Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Magiunul de prune Topoloveni, vedeta unui show culinar in Zurich

Magiunul de prune Topoloveni, vedeta unui show culinar in Zurich

Email Imprimare

Magiunul de prune Topoloveni a fost ingredientul inedit folosit de celebrul chef elvetian Beat Caduff in cadrul unui Live Cooking Show desfasurat la restaurantul Caduff’s Wine Loft din Zurich. Evenimentul s-a bucurat atat de participarea reprezentantilor Ambasadei Romaniei de la Berna si a unor oameni de afaceri romani stabiliti in Elvetia, cat si de prezenta unor jurnalisti elvetieni specializati in gastronomie si a reprezentantilor unor magazine gourmet din aceasta tara. Chef Caduff a aratat invitatilor cum pot prepara retete inedite combinand magiunul de prune Topoloveni cu carne, fasole sau branza. Astfel, invitatii s-au delectat cu bruschete cu magiun de prune Topoloveni si prosciutto, urmate de chiftelute de carne cu branza feta servite cu fasole alba, totul alaturi de un sos pe baza de magiun de prune Topoloveni si vin, iar la desert, o racoroasa crema de branza cu fructe proaspete si magiun.

Chef Beat Caduff, autorul unei carti de gastronomie si unul dintre bucatarii preferati de Luis Figo sau Gerard Depardieu, a pus la dispozitia organizatorilor propriul restarant, in care se regaseste o impresionanta colectie de vinuri, reusind sa combine gustul preparatelor sale cu vinul potrivit care sa le innobileze gustul.
Reprezentantul Ambasadei Romaniei la Berna, domnul Viorel Nica, a fost din nou alaturi de Sonimpex Topoloveni, incurajand participarea companiei la evenimentele de acest gen din Elvetia, dupa ce in luna noiembrie 2013 a fost alaturi de producatorul roman la targul Igheho de la Basel. Tot atunci, Ambasada Romaniei la Berna a sustinut magiunul de prune Topoloveni in cadrul unui eveniment de la Kultur Casino, dedicat Zilei Nationale a Romaniei la care au luat parte partenerii diplomatici ai Ambasadei din Elvetia.
Indiferent de zona geografica unde promovam magiunul nostru, se face combinatia magiun-branza, la fel cum se manca in Topoloveni in anii 1914. Nu este o coincidenta, este dovada stiintifica a faptului ca aceasta este o combinatie sanatoasa si delicioasa. Noi concluzionam conform retetelor pregatite in Norvegia si  Elvetia, de catre cei mai renumiti chefi, a declarat doamna Bibiana Stanciulov, director general si unic actionar al Sonimpex Topoloveni.
Evenimentul de la Zurich face parte din programul de promovare pe fonduri europene accesat de Sonimpex Topoloveni in 2013, cu o valoare totala de aproape 1 milion de euro. Magiunul de prune Topoloveni este singurul produs romanesc inclus in programul Eureka: descoperiti comorile Europei! care se va desfasura in perioada 2013-2016 in Elvetia, Norvegia si Federatia Rusa. Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din Romania care beneficiaza de fonduri europene pentru promovare, deoarece este singurul produs care a obtinut certificatul de Indicatie Geografica protejata acordat de UE. Este Furnizor al Casei Regale a Romaniei, multiplu premiat Superior Taste Award de catre Institutului pentru Gust si Calitate Bruxelles, Ambassador of the Romanian traditional taste. Poate fi introdus in dieta de la varsta de 6 luni - cand incepe diversificarea alimentatiei; este permis si persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% romanesc, 100% natural, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
Mai multe informatii despre magiunul de prune Topoloveni si produsele Topoloveana gasiti pe http://www.magiun-sonimpex.ro si pe pagina oficiala de Facebook Magiun de prune Topoloveni.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.