Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Propolisul, sprijin natural in viata de zi cu zi


Propolisul, sprijin natural in viata de zi cu zi

Email Imprimare

Pentru familia mea, propolisul este de nelipsit. Il avem in casa sub diferite forme si il folosim zilnic, chiar daca suntem bolnavi sau doar preventiv. Propolisul este cunoscut si folosit ca remediu terapeutic de peste 5.000 de ani. Este un produs al albinelor, pe care acestea il pregatesc ca si mijloc de aparare impotriva inamicilor naturali. Propolisul este cunoscut ca si antibiotic natural. In compozitia lui exista polen, rasini, uleiuri eterice, precum si microelemente, ca zinc, fier, calciu, cobalt, mangan, aluminiu, siliciu, fiind indicat in afectiuni ale cavitatii bucale, ale aparatului respirator, afectiuni digestive, reumatice, dermatologice.

Propolisul este folosit si ca biostimulator, ce poate mari rezistenta fizica si inlatura oboseala. Asociat cu mierea, propolisul contribuie la sustinerea efortului indelungat, ducand la cresterea randamentului si a puterii de concentrare. Datorita proprietatilor sale antivirale, antitoxice si antiinflamatoare, propolisul isi gaseste tot mai multe utilizari. Este un bun stimulator al refacerii tesuturilor afectate de rani, taieturi, degeraturi. Este foarte util in tratarea arsurilor.
Propolisul vindeca mucoasa bucala si faringiana, avand efect de calmare si usurare. Printre cele mai importante proprietati terapeutice ale propolisului este cea de a fi un excelent stimulent si intaritor al imunitatii. Mai ajuta in caz de sangerari ale gingiilor si sporeste capacitatea de functionare a creierului. Noi folosim propolisul sub diferite forme si am obtinut rezultate excelente. Am facut o reteta foarte eficienta, ea continand: laptisor de matca, polen macinat, tinctiura de propolis si miere de salcam. Toate astea se amesteca bine si se ia cate o lingurita dimineata si seara. Este sanatate curata. Baietelul meu nu a facut gripa niciodata iarna asta. Este o reteta ce am sa o fac in fiecare an pentru ca sunt sigura ca ne va ajuta sa scapam de vaccinul antigripal. Nu zic ca nu am mai racit, dar au fost forme foarte usoare.
Dar si atunci am avut un aliat de nadeje la indemana, si de altfel nelipsit din micuta noastra farmacie naturista, Propolets. Il folosim in mai multe variante: cu maces si sirop de zmeura, cu aloe vera, si cel fara zahar, pe care il folosesc parintii mei deoarece sunt diabetici. Avem variante pentru toata familia si toate sunt extrem de eficiente. Nu le-am schimba cu altele niciodata! Baietelul meu le adora si atunci cand simte ca il deranjeaza gatutul imi cere "pastilutele magice", cum le spune el, deoarece zice ca ii iau durerea imediat. Folosim si tinctura cu miere sau simpla. Acestea ne intaresc imunitatea, ne fortifica organismul si ne ajuta sa inlaturam toate semnele de boala.
Mai este un produs pe care il folosim de mai mult de 20 de ani. E spray-ul cu propolis, care e foarte eficient in caz de arsuri, rani, taieturi sau degeraturi. Atat eu, cat si mama mea am reusit sa ne vindecam arsurile casnice intr-un mod foarte rapid si eficient si nu ne-a ramas nici o cicatrice. (Mayra)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy