Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Evenimente Dacic Cool Esential pentru copiii nostri

Esential pentru copiii nostri

Email Imprimare

Miercuri, 15 ianuarie, incepand cu ora 18.00, va avea loc la Gradinita Montessano, din Bucuresti, strada Ipotesti, nr. 23, o noua intalnire Dacic Cool, pe o tema esentiala pentru copiii nostri. Intelegem oare cu adevarat care sunt nevoile lor specifice fiecarui an sau chiar luni de viata? Oare reusim sa le oferim intr-adevar sustinerea necesara pentru a nu rata momente esentiale in formarea lor? Sunt oportunitati cu care nu se vor mai intalni niciodata si de care va depinde apoi intregul lor viitor. Sunt lucruri esentiale pentru fiecare copil.
Aveti posibilitatea sa urmariti aspectele generale ale acestei atat de importante problematici, pentru inceput in cadrul intalnirii cu publicul larg, de la ora 18.00 la ora 19.00. Participarea la aceasta prezentare este gratuita. In cadrul ei veti avea, de asemenea, ocazia sa testati si sa aflati importanta produselor apicole pure si crude de la Apiland si a produselor cosmetice cu ingrediente apicole de la Apimond, toate produse eco menite sa asigure un plus de sanatate si o dezvoltare armonioasa copiilor dumneavoastra.

Apoi, de la ora 19.00,  va incepe partea a doua a intalnirii, de fapt, Atelierul pentru Parinti, sustinut de doamna Ligia Stanciu, presedinta Fundatiei Montessori Romania, in care problematica va fi dezbatuta mult mai detaliat pentru cei cu adevarat interesati de subiect. Daca participarea la prima parte, a prezentarii generale, este gratuita, pretul pentru participarea la partea a doua a intalnirii, la Atelierul pentru Parinti, este de 60 de lei. Dar cititorii Dacic Cool beneficiaza de o reducere de 50%, trebuind sa plateasca doar 30 de lei.
Cum te porti cu copilul mic este esential pentru dezvoltarea lui. Pedagogia Montessori a evidentiat fara drept de tagada implicatiile majore asupra dezvoltarii viitoare a copilului pe care le are exploatarea corecta a interesului deosebit de persistent, la un moment dat, al copilului pentru dobandirea anumitor capacitati. Sunt perioade in care copilul achizitioneaza anumite capacitati fara sa depuna nici un efort. Sunt adevarate daruri ale naturii. Dar care se vor pierde irevocabil daca le vom lasa sa treaca neobservate. Neexploatate, ele vor conduce la necesitatea ulterioara, a unei invatari tarzii, posibile doar in cadrul unui proces metodic si obositor. Or, aceste perioade de gratie, aceste perioade sensibile de dezvoltare, pot fi extrem de scurte, uneori pot dura doar cateva saptamani sau luni, cel mult cativa ani, timp in care copilul este deosebit de deschis si de interesat sa invete sau sa exerseze anumite abilitati specifice. Odata pierduta aceasta perioada de gratie, obtinerea respectivelor deprinderi va fi dificila si frustranta.
Aceste perioade sensibile se impart in mai multe cicluri:
O perioada de creatie inconstienta de la 0 la 3 ani, urmata de intervalul de dezvoltare constienta de la 3 la 6 ani.
Faza de dezvoltare a gandirii abstracte de la 6 la 9 ani si apoi etapa dezvoltarii morale de la 9 la 12 ani.
De la 12 la 15 ani se construieste personalitatea sociala la pubertate si apoi, de la 15 la 18 ani, personalitatea sociala in perioada de adolescenta.
In fine, de la 18 la 24 de ani are loc dezvoltarea constiintei morale si sociale.
Detaliile urmeaza evident sa fie discutate in cadrul Atelierului pentru Parinti, pe care vi-l propunem pentru aceasta intalnire cu tema Perioadele sensibile 0-3 ani versus 3-6 ani.
Sunt aspecte esentiale pentru viitorul copiilor nostri, pe care este datoria noastra sa le intelegem si sa le aprofundam astfel incat sa-i putem ajuta sa-si construiasca o personalitate si un viitor de succes. Totul depinde de noi. Tocmai de aceea, pentru ca in mod cert copiii nostri merita tot ce e mai bun, v-am pregatit aceasta intalnire, unde intr-un cadru placut sa putem afla tot ce ne este necesar pentru a le asigura viitorul pe care il merita.

Va rugam sa va inscrieti si sa confirmati participarea la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numerele de telefon: 021.225.05.07, 0787.88.46.05, de luni pana vineri, orele 10.00-18.00. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy