Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Un nou produs Pharma Nord, Bio-Vitamina D3, D-Pearls


Un nou produs Pharma Nord, Bio-Vitamina D3, D-Pearls

Email Imprimare

Dupa ce o lunga perioada de timp vitamina D a fost tratata cu o oarecare indiferenta, in ultimul timp nenumarate studii intreprinse in lumea intreaga vin sa demonstreze importanta covarsitoare a acestei vitamine si carenta grava de vitamina D cu care se confrunta marea majoritate a populatiei.

Astfel, este demonstrat astazi faptul ca riscul evenimentelor cardiace grave, precum infarctul, creste in cazul carentei de vitamina D cu peste 62%. Iar carenta de vitamina D creste in mod dramatic si riscul in fata cancerului, a sclerozei multiple si a artritelor reumatoide. Ultimele studii au evidentiat si faptul ca vitamina D este indispensabila functionarii corecte a sistemului imunitar. Sunt nenumarate studii care recomanda vitamina D ca principala arma de aparare in fata diferitelor epidemii si pentru intarirea generala a sistemului nostru de aparare. In baza ultimelor cercetari care se desfasoara astazi in toata lumea, vitamina D apare ca deosebit de utila in fata a nenumarate afectiuni, unele curente, dar altele foarte rare si considerate ca incurabile, precum afectiunea Crohn, o inflamatie cronica a tractului intestinal. Studiile vin sa arate insa ca sunt mult mai mute afectiuni autoimune care pot fi prevenite sau ameliorate cu ajutorul vitaminei D. Vitamina D este eficienta si impotriva atacurilor astmatice la copii, dar, inainte de toate, ea este indispensabila unui metabolism corect al calciului, atat la copii, pentru a preveni si a trata rahitismul, cat si la adulti si varstnici, impotriva osteoporozei. In acelasi timp, vitamina D este necesara si pentru o corecta functionare a sistemului muscular. Studii revolutionare din ultimii ani au venit sa demonstreze si efectul important pe care vitamina D il joaca in dezvoltarea cerebrala a copiilor, atat din punct de vedere al memoriei si al inteligentei, cat si din punct de vedere al atentiei si al echilibrului psihosomatic.
Toate aceste studii sunt cu atat mai importante cu cat analizele independente intreprinse pe un numar mare de persoane, in diferite tari, au condus la concluzia ca o majoritate covarsitoare a populatiei, peste doua treimi, sufera de un deficit major de vitamina D, pentru populatia de culoare lucrurile fiind inca si mai severe. Astfel, multe din problemele de sanatate, cu care lumea de astazi se confrunta sub forme din ce in ce mai grave, par sa provina tocmai dintr-o carenta mereu mai severa de vitamina D. In acelasi timp, toate aceste studii au condus si la o modificare radicala a recomadarii cu privire la aportul suplimentar de vitamina D necesar. Astfel, daca pana de curand se recomanda un aport zilnic in jur de 5 micrograme, acum se considera ca ne este necesar un aport de cel putin 30 de micrograme si in unele situatii acesta poate fi chiar cu mult mai mare.
Vitamina D este una dintre putinele vitamine pe care corpul nostru le poate produce singur, in straturile profunde ale pielii, sub actiunea razelor de soare. Dar, cum expunerea noastra la soare este mereu mai redusa, vitamina D produsa de corpul nostru este cu totul insuficienta. In plus, vitamina D este continuta in diferite alimente, precum pestele gras, dar alimentatia moderna bazata pe tot mai putine alimente proaspete este mereu mai saraca in vitamina D. Astfel, s-a ajuns astazi ca majoritatea populatiei sa sufere, asa cum o demonstreaza toate studiile intreprinse in ultimii ani, de o carenta extrem de grava de vitamina D.
De aceea suplimentele alimentare cu vitamina D sunt absolut necesare. Trebuie stiut insa ca vitamina D este de mai multe tipuri, dintre care cele mai importante sunt vitamina D2, ergocalciferol, si D3, colecalciferol, cea care este produsa si in mod natural de pielea noastra sub actiunea razelor ultraviolete ale soarelui si care este de departe cea mai activa la nivelul organismului nostru. Noul produs de la Pharma Nord, D-Pearls, Bio-Vitamina D3, este un produs cu o maxima biodisponibilitate, continand vitamina D3 dizolvata in ulei de masline presat la rece.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy