Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Melatonina, esentiala pentru un somn usor


Melatonina, esentiala pentru un somn usor

Email Imprimare

Am experimentat cu totii, fara indoiala, neplacerile cauzate de lipsa de somn, de un somn insuficient sau nu tocmai odihnitor. Responsabila de somn si, implicit, de calitatea lui, este melatonina, cunoscuta si drept hormonul somnului. Este produsa de epifiza (glanda pineala) din centrul creierului, care joaca un rol determinant in ciclul veghe-somn. In mod normal, melatonina este eliberata inca de la caderea noptii, pentru a favoriza adormirea. Secretia de melatonina este maxima intre orele 2 si 4 dimineata, apoi scade, treptat, in a doua jumatate a noptii, pentru a ne pregati de trezire.
Se observa ca producerea de melatonina tinde sa scada pe masura ce inaintam in varsta, insa asta nu inseamna ca persoanele tinere sunt scutite de aceasta problema. La fel de predispusi la tulburarile de somn sunt si persoanele care, fie din cauza serviciului in ture, fie ca urmare a calatoriilor ce implica trecerea de la un fus orar la altul, sau din diverse alte motive, nu dorm suficient. In asemenea situatii, pentru un somn cu adevarat odihnitor este nevoie sa apelam la suplimente nutritive pe baza de melatonina, care ne pot ajuta sa ne resincronizam ceasul interior.
Despre melatonina si problemele de somn, dar si despre suplimentele nutritive pe baza de melatonina aflati mai multe din interventia doamnei doctor Claudia Ciocan, specialist in suplimente nutritive in cadrul companiei noastre, Pharma Nord, in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy