Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Diferentele dintre medicamente si suplimente


Diferentele dintre medicamente si suplimente

Email Imprimare

Spre deosebire de medicamente, care au efecte secundare, care de multe ori se descopera dupa ce medicamentele respective sunt puse pe piata si utilizate pe scara larga, dupa ani si ani, suplimentele nutritive se remarca prin faptul ca nu au efecte secundare, oricum, nu au efecte secundare grave si rapide, asemeni medicamentelor.
De exemplu, in cazul artrozelor se poate folosi ibuprofenul, care are un efect rapid de calmare a durerii, dar si efecte secundare la fel de rapide, dar se poate folosi si sulfatul de glucozamina, care este drept ca are un efect mai lent si este nevoie de o administrare mai lunga a lui pentru a simti o ameliorare, insa nu are efectele secundare ale ibuprofenului.
Daca se poate, este asadar preferabil sa alegeti suplimente nutritive, atat pentru prevenirea unor boli, cat si pentru ameliorarea si vindecarea acestora.
Despre diferentele dintre medicamente si suplimente puteti urmari pozitia doamnei doctor Claudia Ciocan in cadrul emisiunii realizate de Irina Cordoneanu pentru Antena 2, Adevar sau baliverne.
Faptul ca lucrurile stau astfel este inevitabil. Stiinta evolueaza. Medicina evolueaza. Astazi s-au descoperit lucruri nestiute acum 20 - 30 de ani, deci este firesc ca unele medicamente care se recomandau acum cateva zeci de ani sa fie recomdandate cu mai mare grija dupa ce s-au descoperit efectele lor secundare sau diferitele interactiuni pe care le pot avea cu alte medicamente sau in situatii speciale.  Constienti de toate acestea, ar trebui ca, in masura in care se poate, sa alegem suplimentele nutritive...

 

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy