Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Uimitorul potential al ceaiului verde


Uimitorul potential al ceaiului verde

Email Imprimare

Recent, numeroase studii efectuate in mai multe tari occidentale arata clar efectele exceptionale ale ceaiului asupra sanatatii. Frunzele de ceai contin cantitati importante de substante antioxidante, polifenoli si flavonoide, care combat radicalii liberi, protejandu-ne celulele de agresiunile zilnice. Se pare chiar ca ceaiul ar contine mai multi antioxidanti decat fructele cunoscute pentru bogatia lor in polifenoli. Iar la acest capitol, ceaiul verde este un adevarat campion, situat pe locul 11 in topul celor mai folositoare produse pentru om, realizat recent de revista americana Forbes!

Ceaiul verde face parte din medicina traditionala din cele mai vechi timpuri, iar cercetarile din medicina moderna vin sa confirme proprietatile incredibile care l-au consacrat. In 1994, intr-un articol publicat in reputata publicatie britanica Journal of the National Cancer Institute se demonstra ca un regim alimentar care include ceai verde poate reduce riscul de cancer esofagian cu pana la 60%. Anumite componente ale ceaiului verde au capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. In plus, ceaiul verde ar contribui si la cresterea proportiei de colesterol bun in sange (HDL). Aceasta proprietate a ceaiului verde era cunoscuta si valorificata de chinezi, care il foloseau ca remediu pentru artrita reumatoida, bolile cardiovasculare si anumite forme de deficienta imunitara.
In 1999, publicatia stiintifica americana Free Radical Research prezenta in paginile sale un studiu comparativ privind efectul antioxidant al anumitor alimente. Aflam astfel ca doua cani cu ceai fac cat sase mere, douazeci de pahare de suc de mere si sapte pahare de suc de portocale.
Un alt studiu, realizat la Boston Tufts University, a masurat efectul antioxidant al ceaiului, prin comparatie cu douzeci si doua de legume, printre care broccoli, ceapa, usturoiul, morcovii si porumbul. Ceaiul s-a detasat net. Studiul a evidentiat si capacitatea superioara a ceaiului de a absorbi radicalii liberi. Cum radicalii liberi se numara printre responsabilii pentru anumite tipuri de cancer, afectiuni cardiovasculare si accidente vascular-cerebrale, se explica astfel numeroasele cercetari desfasurate in jurul ceaiului, in ultimele doua decenii, din China si Japonia pana in Statele Unite ale Americii, Canada, Olanda si Marea Britanie, care ii confirma virtutile terapeutice.
85% din antioxidantii continuti in ceai sunt eliberati in primele 5 minute de infuzie. Dupa doar o  cana cu ceai, organismul beneficiaza de o puternica actiune antioxidanta pentru doua-trei ore. Tot studiile arata ca puterea antioxidanta a ceaiului este de aproape patru ori mai mare decat a vitaminei C. De asemenea, principala componenta a ceaiului verde, epigallocatechin-3-galate (EGCG), are o putere antioxidanta de 200 de ori mai mare decat a vitaminei E.
Concluzia unui studiu efectuat de Asociatia medicala americana pe 40.000 de persoane, femei si barbati, a fost ca aceia dintre noi care consuma ceai verde in cantitati insemnate au sansa sa traiasca mai mult, reducandu-si, totodata, si riscul de a suferi de afectiuni cardiace. Mai exact, s-a observat ca speranta de viata este mai mare in randul persoanelor care beau cel putin cinci cani cu ceai verde pe zi, in cazul lor riscul de confruntare cu o problema cardiaca scazand cu aproximativ 16%.
Ceaiul verde se pare ca are si un puternic efect antibiotic si antigripal, dupa cum indica cercetatorii de la universitatea japoneza Shizuoka. EGCG impiedica actiunea a trei tipuri de virus gripal, printre care se numara si temutul A/H1N1. Medicii japonezi sunt de parere ca atat in forma pura, cat si sub forma de extract medical, ceaiul verde poate fi remediul cel mai bun impotriva gripei noi.
Datorita incredibilului sau potential antioxidant, ceaiul verde poate fi folosit pentru obtinerea unor efecte maxime in curele de slabire si de detoxifiere a organismului. Va puteti convinge de prorietatile ceaiului verde incercand suplimentul alimentar Bio-CLA Booster, al companiei noastre, Pharma Nord, care combina efectele dovedite ale acidului linoleic conjugat si ale extractului de ceai verde. Cu Bio-CLA Booster, slabiti inteligent, arzand grasimile, fara sa pierdeti insa masa musculara. (Foto: Stock.XCHNG)


 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy