Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Seleniul, virusii si gripele de sezon


Seleniul, virusii si gripele de sezon

Email Imprimare

Virusii pot produce, pe buna dreptate, panica. Atat din cauza agresivitatii extreme de care dau dovada in anumite situatii si a usurintei cu care se poate raspandi o viroza, fiind mereu susceptibili de a genera adevarate pandemii, cat, mai ales, din cauza mutabilitatii, a capacitatii lor formidabile de a se schimba de la o zi la alta. Si nu trebuie sa uitam faptul ca orice vaccin este eficient numai fata de tulpinile pentru care a fost produs!
Astfel, in momentul in care un virus sufera o mutatie, suntem imediat lipsiti de orice aparare in fata lui. Acesta este si cazul noilor tipuri de gripa si a gripei porcine care a provocat atata teama anul trecut. Vaccinurile antivirale deja existente, suprasolicitate astazi in lumea intreaga, nu sunt insa specifice noilor virusi.
Corpul nostru are insa o capacitate extraordinara de autoaparare. Astfel, o cale cunoscuta deja pentru a lupta impotriva virozelor o reprezinta stimularea si intarirea sistemului imunitar.
Unul dintre principalele elemente de care depinde eficacitatea sistemului nostru imunitar il reprezinta seleniul. Multiple cercetari clinice si de laborator au evidentiat, in ultimii ani, atat la animale, cat si la om, eficacitatea seleniului in combaterea contaminarii, dar si in reducerea agresivitatii atacului viral.

Deja din 2003 avem studiile concludente, intreprinse de Melinda Beck si de colegii ei de la Universitatea din Carolina de Nord, asupra rolului seleniului in cazul virusilor Coxsackie B3 si B4. Aceasta intreaga familie de virusi este extrem de raspandita si, in general, nu ridica probleme majore, cu toate ca nu dispunem in fata lor decat de tratamente paleative. Aceste viroze pot trece de la sine in doar cateva zile, insa, in unele cazuri, pot produce moartea subita prin afectarea miocardului. Studiile amintite au demonstrat dependenta acestei virulente de nivelul seleniului si al vitaminei E in organism. In plus, eficacitatea majora a seleniului este independenta de mutatiile respectivului virus.
Un alt studiu relevant a fost intreprins de cercetatorii Universitatii din Pennsylvania asupra temutului virus HIV. Astfel, studiul a evidentiat actiunea seleniului asupra proteinei TR1 care impiedica multiplicarea virusului. Un studiu anterior, intreprins de cercetatorii Universitatii din Miami, demonstrase deja ca seleniul stimuleaza cresterea productiei de celule albe CD4 care sunt atacate de virusul HIV. Se obtine astfel atat combaterea raspandirii virusului, cat si reducerea efectelor acestuia.
Sunt nenumarate alte studii care intregesc tabloul multiplelor actiuni prin care seleniul intareste capacitatea de aparare a organismului in fata virusilor, atat din punct de vedere al apararii noastre fata de o posibila contaminare, cat si de reducere a agresivitatii virusului si a posibilelor consecinte ale unei eventuale imbolnaviri. Dar, inainte de toate, seleniul natural nu are efecte secundare si are, in afara de protectia antivirala generala, independenta de mutatiile virusilor, precum si un efect protector si de intarire a intregului organism.
Important este insa sa ne alegem o sursa de seleniu intr-adevar activa, unele dintre ele neproducand efecte semnificativ superioare unui produs placebo. O sursa de maxima eficacitate si biodisponibilitate, evidentiate prin nenumarate studii clinice, o reprezinta Bio-Seleniu+Zinc, produs de Pharma Nord, care, in plus, contine si vitaminele A, B6, C si E. Astfel, avem de-a face cu un adevarat cocteil antioxidant, extrem de puternic, ce ne asigura o perfecta protectie impotriva radicalilor liberi, dar si o stimulare si intarire considerabila a intregului sistem imunitar si, prin aceasta, o excelenta protectie antivirala.
Astfel, o protectie a organismului cu Bio-Seleniu+Zinc este mult mai eficienta decat recurgerea la vaccinuri si antivirale care, practic, nu au nici un efect semnificativ fata de noile tulpini virale. Pentru o buna protectie, administrarea suplimentului Bio-Seleniu+Zinc trebuie sa inceapa din timp si trebuie continuata pe o perioada suficienta de timp.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy