Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita Goji, un superfruct!


Goji, un superfruct!

Email Imprimare

Despre calugarii de la o manastire budhista din Tibet se spune ca ar fi trait pana la varste extrem de inaintate, bucurandu-se de o stare de sanatate neobisnuita. Secretul longevitatii lor: fructele de Goji. Pentru ca beau apa in care cadeau fructele de Goji, la 80 de ani calugarilor nu le incaruntise inca parul. Este doar una dintre legendele care s-au tesut, de-a lungul timpului, in jurul miraculoaselor fructe de Goji. Legendele sunt insa perfect justificate. Va puteti convinge si dumneavoastra de adevarul lor incercand fructele de Goji de la SanoVita!
Denumit si fructul longevitatii, Goji este considerat, pe buna dreptate, o veritabila comoara a naturii. In regiunile din Himalaya si Tibet, unde Goji este cultivat de peste 2.500 de ani, este ceva absolut firesc ca un om sa traiasca peste 100 de ani fara probleme de sanatate si sa aiba o viata implinita. De mii de ani, Goji ocupa un loc de cinste in medicina traditionala chineza. Astazi, i se spune superfructul. La Hollywood are din ce in ce mai multi adepti. Vedete precum Madonna, Liz Hurley sau Gwyneth Paltrow nu-si incep ziua fara o portie buna de Goji.
Goji are proprietati cu totul remarcabile. Dupa cum reiese din cele mai recente studii, Goji este fructul cu cea mai mare concentratie de antioxidanti. Datorita continutului foarte ridicat de vitamine, minerale si alte substante vitale, Goji mentine si intareste sistemul imunitar, creste nivelul de energie al organismului, ajuta la mentinerea sanatatii si la prevenirea bolilor.
Fructele de Goji contin mai multa vitamina C decat citricele. De asemenea, Goji este o sursa pretioasa de vitamina A (cu efect antioxidant si cu rol in imbunatatirea vederii), vitamina E (antioxidant puternic, regasit foarte rar in fructe, care previne aparitia si evolutia aterosclerozei), vitaminele B1, B2 si B6 (necesare proceselor biochimice de transformare a hranei in energie si care ajuta metabolismul).
Goji contine in cantitati mari o gama larga de carotenoizi cu efect puternic antioxidant si de fotoprotectie solara, dintre care cei mai importanti sunt betacarotenul (esential pentru producerea vitaminei A), zeaxantina (cu efect protector asupra retinei) si luteina (importanta pentru regenerarea ADN-ului si a tuturor celulelor organismului in general). Nivelul de antioxidanti din fructele de Goji, masurat pe scara ORAC (Oxigen Radical Absorbing Capacity - Capacitatea de Absorbtie a Radicalilor liberi ai Oxigenului) este de 25.300 unitati, de aproape 20 de ori mai mare decat cel din portocale.
Pe langa vitamine si carotenoizi, Goji mai contine si 21 de microelemente, precum fier, magneziu, potasiu, cupru, calciu, fosfor, zinc si germaniu (un agent anticancerigen care se intalneste foarte rar in alimente). In plus, Goji este si o sursa importanta de seleniu. Femeile din Tibet mananca Goji pentru a-si tonifica organismul dupa perioada menstruatiei, dar si pentru combaterea greturilor din timpul sarcinii sau pentru diminuarea simptomelor menopauzei.
Goji contine 18 aminoacizi (unitatile de baza ale proteinelor), dintre care 8 aminoacizi esentiali, indispensabili pentru o viata sanatoasa. Se pare ca fructele de Goji contin mai multe proteine decat cerealele. Goji contine 29 de acizi grasi, care reprezinta o parte importanta a unui regim alimentar sanatos, fiind necesari organismului pentru transportul oxigenului prin sange catre toate zonele corpului, contribuind la dezvoltarea si intarirea tesuturilor si, implicit, a organelor.
Efectele benefice ale fructelor de Goji sunt multiple: mentine si intareste sistemul imunitar, ajuta inima sa functioneze la parametri optimi si regleaza tensiunea arteriala, contribuie la mentinerea unui sistem nervos sanatos, scade nivelul de colesterol, ajuta la mentinerea nivelului normal al glicemiei, creste nivelul de energie al organismului, protejeaza ochii si vederea, sprijina procesele hepatice si renale, intareste oasele si ligamentele. De asemenea, fructele de Goji apara pielea impotriva radiatiilor solare, stimuleaza procesele de descompunere a grasimilor si scaderea cantitatii de grasimi, inlesnesc mentinerea greutatii corporale normale, au efect de intinerire si confera longevitate.
Un mic pumn de Goji (10-30 grame) va asigura necesarul zilnic de vitamine si nutrienti. Goji se poate consuma fara restrictii si in cantitati mai mari, sub forma de fructe uscate sau in amestec cu iaurt, musli, cereale etc. Datorita gustului dulce-acrisor, Goji este consumat cu placere si de catre copii. O portie de fructe de Goji uscate, de la SanoVita, va va umple de energie si de bunadispozitie, pentru intreaga zi!
Pret la raft: intre 9,8 si 11,2 lei.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy