Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Rolul cromului in curele de slabire


Rolul cromului in curele de slabire

Email Imprimare

Cromul reprezinta un mineral vital pe care il luam din alimentatie, dar aportul mediu variaza foarte mult de la o regiune la alta in functie de alimentele folosite. Zarzavaturile, fructele si alimentele procesate si rafinate prezinta un nivel redus al cromului. In plus, alimentele bogate in zaharuri simple (zaharoza, fructoza) stimuleaza eliminarea cromului din organism. Concentratii mai mari de crom gasim in drojdia de bere, in cerealele integrale, carne, cartofi, branzeturi, diferite condimente, prune, ciuperci. In Europa si, in particular, in Romania, aportul de crom este cu totul insuficient, astfel ca organismul nostru ajunge sa sufere de un deficit pronuntat de crom. Acest deficit este in masura sa provoace o scadere a capacitatii corpului de a controla valorile glicemiei. Pot aparea astfel scaderi bruste ale glicemiei care pot fi responsabile de aparitia unor diferite simptome neplacute precum cefalee, oboseala, insomnie, labilitate emotionala, iritabilitate, tremuraturi sau vertij. Aceste simtome apar frecvent la cateva ore dupa masa putand fi insotite si de foame si palpitatii. Nu lipsesc nici ametelile si greata, acuzate si ele de multe persoane. Disconfortul atat de neplacut, provocat de crizele de hipoglicemie, dispare de obicei dupa consumarea de dulciuri.
Multe persoane acuza foame spontana, nemotivata, chiar imediat dupa masa. Se ajunge astfel la un consum suplimentar de alimente de care organismul nu are, de fapt, nevoie. Pe termen lung acesta conduce automat la cresterea in greutate. Curele de slabire risca sa accentueze deficitul de crom, iar neadministrarea necesarului de dulciuri atunci cand apar primele simptome provocate de hipoglicemie duce la agravarea acestora. Organismul dispune insa de propriul sau mecanism de reglare, dar are nevoie pentru aceasta de un aport echilibrat de substante nutritive si, in particular, de crom. Astfel, aceste neajunsuri pot fi usor inlaturate prin completarea deficitului de crom cu ajutorul suplimentelor nutritive. Odata cu restabilirea aportului normal de crom, corpul isi regleaza mai usor glicemia si scade pofta de dulciuri, iar simptomele amintite anterior dispar treptat. S-a demonstrat, de asemenea, ca aportul de crom amelioreaza si actiunea insulinei. Despre toate acestea a vorbit si doamna doctor Claudia Ciocan, Country Manager Pharma Nord, pentru telespectatorii emisiunii Meridian de la postul de televiziune N24.      

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy