Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Propolets Precautii in utilizarea propolisului


Precautii in utilizarea propolisului

Email Imprimare

In mod normal, propolisul nu are contraindicatii, cu exceptia unor persoane care pot prezenta o alergie specifica. Simptomele alergiei includ stranutul, mancarimile de piele, ochii inlacrimati, fara a fi exclusa voma, diareea si umflarea laringelui. Dar propolisul este, dimpotriva, antialergic, reactiile alergice fiind datorate doar faptului ca la recoltare propolisul prezinta urme de polen, miere, venin de albine etc. care reprezinta substante potential alergene. Este motivul pentru care, inainte de a fi utilizat pentru realizarea drajeurilor Propolets, propolisul este eliberat de orice urma de substanta potential alergena, acest risc fiind astfel inlaturat in cazul produselor Propolets.

Atunci cand este administrat pe cale orala sau aplicat pe piele, propolisul nu este toxic, in schimb, aplicat la nivelul ochilor, poate produce iritatii, roseata si umflarea acestora.
In plus, propolisul, daca nu este controlat, poate contine diferite substante toxice care sa provina fie din sucurile unor muguri, fie de la diferite substante chimice, pesticide sau alte impuritati fizice sau chimice care il pot face nociv. Este motivul din care propolisul, dupa recoltare, trebuie verificat cu atentie, pentru a inlatura orice substante cu care a fost contaminat. Controlul se impune insa si din cauza faptului ca eficacitatea propolisului depinde in mod semnificativ de compozitia lui, respectiv de plantele pe care le-au vizitat albinele. Astfel, pot aparea situatii in care propolisul neverificat sa prezinte o concentratie mult mai slaba a substantelor active. Iar cei care au ghinionul sa incerce un astfel de propolis vor trai cu senzatia ca acesta nu ar fi nici pe departe atat de eficace pe cat se spune. Nu mai putin important este modul in care se realizeaza extractul care urmeaza a fi utilizat. Dar astfel de riscuri nu exista in cazul drajeurilor Propolets deoarece noi selectam si verificam cu maxima atentie fiecare lot de propolis inainte de a-l utiliza pentru obtinerea drajeurilor Propolets. Astfel ca acestea sunt sigure si vor prezenta intotdeauna o eficacitate maxima.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy