Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Evenimente Dacic Cool Medierea, un subiect de interes al intalnirilor Dacic Cool

Medierea, un subiect de interes al intalnirilor Dacic Cool

Email Imprimare

Ieri dupa-amiaza am avut placerea sa ne bucuram de o noua intalnire Dacic Cool pe tema medierii. Discutiile interesante si antrenante au fost dublate si de placerea de a savura excelentele produse absolut naturale de la Topoloveni, dulceturi de care efectiv nu ai cum sa nu te indragostesti. Printre cititorii Dacic Cool, interesati de subiectul medierii care au fost prezenti la aceasta intalnire ne-au onorat cu prezenta lor si domnul senator Ionel Agrigoroaei, domnul profesor universitar Anton Caragea, directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, domnul Gheorghe Ghenciulescu, presedintele Camerei de Comert Romania-Kazahstan, domnul Tiberius Puiu, fostul ambasador al Romaniei in Ucraina, domnul Mircea Constantinescu, mediator si profesor universitar in domeniul stiintelor juridice, domnul Gabriel Marmara, cu o bogata experienta de mediator in SUA, si domnul Vasile Vlasin, director al unei companii financiare. Astfel, discutiile au fost deosebit de interesante, bucurandu-se de bogata expertiza a participantilor, de cunostintele lor profunde in domeniul stiintelor juridice, al istoriei si diplomatiei, dar in egala masura in lumea afacerilor si in domeniul atat de complex al problemelor sociale. Dar discutiile au beneficiat in primul rand de competenta deosebita a doamnei Nicoleta Pirvan, seful departamentului juridic al Consiliului de Mediere. Doamna Nicoleta Pirvan, care este si un excelent mediator cu o experienta bogata, ne-a oferit si exemple deosebit de interesante de medieri internationale. Putem spune astfel ca intalnirea a fost un real succes, fiecare reusind sa gaseasca raspunsuri la multiple probleme ce meritau sa fie discutate si analizate, beneficiind de expertiza bogata pe care fiecare a adus-o din domeniul lui de activitate.

Dezbaterile au fost poate cu atat mai interesante cu cat chiar miercuri, 25 iunie 2014, a aparut si motivarea Curtii Constitutionale la decizia 266 din 7 mai 2014 ce privea obligativitatea informarii cu privire la avantajele medierii, in privinta careia Consiliul de Mediere a anuntat printr-un comunicat de presa ca a aprobat un program care sa militeze pentru modificarea Legii nr. 192/2006, astfel incat procedura medierii sa devina una obligatorie pentru unele cazuri. Demers ce corespunde practicii europene, asa cum reiese atat din experienta Italiei, cat si a motivarii Curtii Constitutionale care incrimineaza vechile prevederi legale, asa cum se arata in motivarea CCR, tocmai prin faptul ca prevad doar o simpla informare si nu finalitatea unei medieri propriu-zise, o procedura constand in informarea asupra existentei unei legi apare, neindoielnic, ca o incalcare a dreptului de acces la justitie (…), cu atat mai mult cu cat procedura se rezuma la o simpla obligatie de informare, si nu la incercarea efectiva de solutionare a conflictului prin mediere.
Astfel, intalnirea Dacic Cool de astazi a fost deosebit de animata, de interesanta, dezbatand probleme de interes, de maxima actualitate intr-un cadru cum nu se poate mai competent, dar pe intelesul fiecaruia si pastrand atmosfera atat de placuta ce a caracterizat toate intalnirile noastre.
Multumim tuturor participantilor pentru aceasta dupa-amiaza placuta si... sa ne revedem cu bine la urmatoarele noastre intalniri!


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy