Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Preparate din propolis pentru uz extern


Preparate din propolis pentru uz extern

Email Imprimare

Propolisul, ingredientul principal al drajeurilor Propolets, este excelent pentru intarirea imunitatii, dar este utilizat cu extraordinar succes si pentru uz extern. Sunt folosite in mod special uleiurile si cremele pe baza de propolis. Ele sunt benefice atat impotriva ranilor, arsurilor sau a eczemelor, cat si pentru ingrijirea tenului si a pielii, in general. In acest scop putem sa ne bazam fie doar pe proprietatile de exceptie ale propolisului sau il putem folosi in combinatie cu diferite extracte alcoolice sau uleioase de plante sau adaugand extractul de propolis unor produse cosmetice gata preparate, caci e pacat sa nu ne bucuram cat mai mult de binefacerile acestui formidabil dar al stupului.

In afara de tinctura de propolis, putem obtine in casa si un extract uleios de propolis. Pentru aceasta luam 10 grame de propolis, il radem sau il zdrobim pana ce obtinem o pulbere fina si il amestecam cu 200 de grame de ulei de masline sau cu 100 de grame de unt. Amestecul il incalzim apoi pe baia de aburi la 50 de grade si il mestecam timp de aproximativ doua ore. In final, se filtreaza si se pastreaza la rece.
Un unguent de propolis putem obtine si pornind de la 50 de grame de untura pe care o incalzim la foc mic si in care punem trei linguri de tinctura de propolis si o bucata de ceara de marimea unei alune. Se amesteca bine, pe foc, pana ce compozitia este bine omogenizata, dupa care se ia de pe foc si se amesteca mai departe pana la intarire. Pastrat la rece, unguentul astfel obtinut poate fi folosit pentru tratarea unor rani usoare, eczeme, arsuri sau contuzii.
Tinctura de propolis sau, mai bine, cleiul obtinut prin evaporarea alcoolului, lasand tinctura la aer pe o farfurie, poate fi adaugat si intr-o crema pentru corp sau pentru fata, reusind sa-i confere acesteia excelente calitati antiseptice, de protectie si de ingrijire a pielii.
Pentru tratarea ranilor sau a arsurilor putem folosi si pulberea de propolis obtinuta din propolisul brut, ras cat mai fin. Aceasta se pastreaza inchisa ermetic si la nevoie se presara peste rana sau arsura.
In acelasi scop, poate fi utilizat si un spray de propolis, dar acesta e mai greu de obtinut in casa. Pulverizarea pe plagi, ulcere varicoase, eczeme, arsuri, leziuni cutanate, keratodermii sau rani da, de asemenea, rezultate foarte bune. Principalul avantaj al propolisului ramane totusi cresterea imunitatii, intarirea organismului si combaterea racelilor si a virozelor, scop in care puteti apela cu incredere la produsele noastre pe care le gasiti in orice farmacie, Propolets. (Foto: Stock.XCHNG)

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy