Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Pharma Nord Tineri si plini de vitalitate


Tineri si plini de vitalitate

Email Imprimare

De ce sa nu ramanem tineri si plini de vitalitate? In fond, e asa de usor! Daca ne lasam prada oboselii si ne complacem intr-o viata tot mai sedentara si cu o alimentatie asa-zis moderna, nu avem de ce sa ne plangem… Raul ni-l facem cu mana noastra. Din pacate, alimentatia e greu de controlat pentru ca alimentele sanatoase de pe vremea bunicilor aproape ca au disparut. Iar categorisirea lor drept produse bio sau produse naturale vine mai mult pentru a justifica preturi mai mari. Astfel, carentele de vitamine si poate mai ales carenta de coenzima Q10, de fapt tot o forma de vitamina, devin din ce in ce mai severe si mai periculoase. Este adevarat ca aceasta miraculoasa coenzima este prezenta in uleiul de soia, in sardine, macrou, alune, in inima, ficatul, rinichii si carnea de bovine, dar continutul lor in Q10 depinde de cum au fost crescute aceste animale si de modul de prelucrare. Iarasi este adevarat ca si noi suntem capabili sa ne sintetizam singuri aceasta coenzima. Dar printr-un proces complicat care este inhibat de foarte multi factori caracteristici vietii moderne. Astfel, nu este de mirare ca astazi carenta de Q10 ia proportii ingrijoratoare.

Multi ar putea crede ca o astfel de carenta e nesemnificativa si e ea insasi o inventie. Ar fi bine de urmarit ce inseamna de exemplu carenta de vitamina C care declanseaza aparitia scorbutului, care, in scurt timp, duce la deces. Carenta de Q10 nu e mai putin periculoasa, chiar daca ea nu a primit un nume specific. Si aceasta pentru ca ea conduce la instalarea nu a unei afectiuni specifice, ci a unui numar foarte mare de afectiuni diverse. Si aceasta deoarece in absenta acestei coenzime este afectata in primul rand inima, apoi ficatul, muschii, sistemul nervos si, in fine, organismul in intregul lui. Pentru ca in absenta ei nici o celula a organismului nostru nu mai poate functiona normal. In primul rand, nu-si mai poate procura energia de care are nevoie. Apoi organismul nu se mai poate apara corect, nici de atat de periculosii radicali liberi si nici de bacteriile si virusii cu care ne confruntam clipa de clipa.
Astfel, cresterea incidentei a nenumarate afectiuni este direct legata de carenta de Q10. Inclusiv afectiunile de piele si imbatranirea precoce sunt datorate acestei carente la care contribuie in mod decisiv si agentii poluanti, inclusiv razele ultraviolete. De ce sa nu te bucuri de o piele stralucitoare si elastica? De ce sa nu te poti bucura de viata? La fel cum am invatat ca trebuie sa prevenim carenta de vitamine si de minerale cu ajutorul suplimentelor alimentare, acelasi lucru trebuie sa-l facem si in privinta coenzimei Q10 al carei rol apare pe zi ce trece, cu fiecare nou studiu si cercetare, ca jucand un rol  determinant in buna functionare a organismului nostru. De la pastrarea elasticitatii pielii si pana la prevenirea cancerului… O buna conditie fizica, un tonus muscular necesar unei vieti dinamice si fericite necesita un aport adecvat de Q10. Si asta nu o spun din carti, ci din propria mea experienta. E adevarat ca nu ajunsesem inca sa sufar de afectiuni  cardiace, hepatice sau de alta natura care sa fie diagnosticabile si sa necesite un tratament medicamentos.
Dar starea de oboseala, disconfortul dupa o masa mai bogata, dupa un efort prelungit, aspectul pielii, sangerarea gingiilor si, in ultima instanta, pierderea chefului de viata ajunsesera sa-mi afecteze grav calitatea vietii, inclusiv relatiile mele cu cei apropiati. Pana intr-o zi cand mi-am spus ca nu am decat o viata si e absurd sa-mi bat joc de ea! Mi-am schimbat dieta, mi-am schimbat programul si am apelat in acelasi timp la un set de suplimente alimentare, bazat in primul rand pe un aport suficient de Q10, de vitamine si minerale. Si astazi sunt un alt om. Dinamic, cu un chef debordant de viata. Si - de ce sa n-o spun? - de-a dreptul invidiat de cei din jurul meu. Depinde de fiecare dintre noi ce viata vrea sa duca! (Daniela)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy