Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Inapoi pe bicicleta dupa dureri ingrozitoare


Inapoi pe bicicleta dupa dureri ingrozitoare

Email Imprimare

Doamna Barbulescu, care avea puternice dureri de genunchi, a incercat sa scape de ele prin folosirea unui supliment cu seleniu si zinc de la Pharma Nord. Pentru mine este solutia ideala, spune ea. Am scapat de tot de dureri, desi mi s-a spus ca va trebui sa traiesc cu dureri de genunchi toata viata. Deja dupa doua-trei saptamani, am observat cum durerea mea de genunchi se diminua, iar la un moment dat chiar a disparut. Puteam sa merg pe bicicleta din nou, cu grija, fara nici un obstacol. Asta se intampla in urma cu optsprezece luni, astfel ca eu cred ca aceste tablete si-au dovedit eficienta. Mai mult, dupa aproximativ sase luni nu am mai luat suplimentul pentru o vreme. Neplacerile au revenit, asa ca am reinceput si voi continua sa iau tabletele. Ma ajuta foarte mult, spune doamna Barbulescu, in varsta de 67 ani.

Artroza
Durerile veneau parca peste noapte, spune doamna Barbulescu. Veneau pe neasteptate. Medicul meu m-a trimis la spital pentru a mi se face o radiografie, iar rezultatul a fost: artroza. "Nu se poate face mare lucru", au zis specialistii. "E o stare cu care trebuie sa te obisnuiesti sa traiesti", mi-au spus. Totusi, e mai simplu de zis decat de facut...

A citit despre dureri asemanatoare
Cand a citit un articol in care o alta doamna vorbea despre experientele ei, aproape identice, doamna Barbulescu a devenit imediat interesata. Acea femeie spunea si ea ca i s-a spus ca nu e nimic de facut pentru durerile ei. Totusi, ascultand sfatul farmacistului sau, a incercat un supliment cu seleniu si zinc si a reusit sa scape de dureri. "Si exact asta o sa fac si eu" - mi-am zis.

Suplimentul a fost eficient
Doamna Barbulescu n-a mai zabovit, s-a dus imediat la farmacie ca sa cumpere tabletele cu seleniu si zinc. Foloseam acest supliment nutritiv de doua saptamani si jumatate cand am inceput sa simt ca are efect. Multumita tabletelor, durerea a disparut complet. Totusi, cand, dupa un an si jumatate, m-am oprit, genunchii au inceput sa ma doara din nou. M-am convins definitiv si am folosit suplimentul cu incredere de atunci incoace. Durerea n-a mai revenit.

Bunica activa
Doamna Barbulescu nu e singura care beneficiaza de acest supliment nutritiv, caci, multumita genunchilor sai fara dureri, ea este o bunica foarte activa, care are grija in mod regulat de nepoti. Ii duc pe copii la scoala si ii iau de la scoala. Mergem cu totii pe bicicleta. Cea mai mica nu stie inca sa mearga cu bicicleta, asa ca sta pe a mea, in spate. Asta inseamna sa pedalez din greu, iar ultimul lucru de care ai nevoie pentru asa ceva sunt durerile de genunchi!, rade ea.

Sfatul specialistului
Dr. Claudia Ciocan, specialist suplimente nutritive

Seleniul este un oligoelement care, in cantitati foarte mici, are un rol foarte important in organism. Avem nevoie de aproximativ 100 de micrograme pe zi pentru o stare buna de sanatate, dar majoritatea dintre noi consuma mult mai putin decat atat. Are asta vreo importanta? Bineinteles ca da, deoarece in corpul uman exista mai multe proteine si enzime dependente de seleniu ce constituie o parte vitala a apararii noastre contra unor afectiuni cum ar fi inflamatiile. In artrita reumatoida, cand articulatiile se umfla si dor, cauzand invaliditate, s-a aratat ca nivelul de seleniu este mult mai scazut, sugerand faptul ca nutrientul este implicat activ in apararea contra inflamatiilor. O metoda de a spori apararea organismului este de a lua un supliment de seleniu.
De asemenea, seleniul joaca un rol important in apararea impotriva virusilor si bacteriilor, din acest motiv suplimentul imbunatateste rezistenta la vremea rece. Combinand seleniul cu zincul si vitaminele A, B6, C si E, acest supliment imbunatateste efectul general, deoarece toti nutrientii conlucreaza sinergic pentru a se intari unul pe altul si a sustine corpul in lupta cu diverse tipuri de boli.
In plus, in Europa si, in particular, in Romania, din cauza degradarii solului, in momentul de fata deficitar in seleniu, o dieta normala nu ne poate oferi mai mult de 30-50 micrograme de seleniu pe zi, in timp ce cercetatorii recomanda cel putin 100-200 de micrograme. In plus, fumatul activ sau pasiv consuma cantitati mari de seleniu crescand astfel doza necesara. Ne-am oprit asupra acestui exemplu pentru ca seleniul joaca un rol esential in organism, dar este mai putin cunoscut, cu toate ca a constituit obiectul a numeroase studii de specialitate. Astfel, seleniul neutralizeaza radicalii liberi din organism, previne anumite forme de cancer, contracareaza procesul de degradare a ADN-ului, protejeaza impotriva metalelor grele, cum ar fi mercurul, plumbul, cadmiul, imbunatateste fertilitatea, previne inflamarea articulatiilor, avand un efect antiinflamator indirect, ajuta sa va mentineti articulatiile intr-o forma optima si se pare ca ajuta si la cresterea parului.
Datorita importantei sale, efectele seleniului au fost analizate in multe studii. Rezultatele cele mai interesante au fost publicate de un grup de cercetatori americani in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane din decembrie 1996. Acestia au aratat ca administrarea unei cantitati zilnice de 200 de micrograme de seleniu timp de 10 ani a redus incidenta cancerului de prostata cu 67%, al celui colorectal cu 58%, iar a celui pulmonar cu 48%. Aceste rezultate au dus la demararea celui mai ambitios si mai cuprinzator studiu intreprins vreodata. Este vorba despre testul PRECISE (Prevenirea Cancerului cu ajutorul Seleniului in Europa). Testul se desfasoara asupra 42.000 de subiecti europeni si americani sanatosi, cu varsta cuprinsa intre 60 si 74 de ani si carora li se administreaza doze zilnice de 100, 200, respectiv 300 de micrograme de seleniu sau pastile placebo. Pentru acest test, care se estimeaza ca se va mai desfasura si in urmatorii ani s-a hotarat ca atat tabletele placebo, cat si cele de seleniu sa fie furnizate de compania daneza Pharma Nord, deoarece aceasta a reusit sa ofere produsul pe baza de seleniu cu cea mai mare biodsponibilitate. De altfel, biodisponibilitatea si eficienta unui produs reprezinta informatii esentiale pentru orice cumparator. De aceea, orice companie care se respecta trebuie sa puna la dispozitia publicului o documentatie stiintifica clara pentru fiecare produs pe care il comercializeaza.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy