Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Traditia ceaiului in China


Traditia ceaiului in China

Email Imprimare

Povestea ceaiului incepe acum aproape 4.500 de ani in China, nu in India, asa cum se crede in general. Astazi, se estimeaza ca exista mai bine de 3.000 de varietati de ceai, fiecare cu proprietatile sale specifice. Una dintre aceste varietati este ceaiul verde, un elixir de sanatate, longevitate si frumusete. In jurul descoperirii ceaiului s-au tesut, de-a lungul timpului, nenumarate povesti si legende. Cea mai cunoscuta dintre ele provine din China.
Se spune ca imparatul Shen Nong, adormit la umbra arborelui cunoscut drept Camelia Sinensis, isi da seama cu uimire, cand se trezeste, ca frunze ale acestui arbore cazusera intr-un vas cu apa calda pe care il avea langa el. Imparatul gusta din infuzia aromata si este imediat captivat de gustul licorii. Asa s-ar fi nascut ceaiul in China.
Astazi, se estimeaza ca in lume se consuma zilnic aproximativ 15.000 de cani cu ceai. Binefacerile sale asupra sanatatii sunt recunoscute de mult timp de medicina traditionala chineza, dupa cum reiese si din prima carte de farmacie chineza, din secolul I, atribuita chiar imparatului Shen Nong: Cu un gust amar, ceaiul limpezeste mintea, combate oboseala, stimuleaza corpul si imbunatateste vederea. De-a lungul timpului, virtutile ceaiului au fost evidentiate de numeroase studii stiintifice. Dintre aceste proprietati putem aminti capacitatea de limpezire a vederii, de combatere a agitatiei, de reglare a tranzitului intestinal si de stopare a diareei, de favorizare a diurezei. De asemenea, ceaiul poate inlatura efectele excesului de alcool.
In China, primul nume al ceaiului a fost tu, adica planta comestibila amara, apoi ming, mugure, si, in fine, cha, denumire atestata de-abia in secolul al VII-lea. Chinezii faceau diferenta intre ceaiul cu parfum delicat, chia, si ceaiul mai putin aromat, cu un gust amar, puternic, ch’wan. Primele scrieri despre ceai dateaza din secolul al VII-lea, cand Lu Yu (733-804), maestrul ceaiului, a redactat primul tratat despre ceai din lume, Cartea sacra a ceaiului, o lucrare in zece capitole, in care cunoasterea ceaiului este asociata unei cautari spirituale. Lu Yu explica modul de preparare a ceaiului din frunze. Nu mai putin de sase etape erau necesare ca sa se obtina o cana de ceai de 250 de grame. Capitolul V este consacrat prepararii propriu-zise a ceaiului. Lu Yu explica alegerea apei, pentru ca nu toate apele au acelasi gust. Potrivit maestrului chinez al ceaiului, apa de munte este cea mai buna, urmata de apa de rau si de cea de izvor. Iata cum descrie Lu Yu cele trei trepte de fierbere a ceaiului: prima treapta este cea in care, la suprafata apei, se formeaza mici bule asemanatoare ochilor de peste. La al doilea nivel, bulele devin precum perlele de cristal cand se rostogolesc intr-o fantana. Ultima treapta de fierbere corespunde valurilor puternice din recipientul in care fierbe apa.
Din nenumaratele sortimente de ceaiuri, la Pharma Nord am ales ceaiul verde, recunoscut in lumea intreaga pentru proprietatile sale terapeutice incredibile. Bio-CLA Booster este suplimentul alimentar care, asociind acidul linoleic conjugat cu extractul de ceai verde, va ajuta sa slabiti eficient. Extractul de ceai verde creste consumul de energie cu 4%, in timp ce nivelul de ardere a grasimilor sporeste cu 12%, influentand atat greutatea, cat si structura musculara a corpului. Combinatia de extract de ceai verde si CLA are un efect foarte puternic asupra capacitatii organismului de a arde si a respinge grasimile. (Foto: Stock.XCHNG)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy