Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Salinele, noile atractii turistice

Salinele, noile atractii turistice

Email Imprimare

Daca vrei sa pleci la sfarsit de saptamana intr-un loc frumos si inedit, alege salinele romanesti! Aici te poti bucura de peisaje deosebite si de cateva ore de... sanatate! Este greu sa treci pe langa o salina fara sa afli secretele si legendele care au facut-o sa apara pe harta turistica a Romaniei. Sapate in munte, aflate la cateva sute de metri adancime, salinele te uimesc cu frumusetea lor unica! Fiecare dintre cele cinci saline romanesti - Slanic-Prahova, Targu-Ocna, Praid, Cacica si Turda - este un loc de relaxare, dar si de tratament, pentru cei care sufera de afectiuni respiratorii. 


Praid - salina unde te relaxezi

Aflata la poalele Muntilor Ghiughiului si la 9 km de Sovata, salina de la Praid ii atrage pe toti turistii care vor sa-si petreaca vacanta pe meleagurile harghitene. Aflata la 120 m adancime, ea se intinde pe 1.300 de metri, iar cand ii cobori pragul, ai parte de tot confortul: baze de tratament, cafenele, locuri de distractie si chiar si o capela retrasa, unde te poti ruga in liniste. Mai poti vizita si un muzeu al minei de sare, o biblioteca si o galerie a vinurilor, unde poti degusta tot soiul de licori.

Slanic-Prahova - cea mai mare salina europeana
Aflata pe drumul ce duce de la Cheia la Brasov, salina din Slanic este o baza de tratament de renume european. Aflata la 210 m adancime, cu o suprafata de 78.000 mp, este cea mai mare salina din Europa. Daca suferi de boli respiratorii, aerul de acolo are proprietati vindecatoare, fiind bogat in ioni de natriu. In afara de baza de tratament, poti  admira si statuile sculptate in sare, ii poti lasa pe cei mici sa se bucure de locurile de joaca sau poti lua masa in restaurantul cochet de aici.



Targu-Ocna - loc de tratament si de relaxare

Situata la doar 15 km de Onesti, salina de la Targu-Ocna reprezinta un inedit punct de atractie, de relaxare, si, nu in ultimul rand, un veritabil centru de tratament al bolilor respiratorii. Aflata la 200 m adancime, aceasta salina reprezinta locul perfect unde-ti poti petrece o zi alaturi de familie: terenuri de fotbal, baschet, tenis de camp. Te poti ruga la Biserica Sfanta Varvara, iti poti cumpara suvenire de la magazin si chiar poti savura traditionalele mancaruri moldovenesti in restaurantul de aici.


Turda - cea mai veche salina romaneasca
Atestata inca din secolul al XIII-lea, Salina Turda este cea mai veche salina din Romania. Cele 3 mine: Rudolf, Ghizela si Terezia, si galeria Franz Iosef iti ofera o multitudine de posibilitati de distractie. In Mina Rudolf exista o sala de concerte, teren de sport, minigolf, dar si o gondola imensa! In Mina Terezia se afla celebra cascada de sare pe peretele nordic, cascada ce s-a format prin depunerea sarii din solutia salina care se prelingea din galeriile romane. (Carmen Tender)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.