Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Vitamina D, scut impotriva racelii si gripei


Vitamina D, scut impotriva racelii si gripei

Email Imprimare

Suplimentele pe baza de vitamina D pot reprezenta cea mai buna forma de protectie a copiilor impotriva gripei. Rezultatele uimitoare ale unor studii efectuate recent pe copiii de scoala din Japonia vin sa confirme aceasta ipoteza.
Publicatia American Journal of Clinical Nutrition a publicat recent un studiu privind efectele vitaminei D. Unui grup de scolari din Japonia, format din copii cu varste intre 6 si 15 ani, li s-a administrat, zilnic, in mod aleator, 30 micrograme (1200 U.I.) de vitamina D3 sau tablete inactive (placebo), in sezonul rece, cand riscul de raceala si gripa este crescut. S-a observat ca acei copii carora li s-a administrat vitamina D au avut o rata de imbolnavire cu aproape 60% mai redusa decat ceilalti.
Pe langa protectia impotriva virusului gripal influenza A, forma cea mai intalnita a acestui virus, vitamina D a redus atacurile de astm in randul copiilor care au avut episoade astmatice in trecut.
Studiul a fost inspirat de studii mai vechi, prin care se testa efectul protector al administrarii vitaminei D in cazul osteoporozei. In studiul respectiv, oamenii de stiinta au observat cum cei carora li s-a administrat vitamina D au raportat de trei ori mai putine simptome de raceala si gripa.
Plecand de la acest nou studiu, cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca administrarea suplimentelor cu vitamina D pe timpul iernii poate ajuta la prevenirea imbolnavirii cu virusul gripal. Ar fi ideal ca administrarea sa inceapa in luna septembrie, pentru a preveni episoadele gripale si astmatice.
In natura, vitamina D se intalneste in mai multe variante, doua dintre cele mai frecvente fiind D2 si D3. Vitamina D3 (colecalciferol) este considerata forma biologic activa. Pentru ca neplacerile sezonului rece sa nu va ia pe nepregatite, la Pharma Nord am creat suplimentul D-Pearls cu vitamina D3. Capsulele gelatinoase moi, care contin 20 micrograme (200 U.I.) de vitamina D3, sunt amestecate in ulei de masline presat la rece, ceea ce le face mult mai usor de asimilat.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy