Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente

Evenimente

Expozitie inedita la Teatrul Nottara

Email Imprimare

Incepand de astazi, 16 decembrie 2022, poate fi vizitata expozitia multimedia Origini/Repere - o calatorie in istoria Teatrului Nottara, un proiect inedit in spatiul teatral romanesc, al carui scop este sa faca mai bine cunoscuta istoria cladirii de pe bulevardul Magheru si povestea Teatrului Nottara. Alexandru Mazgareanu, directorul interimar al Teatrului Nottara si initiatorul expozitiei, spune ca aceasta s-a nascut din dorinta de a personaliza si valorifica zonele de foaier, precum si de a face cunoscuta publicului istoria unuia dintre cele mai importante teatre din capitala, folosind elemente de arhiva.

Start diferentiat, final uniform dramatic, dezbatere la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman organizeaza marti, 13 decembrie 2022, ora 18.00, la Sala Media, dezbaterea cu titlul Start diferentiat, final uniform dramatic. Sociologia est-europeana interbelica. Tema dezbaterii propuse de grupul independent Cooperativa Gusti a aparut ca o necesitate, intrucat, adancind cercetarea sociologiei interbelice, nu puteam sa nu realizam ca o serie de conditii similare pot da nastere unor dezvoltari similare; pe de alta, legaturile profesionale care s-au stabilit cu vecinii au fost mai curand spontane si nu au fost explorate suficient pana in prezent.

Donatii recente. Itinerar francez, expozitie temporara la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Din data de 8 decembrie 2022, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita sa vizitati expozitia Donatii recente. Itinerar francez. Evenimentul aduce in atentia publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alaturat colectiei muzeului in ultimii ani si care provin din Donatia Marilena Hristea, Donatia Delia si Radu Budeanu, Donatia Marilena Borcescu si Donatia Liliana-Sonia Sion. Dorim sa le multumim donatorilor pentru generozitatea acestui gest tot mai rar si deci cu atat mai laudabil si incurajator. Conform dorintei lor, lucrarile si obiectele donate au devenit accesibile unui public numeros si divers.

Alexandru Tzigara-Samurcas - intemeietorul Muzeului National, expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 24 noiembrie 2022, ora 17.00, la deschiderea expozitiei Alexandru Tzigara-Samurcas – intemeietorul Muzeului National, care va avea loc in cladirea-monument istoric, in spatiile expozitiei permanente, la etajul 1, intrarea din Soseaua Kiseleff. Expozitia celebreaza 150 de ani de la nasterea fondatorului Muzeului National Carol I, supranumit, in epoca, Muzeul de la Sosea. Continuatorul direct al acestui prim muzeu de arta nationala este Muzeul National al Taranului Roman care, prin acest eveniment, evoca si omagiaza personalitatea marcanta in cadrul culturii nationale a lui Alexandru Tzigara-Samurcas.

Ghizunariu, expozitie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Noua Galerie, la expozitia Ghizunariu.
Cobzarii din mediul traditional romanesc au ramas extrem de putini. Generatia varstnica a lautarilor a fost "depasita" de aparitia acordeonului, acum un "clasic" si el, "depasit" la randul sau de instrumentele moderne electronice cu claviaturi. Din cobza a mai ramas aproape doar un style, un sunet construit digital, stocat in memoria unui sintetizator-aranjor, instrumentul real fiind prezent mult mai rar in muzicile satului contemporan.

Ai arta, ai harta!

Email Imprimare

● Saptamana aceasta se deschid publicului doua expozitii simultane marca Art Safari si Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, care pot fi vizitate pana la 20 noiembrie.
● La Art Safari, in Palatul Dacia-Romania, din strada Lipscani nr. 18-20, pot fi vazute, incepand de joi, 10 noiembrie, harti spectaculoase care spun povesti si arata traseul pictorului-calator al artei romanesti, Stefan Popescu, prin Franta si in Orient. Dar si harti din Transilvania, intr-o scenografie speciala printre opere de arta si instalatii imersive.

Muzeul pentru tine, expozitie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, propune publicului larg, comunitatii industriilor culturale si creative, mediului politic si administrativ o expozitie inedita despre valoarea patrimoniului cultural si al colectiilor muzeale pentru societate. Expozitia Muzeul pentru tine! va avea loc in perioada 9 noiembrie - 31 decembrie 2022 la Sala Tancred Banateanu a Muzeului National al Taranului Roman si este configurata in jurul unui concept curatorial care relationeaza prin analogie, cu miracolul vietii si al naturii, povestile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colectiile a mai multor muzee din toata tara, intr-un spectacol vizual care nu poate fi ratat.

Un bulgare de lut, expozitia mesterului olar Augustin Pall

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta sambata, 5 noiembrie 2022, de la ora 10.00, la deschiderea expozitiei Un bulgare de lut, dedicata mesterului olar Augustin Pall. Expozitia va putea fi vizitata pana joi, 10 noiembrie, intre orele 10.00 si 18.00, la Sala Acvariu.
Cu talentul mostenit si cu respectul invatat de la tatal meu fata de olarit, am datoria sa indeplinesc scopul sacru care mi-a dat putere sa pot continua ceea ce a inceput tatal meu, sa ridic la un nivel artistic inalt ceramica din Corund, sa reprezint si sa fac cunoscut in tara si in lume valorile adevarate ale artei noastre populare, spune Augustin Pall.

Expozitia "Femeia: Un secol de schimbare" la ParkLake

Email Imprimare

In perioada 27 octombrie - 17 noiembrie, expozitia Femeia: Un secol de schimbare, organizata de National Geographic Romania si National Geographic Society, sustinuta de ParkLake, vine pentru prima data in Romania. Timp de trei saptamani esti asteptat in ParkLake, in Main Square, sa descoperi 30 de fotografii istorice, intr-o expozitie curatoriata de Iwona El Tanbouli-Jablonska. Astfel, vei avea ocazia sa admiri o serie de imagini ce fac parte din arhiva National Geographic, lucrari ce vor avea in centrul atentiei etapele prin care femeile au trecut in ultimul secol. Expozitia pune accent pe modul in care femeile au reusit sa schimbe perspective si sa influenteze domenii de activitate de-a lungul ultimului secol si urmareste povesti diferite care au avut un rol-cheie in istorie.

Saptamana cadourilor corporate - Invie Traditia

Email Imprimare

In perioada 1-4 noiembrie 2022, intre orele 10:00 si 17:00, showroomul Invie Traditia din str. Mihai Eminescu nr. 142, sector 2, Bucuresti, este deschis pentru companii cu o oferta generoasa de produse destinate cadourilor pentru angajati si parteneri de afaceri. Evenimentul denumit generic Saptamana cadourilor corporate aduce companiilor obiecte de arta populara si bunatati traditionale consacrate. Traditiile ne unesc, ne aduc mai aproape de cine suntem cu adevarat, de bunici si de mirosuri vechi, de mult uitate in copilarie. De aceea, nu vor lipsi cozonacii facuti in casa, vinuri rare, miere naturala, zacusti si dulceturi alese, facute in tihna in Moldova, la foc de lemne si alte surprize.

Cartografii Sonore, editia a 8-a, la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

In data de 2 noiembrie, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi redevine casa celei de-a 8-a stagiuni a Cartografiilor Sonore. Primul concert al noii stagiuni o va aduce in premiera in Romania pe chitarista Sarah Masyel, in timp ce pe parcursul acestui an vor mai concerta soprana Veronica Anusca (Opera Nationala Bucuresti), elevi ai Colegiului National de Muzica "George Enescu" din Bucuresti si tineri interpreti selectati la nivel national.

Ateliere de creativitate la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Cu ocazia primei vacante din noul an scolar, cei mici, insotiti de parinti sau bunici, sunt asteptati la Atelierele distractive si creative la Muzeul Taranului Roman. Sunt pregatite teatru de umbre, atelier de realizat papusi de hartie, brose din lana netoarsa, desenat sau storytelling.

Luni, 24 octombrie, orele 10.00-11.00
Atelier de realizat papusi din hartie - Ileana si Fat-Frumos
Hartia poate spune multe povesti, ea este fata pe care oamenii scrijelesc, din cele mai vechi vremuri povesti din semne grafice care duc la formarea unui cuvant, propozitii, fraze, povesti. La atelierul de papusi din hartie se spun povesti prin modelarea hartiei, aceasta prinzand viata in diferite figurine, personaje care populeaza basmele si snoavele romanesti.
Pentru copiii de la 6 ani, dar sunt bineveniti si copiii mai mari de 4 ani, ajutati de adultii care ii insotesc. Inscrieri la telefon: 0723.471.600.

Tehnologiile anului la #DENTAROMMEDICA2022

Email Imprimare

In perioada 13-15 octombrie, Romexpo a organizat, in pavilionul B1 al Centrului Expozitional, #DENTAROMMEDICA2022 - un concept cu tematica medicala. La eveniment au participat medici stomatologi, specialisti si antreprenori din industria medicala, precum si studenti de la universitatile de profil. 97 de firme expozante, din 10 tari: Bulgaria, China, Elvetia, Franta, India, Italia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria, au ilustrat tendintele si inovatiile din medicina dentara si generala, au prezentat ofertele speciale la aparatura, echipamente, accesorii si materiale si au gasit solutii eficiente si rapide pentru dezvoltarea business-ului.

Omul, Timpul, Spatiul, expozitie de sculptura

Email Imprimare

Sculptura este forma mea de existenta, este dialogul meu cu universul, conexiunea cu ideile care framanta aceasta lume, Ion Mandrescu, 2004.
Muzeul National al Bucovinei, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va asteapta vineri, 21 octombrie 2022, ora 17.00, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei sculptorului Ion Mandrescu - Omul, Timpul, Spatiul. Expozitia cuprinde lucrari ce definesc temele majore: Structurile, Calatorii initiatice, Sfinxul, Insingurare, Omul, Timpul, Spatiul, Murim spre a ne naste.

Peisaje muzicale, Conferinta de la Sosea

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 20 octombrie 2022, de la ora 18.00, in Sala Media, la o noua Conferinta de la Sosea: Dupa 20 de ani. Discutii prilejuite de reeditarea cartii Peisaje muzicale in Romania secolului XX, publicata de Speranta Radulescu in 2002.
In urma cu 20 de ani, Speranta Radulescu publica Peisaje muzicale in Romania secolului XX, lucrare ce avea sa provoace un mic soc in lumea muzicologica romaneasca. Tensiunile au fost provocate de privirea etnologica a autoarei: tratarea alaturata a tuturor muzicilor, fie ele de origine academica ori populara, sau punerea acestora in legatura cu ideologiile epocii in care au fost create au iritat o buna parte a lumii muzicale romanesti.

Icoane pictate pe cutii de munitie, la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Institutul Polonez din Bucuresti si Ambasada Republicii Polone la Bucuresti, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman si cu sprijinul Ambasadei Ucrainei in Romania, va asteapta marti, 18 octombrie 2022, de la ora 18.00, la Sala Media, la vernisajul unei expozitii unicat de icoane pictate pe cutii de munitie de catre doi artisti ucraineni. In 2014, ca raspuns la prima agresiune militara a Rusiei asupra Ucrainei, artistii ucraineni Oleksandr Klymenko si Sonia Atlantova au inceput sa picteze icoane pe cutii de munitie. Acest demers atat de original si expresiv a avut de la bun inceput un impact foarte puternic asupra privitorilor.

#DENTAROMMEDICA2022 a inceput azi la Romexpo

Email Imprimare

In perioada 13-15 octombrie, Romexpo organizeaza conceptul cu tematica medicala #DENTAROMMEDICA2022. Evenimentul are loc in pavilionul B1 al Centrului Expozitional si se adreseaza medicilor stomatologi, specialistilor si antreprenorilor din industria medicala, precum si studentilor de la universitatile de profil. 97 de firme expozante din 10 tari: Bulgaria, China, Elvetia, Franta, India, Italia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria, vin la Romexpo sa prezinte cele mai noi tehnici si tehnologii din industria stomatologica si medicala.

Ziua Recoltei la Campusul Agronomie Bucuresti

Email Imprimare

Toamna Horticola Bucuresteana, aflata la a patra editie, isi deschide portile intre 6 si 9 octombrie 2022, in Campusul Agronomie-Herastrau, din Bd. Marasti nr. 59. Peste 60 de expozanti cu profil horticol prezinta si ofera spre degustare numeroase soiuri si hibrizi romanesti, precum si soiuri recent introduse in tara de mere, pere, prune, gutui, struguri, jujube (curmale dobrogene), asimina (banana nordului), kiwi si ardei. Producatorii prezenti la Toamna Horticola Bucuresteana expun si comercializeaza pentru publicul larg o gama variata de plante, bulbi, flori, produse pentru gradinarit si delicii traditionale.

Bucharest Photofest la Muzeul Taranului Roman

Email Imprimare

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a saptea editie in 2022, este un festival-platforma care si-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale si relevante repere din fotografia autohtona si internationala. Editia de anul acesta a Bucharest Photofest se desfasoara in perioada 1-9 octombrie in mai multe spatii din Bucuresti si reuneste in cele 9 zile aproximativ 30 de evenimente grupate sub tema Trust/Incredere: expozitii, proiectii de film, showcases, discutii si dezbateri, ateliere practice, proiectii si instalatii video, dar si concerte live. Toate evenimentele din program sunt cu intrare libera pentru public, iar participarea la ateliere se realizeaza pe baza de inscriere.

Expozitie-eveniment Beatrice von Babel la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) in parteneriat cu Muzeul de Arta Recenta (MARe) va invita sa vizitati expozitia Effi/Pym, expozitie-eveniment Beatrice von Babel, deschisa la sediul MNHCV in perioada 17 septembrie–23 octombrie 2022.
Deschidere: sambata, 17 septembrie, si duminica, 18 septembrie, de la ora 16:00, acces gratuit
Programul de vizitare este de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. Pret bilet: 5 lei (tarif intreg)

Cosmetics Beauty Hair 2022, la Romexpo

Email Imprimare

Esti producator si distribuitor de produse profesionale pentru par, machiaj si piele? Importi materii prime si ambalaje pentru industria cosmetica? Esti furnizor de produse si servicii pentru saloanele de infrumusetare? Atunci ce mai astepti? Vino ca expozant la Cosmetics Beauty Hair 2022! Cel mai important eveniment dedicat pietei de beauty din Romania se desfasoara la Romexpo, in perioada 22-25 septembrie, si promoveaza trendurile care vor domina in urmatoarea perioada. Expozitia internationala de produse si echipamente pentru cosmetica, ingrijire corporala si coafura se adreseaza atat componentei de business, cat si consumatorilor finali.

Expozitie de afis polonez in cadrul Bucharest Graphic Days

Email Imprimare

Atelierul de grafica, in parteneriat cu Institutul Polonez din Bucuresti si Muzeul National al Taranului Roman, deschide joi, 15 septembrie 2022, de la ora 18.00, la Sala Irina Nicolau, expozitia de afis polonez Ryszard Kaja: Plakat-Polska, in cadrul Bucharest Graphic Days - editia I. La invitatia Galeriei Afisului Polonez din Wroclaw, artistul Ryszard Kaja a creat in perioada 2012–2019 o serie exceptionala de afise dedicata diversitatii geografice si culturale a Poloniei. A rezultat un mod neconventional de promovare a diferitelor zone si particularitati ale Poloniei, evitand orice fel de clisee sau mesaje patetice, dar care comunica cu multa caldura, discret ori cu umor adesea, mandria si atasamentul fata de propria tara.

Portret/atelier Vasile Marin, expozitie la MTR

Email Imprimare

De Ziua Crucii, in data de 14 septembrie, Muzeul National al Taranului Roman verniseaza expozitia Portret/Atelier Vasile Marin, crucer din comuna Brebu, judetul Prahova, la Sala Acvariu, incepand cu ora 18.00. Expozitia este deschisa intre 14 si 28 septembrie 2022, orele 10.00-18.00, de marti pana duminica. Intrarea este libera.

Draga arhiva. Laborator de inovatie muzeala, eveniment de lansare la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman anunta lansarea proiectului Draga Arhiva. Laborator de inovatie muzeala, prin care continua misiunea asumata in ultimii ani de accesibilizare, deschidere si explorare creativa a fondurilor din arhiva documentara a muzeului. Arhiva Etnologica a MNTR reuneste o diversitate de materiale documentare ce surprind viata de la sat si de la oras din ultimii 150 de ani: clisee pe sticla si film, reproduceri originale si copii, diapozitive, filme pe pelicula, casete video si audio, dosare de cercetare, jurnale, grafica, acuarela, planse de arhitectura, aparatura de epoca. Ceea ce face cu adevarat Arhiva speciala e faptul ca deschide posibilitatea unei incursiuni socio-culturale prin istoria etnologiei si a practicilor muzeografice autohtone.

Teserea lumii, expozitie de scoarte romanesti

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman si Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, va asteapta joi, 8 septembrie 2022, de la ora 17.00, la Sala Tancred Banateanu, la vernisajul expozitiei de scoarte romanesti Teserea lumii. Expozitia Teserea lumii. Scoarte romanesti din patrimoniul Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau si al Muzeului National al Taranului Roman este rodul unui acord de colaborare incheiat, intre cele doua muzee, in anul 2021. Expozitia reuneste cateva dintre cele mai frumoase scoarte aflate in depozitele celor doua institutii nationale, de o valoare inestimabila.

Zilele Muzeului Taranului 2022

Email Imprimare

Ca in fiecare inceput de toamna, in preajma sarbatorii Inaltarea Sfintei Cruci, cunoscuta in popor si ca Ziua Crucii, Muzeul National al Taranului Roman intampina anotimpul cu expozitii noi, Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica, lansari de carte, ateliere, targ de icoane si proiectii de film. Sunteti asteptati, in perioada 8-18 septembrie 2022, la cea de-a zecea editie a Zilelor Muzeului Taranului!
In prima zi a evenimentului, Muzeul National al Taranului Roman si Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, verniseaza joi, 8 septembrie, ora 17.00, la Sala Tancred Banateanu, expozitia de scoarte romanesti Teserea lumii. Expozitia reuneste cateva dintre cele mai frumoase scoarte aflate in depozitele celor doua institutii nationale, de o valoare inestimabila.

Cele care nu se vad, instalatie fotografica la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 18 august 2022, de la ora 19.30, la Sala Acvariu, la vernisajul instalatiei fotografice Cele care nu se vad. Evenimentul de deschidere va include un open talk cu Diana Lupu, psiholog si psihoterapeut relational. Instalatia fotografica Cele care nu se vad, proiect initiat de compania de teatru independent Vanner Collective, isi propune sa aduca fictiunea in real si sa prezinte 10 personaje feminine din literatura romana, create de barbati, care ies din randuri si sunt vazute prin lentila a 10 fotografe. Cele care nu se vad initiaza un demers de redare a vocii personajelor feminine din marile opere literare scrise de autori barbati, in contextul reprezentarii extrem de precare a scriitoarelor romance in manualele scolare si a unei imagini de cele mai multe ori bi-dimensionale a rolurilor femeii in societatea romaneasca.

Mai multe articole:

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...41 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.