisori... Agitatia bebelusului, lipsa poftei de mancare, salivatia abundenta si tendinta micutului de a-si freca gingiile cu obiecte care l-ar putea rani, toate acestea ne-au cam dat de furca! Insa ne-au fost de mare ajutor gelurile gingivale speciale si jucariile din silicon, cumparate de la farmacie, gandite pentru a veni in intampinarea acestor probleme. De asemenea, cand durerile micutului au fost mai puternice, i-am administrat, la recomandarea medicului pediatru, analgezice speciale pentru bebelusi.
Concluzia care se desprinde din cresterea puiului meu in primii anisori de viata este ca dragostea, puterea si devotamentul unei mame sunt ingredientele care fac minuni! Acum, Andrei, prichindelul meu, e baiat mare, are aproape 6 ani, si am uitat cu totul de durerile cauzate de cresterea dintisorilor... Mai ales ca acum i se misca primul dintisor, asa ca o asteptam pe Zana Maseluta... (Roxana Dumitrascuta)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy