Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Efectele benefice ale ceaiului verde asupra sanatatii


Efectele benefice ale ceaiului verde asupra sanatatii

Email Imprimare

Orice ingredient natural care trateaza afectiuni diverse din cele mai vechi timpuri este cu adevarat extraordinar. Ceaiul verde nu face nici el exceptie, fiind, dintre toate ceaiurile, cel mai apreciat pentru proprietatile sale. Spre deosebire de ceaiurile fermentate sau semifermentate, ceaiul verde nu sufera nici o transformare, pastrandu-si, astfel, intreaga capacitate de actiune benefica asupra organismului.

De obicei, ceaiul verde se consuma sub forma de infuzie, iar pentru un efect maxim se recomanda intre 1 si 3 cani pe zi. Efectul sau stimulant se face simtit inca de la prima cana. Actiunea de combatere a oboselii este exercitata la nivelul centrilor nervosi, stimuland activitatea psihica. Efectul stimulant al teinei dureaza mai mult decat in cazul cafeinei continute in cafea.
Punctul forte al ceaiului verde il reprezinta puternica sa actiune antioxidanta, datorata prezentei polifenolilor si a flavonoidelor care combat eficient radicalii liberi, principalii vinovati pentru procesul de imbatranire, bolile cardiovasculare si cancer. 100 mg de ceai verde contin cantitati importante de vitamine si minerale: vitamina C (300 mg), vitamina E (100 mg), vitamina B (11 mg), provitamina A (15 mg) si polifenoli (35 %).
Studiile au aratat ca ceaiul verde este mult mai bogat in antioxidanti decat majoritatea legumelor si fructelor. Se pare ca doua cani cu ceai verde fac cat sapte pahare cu suc proaspat de portocale. De asemenea, capacitatea ceaiului verde de combatere a radicalilor liberi ar fi de patru ori mai mare decat in cazul celebrelor vitamine C si E.
Dupa ce am savurat o cana cu ceai verde, organismul nostru beneficiaza de actiunea sa antioxidanta timp de aproximativ 3 ore. Riscul de boli cardiovasculare, de accidente vascular-cerebrale sau de tromboza scade, nivelul colesterolului se reduce, bataile inimii sunt stimulate si reglate.
Diferite studii epidemiologice au evidentiat rolul ceaiului verde in prevenirea cancerului, prin stimularea sistemului imunitar. Ceaiul verde se pare ca actioneaza la nivelul proliferarii celulelor canceroase, impiedicand angiogeneza (formarea de vase sangvine noi in jurul tumorilor canceroase). Ceaiul verde poate fi de mare ajutor si in timpul tratamentului pentru cancer, protejand sistemul imunitar de efectele secundare ale chimioterapiei sau radioterapiei. Prin stimularea sistemului imunitar, ceaiul verde ar putea fi util si pentru combaterea bolilor infectioase.
De asemenea, este dovedita stiintific capacitatea ceaiului verde de a creste consumul de energie si de a imbunatati arderea grasimilor. Compania noastra, Pharma Nord, a creat un supliment alimentar natural, care combina efectele demonstrate ale acidului linoleic conjugat cu extractul de ceai verde. Bio-CLA Booster va ajuta sa slabiti inteligent, respingand si arzand grasimile, fara ca masa musculara sa se reduca. Bio-CLA Booster nu strica echilibrul dintre grasime si muschi, echilibrul esential pentru mentinerea unei siluete de invidiat.



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy