Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Sulfatul de glucozamina, aliatul impotriva durerilor articulare


Sulfatul de glucozamina, aliatul impotriva durerilor articulare

Email Imprimare

Produsa de organism din glucoza si glutamina, glucozamina sau sulfatul de glucozamina, cum mai este cunoscuta, joaca un rol crucial in mentinerea integritatii cartilajelor articulare. Sulfatul de glucozamina este un extract natural din scoici si crustacee. Scoicile contin asa-numitii glucozaminoglicani, compusi biologic activi din care este alcatuit cartilajul uman.
Atunci cand procesul de producere a glucozaminei incetineste, cartilajele degenereaza si astfel se instaleaza artroza. Cea mai des afectata este articulatia genunchiului. Din fericire, exista suplimente nutritive pe baza de sulfat de glucozamina, care pot preveni si chiar repara deteriorarea tesutului. Pentru un efect optim, sulfatului de glucozamina ii este asociat condroitin sulfatul sau condroitina, un constituent important al oaselor, al cartilajelor si al altor tesuturi conjunctive. Studii recente, care au comparat efectul suplimentelor nutritive ce contin sulfat de glucozamina cu cel al medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, folosite de obicei pentru a scadea durerea articulara, au demonstrat ca sulfatul de glucozamina este mai eficient in scaderea durerii si in imbunatatirea functiei articulare.
Despre sulfatul de glucozamina si efectele sale benefice asupra articulatiilor va invitam sa aflati mai multe din interventia doamnei doctor Claudia Ciocan, specialist in suplimente nutritive in cadrul companiei noastre, Pharma Nord, in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy