Miercuri, 28 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Branduri Alte Branduri care ne plac Pharma Nord, calitatea la superlativ

Pharma Nord, calitatea la superlativ

Email Imprimare

Pharma Nord este unul dintre cei mai importanti producatori europeni de suplimente nutritive si remedii naturale. Dar nu acesta este elementul care diferentiaza brandul danez in piata, ci calitatea produselor. Ideea principala cu care a plecat la drum Pharma Nord a vizat compensarea deficientelor dietei moderne cu ajutorul unor suplimente cu un grad mare de biodisponibilitate. Aceasta a implicat un amplu efort de cercetare menit sa determine principalele carente alimentare ce ne afecteaza sanatatea si apoi sa gaseasca solutiile menite sa conduca la produse cu o biodisponibilitate maxima si constanta. Pentru aceasta, au trebuit gasite cele mai bune materii prime si dezvoltata tehnologia care sa permita obtinerea unei biodisponibilitati maxime.
Diferentele ce exista din acest punct de vedere intre diferite produse aparent similare pot fi imense, unele putand fi comparate cu un produs placebo, in timp ce altele pot avea efecte de exceptie. Aceasta se explica prin faptul ca substanta activa, de exemplu seleniul, se afla, in diferitele resurse naturale, intr-un complex molecular specific. Or, tocmai acesta ii asigura sau nu asimilarea de catre organism. In alte cazuri, asimilarea substantei active necesita o anumita forma de prezentare. Studiile au demonstrat de exemplu ca vitamina D este absorbita de catre organism mult mai usor daca ea este dizolvata in ulei. Or, tocmai aceasta este forma de prezentare a vitaminei D de la Pharma Nord.

In cazul magneziului folosirea unei matrici formate din trei saruri diferite de magneziu a fost solutia pentru obtinerea unei biodisponibilitati maxime. Astfel, mai important chiar decat cantitatea de seleniu, magneziu sau de vitamina D prezenta intr-un supliment, este gradul de absorbtie a acesteia de catre organism, precum si capacitatea lui de a deveni activ in procesele celulare. Sunt tocmai diferentele pe care le evidentiaza gradul diferit al biodisponibilitatii unui produs. In unele cazuri, substanta activa poate trece prin organism fara a produce nici un efect, in timp ce in alte cazuri ea poate produce efecte extrem de importante. Diferenta este data tocmai de biodisponibilitate. Iar produsele Pharma Nord au o biodisponibilitate dovedita, iar aceasta reprezinta un maxim, majoritatea produselor Pharma Nord reprezentand produse de referinta. Seleniul organic patentat de Pharma Nord prezinta cea mai ridicata bioactivitate obtinuta pana in prezent, de 89%. La fel, in cadrul unui studiu britanic intreprins asupra a 18 suplimente nutritive pe baza de ginkgo biloba, produsul Pharma Nord Bio-Biloba si-a demonstrat superioritatea categorica. Si este interesant de remarcat ca 85% dintre produse sunt inregistrate in anumite tari ca medicamente, toate produsele, fara nici o exceptie fiind fabricate conform standardului GMP (Good Manufacturing Practice).
Pharma Nord a fost infiintata in 1982 de doi parteneri, Eli Wallin ┼či Sven Moesgaard, care au inceput sa importe in Danemarca un produs britanic pe baza de seleniu. Dupa scurt timp, au reusit sa puna la punct o formula imbunatatita, cu alte ingrediente, produsa si comercializata sub denumirea de Bio-Seleniu┬«+Zinc. Calitatea de exceptie a acestuia face ca si astazi Bio-Seleniu┬«+Zinc sa reprezinte un produs de referinta. Succesul fulminant al produsului, ca si al celor care au urmat, se datoreaza in primul rand accentului pus de companie asupra cercetarii si asigurarii unui grad maxim al biodisponibilitatii, cu efecte documentate. Astfel, Pharma Nord si-a castigat rapid reputatia unei firme inovative si vizionare. Ea este prima care a introdus pe piata europeana coenzima Q10 in 1990 sub denumirea de Bio-Quinona Q10. In scurt timp, acesta a devenit unul dintre produsele de referinta de pe piata mondiala. Calitatea de exceptie a produselor sale, documentata clinic si in laborator, a condus la o dezvoltare rapida a companiei ale carei produse sunt comercializate astazi in peste 45 de tari prin intermediul a 25 de filiale si a 20  de firme partenere.
In Romania, produsele sunt prezente din anul 2000, Pharma Nord fiind o companie de import si distributie de produse farmaceutice si parafarmaceutice care respecta intru totul filosofia brandului danez, calitatea, profesionalismul si respectul consumatorului fiind plasate pe primul loc.
Caracterul unitar si  usor recognoscibil al brandului este asigurat si de ambalajele inconfundabile, cu un chenar argintiu si cu o fereastra care asigura accesul vizual la produsele din cutie. Conceptul universal "Bio" si imaginea mojarului, prezente pe orice cutie, au devenit o garantie si un simbol al calitatii. O calitate care este reatestata in permanenta prin noi si noi studii si cercetari, precum si prin feedback-ul primit de la utilizatori. Un rol important l-a jucat si faptul ca intreaga productie a acestei firme daneze este realizata in Danemarca, in conformitate cu una dintre cele mai severe legislatii, fapt ce a conferit produselor Pharma Nord o garantie in plus.
 
Calitatea face diferenta
Pentru a putea asigura cele mai inalte standarde, Pharma Nord a dezvoltat o importanta retea internationala de oameni de stiinta, din cele mai felurite domenii, precum cardiologie, oncologie, chirurgie, nutritie ┼či multe altele, cu ajutorul careia desfasoara in permanenta noi si noi studii menite sa ii permita dezvolatrea unor noi produse de calitate si sa revalideze continuu calitatea si eficacitatea celor deja lansate pe piata, privind atat beneficiile acestoara, cat si eventualele efecte secundare. In activitsatea sa, Pharma Nord se bazeaza astazi deja pe o baza de cercetare ce cuprinde peste 8.000 de articole stiintifice care ii permit optimizarea productiei si dezvoltarea de noi produse, iar propriile produse formeza subiectul de cercetare a peste 200 de articole stiintifice publicate in presa de specialitate. Astfel, nu este de mirare ca produsele Pharma Nord sunt recunoscute astazi in lumea intreaga pentru bio-activitatea lor, la fel cum nu este de mirare faptul ca Pharma Nord a fost in masura sa lanseze Q-SYMBIO, un studiu multinational de amploare pentru investigarea potentialului coenzimei Q10 ca adjuvant in tratamentul insuficientei cardiace cronice. De  altfel, coenzima Q10 produsa de Pharma Nord a fost testata in cadrul a peste 70 de studii si reprezinta produsul de referinta pentru International Coenzyme Q10 Association. De altfel, prezenta ei de peste 20 de ani pe piata ofera date statistice sigure. Dar Pharma Nord este implicata si in lupta impotriva cancerului, jucand un rol activ in cercetarea legata de prevenirea si tratarea acestuia. Unul dintre cele mai ambitioase proiecte stiintifice din acest domeniu, ce cuprinde 40.000 de pacienti din Danemarca, Suedia si Anglia, este studiul international PRECISE, menit sa investigheze proprietatile profilactice ale seleniului. Datorita prestigiului sau, Pharma Nord a fost aleasa ca furnizor atat al tabletelor de seleniu, cat si a celor placebo. In afara de activitata de cercetare, compania este implicata si in organizarea de conferinte si simpozioane stiintifice precum cele care vizeaza coenzima Q10, seleniul sau acidul linoleic conjugat (CLA).
Pharma Nord s-a implicat si in organizarea sectorului de productie in care activeaza. Daca atat in zona producatorilor de alimente, cat si a celor de medicamente exista o veche traditie de organizare, in sectorul produselor complementare pentru o buna nutritie persista un adevarat vid organizatoric ce atragea dupa sine multiple neajunsuri. Pentru depasirea acestora, Pharma Nord impreuna cu alte cateva firme din bransa au pus bazele Nutracutical Industry (NI), a Industriei Produselor Nutritioniste, functia de conducere in cadrul NI fiind detinuta de Sven Moesgaard, directorul tehnic al companiei Pharma Nord.
Datorita activitatii prodigioase si a calitatii de exceptie a produselor sale, Pharma Nord a fost recompensata de-a lungul anilor cu nenumarate premii si distinctii. Astfel, Superbrand Council a nominalizat Pharma Nord la categoria "Superbrand 2007" in cadrul pietei Business-to-Consumer. Apoi a obtinut Oeuvre Aword, premiul pentru realizarile obtinute pe intreaga perioada a activitatii. A urmat premiul pentru cea mai informativa campanie si diferite premii pentru Produsul anului. Astfel, anul trecut produsul Pharma Nord pe baza de acid linoleic conjugat si extract de ceai verde a obtinut in Polonia, pentru cel de al cincilea an consecutiv, premiul pentru "Cel mai bun produs de slabit". In Olanda, in urma testarii a 26 de produse cu glucozamina, Bio-Glucosamine Forte de la Pharma Nord a fost declarat invingator primind 9,9 puncte din 10 posibile. In Marea Britanie cititorii celei mai importante reviste de sanatate distribuita gratuit, Natural Lifestyle, au votat produsul Q10 de la Pharma Nord drept Best New Product, cel mai bun produs nou, al anului 2010. In cazul suplimentelor nutritive, trebuie sa nu uitam ca, poate, mai mult chiar decat in oricare alt domeniu, calitatea face diferenta. Este, de altfel, si motivul pentru care produsele Pharma Nord se bucura de o asemenea apreciere.
www.pharmanord.ro

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.