Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Mierea Manuka, un miracol pentru sanatate


Mierea Manuka, un miracol pentru sanatate

Email Imprimare

In lumea de astazi, suntem tentati sa alegem produsele carora li se face reclama, care ne atrag prin ambalaj sau prin gust sau produsele mai ieftine, uitand sau prefacandu-ne ca uitam ca ar trebui sa le alegem in primul rand pe cele mai sanatoase.
Dupa cum spunea cineva, ar fi bine sa avem grija de corpul nostru, caci el este locul in care locuim, in care traim in aceasta viata. Si avem doar unul! Desigur, cele mai sanatoase produse sunt cele naturale, obtinute fara procesare sau printr-o procesare minima. Iar aici, in acest domeniu al produselor naturale, apar mereu lucruri noi, alimente noi, despre care poate ca nu stim prea multe. De aceea, e bine sa ne informam mereu, caci s-ar putea sa aflam de un anumit produs cu efecte benefice exact atunci cand avem nevoie de el. Iar unele dintre ele au renumele de a fi chiar miraculoase pentru sanatate.
Cu totii cunoastem mierea, de exemplu. Mai ales noi, romanii, care suntem urmasii unui popor renumit pentru cunostintele sale de apicultura, dacii. Beneficiile mierii naturale sunt multiple, atat alimentare, cat si cosmetice si medicinale. Iata insa ca astazi avem la dispozitie un sortiment nou de miere, care vine de pe meleaguri indepartate. Este vorba despre mierea Manuka, obtinuta de albine din florile arbustului cu acelasi nume, care creste doar in Noua Zeelanda. Calitatile acestei mieri au fost studiate cu mare atentie de catre cercetatori stiintifici ai unor laboratoare universitare, iar ea este considerata in prezent singura miere medicinala atestata stiintific.

In functie de florile din care este obtinuta, dar si de conditiile de crestere a plantelor (climat, sol etc.), mierea are un aspect si calitati diferite. Calitatile antibacteriene, antiseptice, de pilda, difera mult de la o miere la alta. Mierea Manuka este mai inchisa la culoare si contine un factor numit UMF (factor unic Manuka), care a fost luat drept etalon al puterii sale antibacteriene. O miere cu o concentratie mai mare de UMF e mai puternica, iar una cu UMF mai mic are un efect antibiotic mai slab. In general, mierea incalzita la peste 40 de grade Celsius isi pierde din proprietati, caci substantele continute se modifica. Insa, in cazul mierii Manuka, factorul UMF nu se descompune la caldura, pastrandu-si calitatile si atunci cand mierea e expusa la soare, de exemplu.
Deoarece s-a dorit ca mierea Manuka sa poata fi clasificata si dupa alte criterii, mai exacte, nu doar dupa concentratia de UMF, cercetatorii au definit un nou factor, MGO. Acesta reprezinta, de fapt, concentratia de metil-glioxal din miere, o alta substanta cu foarte bune efecte antibacteriene. Concentratia acesteia este masurata si specificata pe ambalaj: MGO 100 (100 mg/kg), MGO 250, MGO 400 etc.
Prin urmare, daca doriti sa alegeti o miere mai eficienta din punctul de vedere al calitatilor sale medicinale si certificata in acest sens, puteti alege mierea Manuka naturala. Ca produs national al Noii Zeelande, specific si unic, mierea Manuka a facut, de asemenea, un mare serviciu promovarii acestei tari in lume. Ea reprezinta deja un brand valoros, caci este tot mai cautata pe mapamond. Compania noastra, Apiland, se mandreste cu faptul ca, alaturi de alte produse naturale si bio de calitate, multe dintre ele autohtone, le poate oferi acum clientilor din Romania si aceasta miere cu totul speciala.
Despre beneficiile mierii Manuka, precum si despre proprietatile altor produse specifice stupului a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii radiofonice Intalniri capitale, difuzata de Bucuresti FM.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy