Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia Dialog cu razboinicii imparatului Qin, la MTR

Expozitia Dialog cu razboinicii imparatului Qin, la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman, in parteneriat cu ARCUB, va invita joi, 31 iulie 2014, ora 17.00, la Sala Tancred Banateanu, la vernisajul expozitiei Dialog cu razboinicii imparatului Qin.
Dialog cu razboinicii imparatului Qin este un proiect international care reuneste o echipa formata din profesionisti recunoscuti din domeniul artei.

Qu Art a ales 27 de tari membre ale Uniunii Europene (Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Maria Britanie, Slovenia, Slovacia, Suedia) si a selectionat cate unul dintre cei mai mari reprezentativi artisti ai acestor state. Muzeul din Shaanxi (China), in acord cu Qu Art, a ales trei sculpturi chineze.
Toate aceste opere au fost adunate intr-o expozitie itineranta, un dialog al artistilor europeni si chinezi, care a fost prezentata publicului in mai multe orase din China, si mai apoi in Europa.
Lansarea a avut loc la sfarsitul lunii noiembrie 2011 in China, iar in Europa, in mai 2013. Prima etapa a expozitiei a fost la Muzeul din Shaanxi, iar ultima va fi la Bruxelles. O noua armata in muzeele din China si din Europa. Armata din Xian care il acompaniaza pe imparat pentru a-i veghea somnul de veci. Iata provocarea! Sunt 27 de soldati viteji, sculpturi create de cate un artist din fiecare tara europeana participanta care exprima viziunea contemporana a acestei armate. Nu e vorba nici de un spirit de cucerire si nici de amenintare.
In Romania, expozitia va putea fi vizitata in perioada 31 iulie – 31 august 2014, la Sala Tancred Banateanu, de la Muzeul National al Taranului Roman.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.