Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Preparate din propolis obtinute in casa


Preparate din propolis obtinute in casa

Email Imprimare

Datorita multiplelor sale calitati care il recomanda pentru a fi folosit in nenumarate afectiuni si datorita modului atat de simplu in care putem obtine diferite preparate cu ajutorul lui, propolisul apare astazi in diferite retete extrem de usor de preparat, pur si simplu, in casa. Iata cateva dintre ele.
Pentru afte, stomatite si alte afectiuni la nivelul gurii, faringite sau amigdalite se poate mesteca o bucata de propolis. Inconvenientul consta insa in faptul ca acesta adera la dantura, necesitand apoi o curatare atenta si destul de laborioasa.
Din acest motiv este preferabil sa folosim in locul propolisului brut, apa de propolis. Chiar daca diluarea tincturii de propolis in apa blocheaza anumite principii active ale acestuia, apa de propolis da rezultate destul de bune. Aceasta se poate prepara simplu, adaugand cinci lingurite de tinctura de propolis la 200 de mililitri de apa rece. Aceasta apa de propolis poate fi folosita de catre femei si in cazul unor afectiuni ginecologice precum leucoreea sau cervicita.
Pentru afectiunile bucale, gelul de propolis prezinta avantajul ca se bucura de o buna aderenta la leziune fara a se mai dizolva in saliva.
Impotriva tusei se foloseste si siropul de propolis, obtinut prin fierberea unei lingurite de propolis bine maruntit in 250 de mililitri de apa, pana cand lichidul scade la jumatate. Dupa strecurare se indulceste cu doua linguri de miere si se administreaza cate o lingurita de trei ori pe zi.
Un sfat des intalnit ne recomanda inlocuirea zaharului cu mierea propolizata. Aceasta se prepara extrem de usor, ingloband o lingurita de tinctura de propolis in trei lingurite de miere. Este recomanadata pentru intarirea sistemului imunitar si pentru combaterea infectiilor respiratorii si intestinale si ca biostimulator, mai ales in caz de anemie, marind rezistenta fizica si inlaturand oboseala. Pentru a evita continutul de alcool se poate folosi cleiul de propolis obtinut din tinctura lasata la aer, pe o farfurie, pana ce se evapora alcoolul.
O excelenta bautura cu propolis recomandata mai ales in sezonul rece pentru prevenirea racelilor si virozelor se poate obtine din 20 de grame de propolis ras fin, adaugat la un litru de palinca si agitat bine. Dupa cateva saptamani se obtine o excelenta bautura amaruie.
Noi va sfatuim, totusi, sa incercati mai bine drajeurile Propolets, extrem de placute la gust si cu o eficacitate crescuta datorita extractelor de plante. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy