Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa Magiunul de prune Topoloveni a incheiat cu succes primul an de promovare pe fonduri europene

Magiunul de prune Topoloveni a incheiat cu succes primul an de promovare pe fonduri europene

Email Imprimare

Primul an din programul de promovare pe bani europeni accesat de Sonimpex Topoloveni s-a incheiat saptamana aceasta printr-un eveniment desfasurat la Oslo, in Norvegia. Timp de mai multe zile, Magiunul de prune Topoloveni a fost degustat in diferite magazine si centre comerciale din Oslo, la aceasta actiune participand si Excelenta Sa Daniel Ionita, ambasadorul Romaniei in Norvegia, dar si domnul Cezar Armeanu, consilier economic al ambasadei. Magiunul de prune Topoloveni a fost apreciat de norvegieni, care i-au laudat gustul dulce acrisor, consistenta cremoasa si savoarea deosebita.

Programul de promovare accesat de Sonimpex Topoloveni se deruleaza in perioada 2013-2016 in Elvetia, Norvegia si Rusia. In primul an de la debutul acestui proiect finantat din fonduri europene, magiunul de prune Topoloveni a fost prezent la o serie de actiuni pe cele trei piete mentionate, actiuni la care au participat reprezentanti ai corpului diplomatic, renumiti bucatari chefi, reprezentanti ai unor lanturi de distributie, reprezentanti ai unor lanturi hoteliere, dar si un public numeros, care a degustat cu placere Magiunul de prune Topoloveni. Programul de promovare a inclus participarea la targuri de profil, degustari la Academia Culinara din Oslo, in magazine gourmet sau in restaurante de top.
Asteptam sa fim "copiati" in atragerea fondurilor europene cu aceeasi viteza cu care am fost copiati, in mod fraudulos, in inscriptionarea borcanelor cu titulatura "magiun de prune" desi contineau concentrate cu sulfiti sau pectine. Consideram ca am finalizat o datorie de onoare prin promovarea in tari terte a celui mai sanatos dulce realizat intr-o fabrica de conserve. Eforturile noastre, nu doar financiare, de a proteja singurul produs traditional romanesc recunoscut de catre UE, prin indicatie geografica protejata (IGP) s-au dovedit a fi de success: produsul nostru fiind apreciat atat in cele trei tari in care l-am promovat prin acest program, insa a primit pentru a doua oara consecutiv recunoasterea de "gust remarcabil" acordata prin cele doua stele de aur primite de la Institutul International pentru Gust si Calitate din Bruxelles, declara dna Bibiana Stanciulov,  directorul general al companiei Sonimpex Topoloveni.
Programul de promovare aprobat de Comisia Europeana are o valoare totala de circa 4,2 milioane de euro, din care partea aferenta Romaniei este de 981.613 euro. Magiunul de prune Topoloveni este singurul produs care a putut beneficia de fonduri europene pentru promovare pe pietele extracomunitare deoarece este singurul produs romanesc recunoscut de UE pentru unicitate si traditionalitate prin conferirea certificatului de Indicatie Geografica Protejata. Magiunul din prune Topoloveni este furnizor al Casei Regale a Romaniei, multiplu premiat Superior Taste Award de catre Institutului pentru Gust si Calitate Bruxelles, Ambassador of the Romanian traditional taste, poate fi introdus in dieta de la varsta de 6 luni - cand incepe diversificarea alimentatiei; este permis si persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% romanesc, 100% natural, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
Mai multe informatii despre magiunul de prune Topoloveni si produsele Topoloveana gasiti pe www.magiun-sonimpex.ro si pe pagina oficiala de facebook Magiun de prune Topoloveni.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.