Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Branduri Branduri Romanesti

Branduri romanesti

Faunus Plant: Remedii naturale din inima Transilvaniei!

Email Imprimare

Astazi, intelegem tot mai mult importanta naturii si beneficiile pe care ni le aduce, in toate domeniile vietii. Vorbim de alimentatie naturala, organica sau bio si vorbim, desigur, tot mai mult de efectele benefice pe care anumite plante le au asupra sanatatii noastre. Aceste efecte erau binecunoscute de catre cei din vechime, insa astazi, gratie cercetarilor stiintifice moderne, le putem explica si intelege mai bine. Totusi, pentru a obtine un efect deplin al principiilor active si al substantelor preluate din natura, din plante, trebuie sa le cunoastem foarte bine. Sa stim care sunt partile bune, care sunt perioadele potrivite pentru recoltare, care sunt combinatiile ideale si in ce mod se administreaza pentru un efect maxim. Suplimentele naturale sunt tot mai cautate pentru efectele lor benefice, ajutand in tratarea multor afectiuni. Pe piata exista, astazi, numeroase suplimente alimentare naturale, insa nu toate respecta retetele si proportiile perfecte, prin urmare, nu toate sunt la fel de eficiente. Echipa Faunus Plant ne propune preparate naturale create cu mare grija, pe baze stiintifice, tinand insa cont de traditia si de intelepciunea fitoterapiei locale, a stramosilor nostri si utilizand numai plante medicinale de calitate, nepoluate, care sunt prelucrate manual. Experienta celor din familia Faunus Plant, dobandita de-a lungul anilor, se concretizeaza, astfel, intr-o serie de produse naturale premium, obtinute din plante medicinale si ierburi aromatice. Un lucru foarte important este faptul ca materia prima vegetala este obtinuta de pe meleaguri romanesti, din Apuseni - astfel, produsele au un efect maxim asupra noastra, asupra romanilor, caci sunt din arealul in care ne-am nascut si in care traim.

Uleiurile presate la rece Cardinal, tehnologie romaneasca si seminte romanesti

Email Imprimare

Cardinal reprezinta cu adevarat un brand de exceptie. Infiintata de mai bine de 20 de ani, firma 2E Prod ofera astazi, atat pe piata romaneasca, cat si la export, uleiuri presate la rece de cea mai buna calitate. Uleiuri romanesti din seminte romanesti, nemodificate genetic. Acestea sunt produse cu o tehnologie proprie, originala si brevetata, Raw Organic Cardinal Technology. Sunt uleiuri sanatoase, esentiale pentru o alimentatie echilibrata, ce actioneaza din multe privinte ca adevarate medicamente.
Majoritatea semintelor, precum cele de dovleac, in, mac, nuca sau germeni de grau, contin vitamine si alte principii active vitale pentru buna functionare a organismului nostru. Prin Raw Organic Cardinal Technology se reuseste ca toate aceste substante benefice sa ramana prezente in produsul final, in concentratie maxima, fara a introduce nici o substanta straina, potential nociva. In plus, selectarea, deja inainte de recoltare, a semintelor de cea mai buna calitate si controlul riguros, efectuat pe parcursul intregului proces de productie, asigura uleiurilor Cardinal un gust, o calitate si efecte terapeutice de exceptie

Topoloveni, povestea unui brand la 100 de ani

Email Imprimare

Cunoscuta fabrica de magiun de la Topoloveni, judetul Arges, are o poveste lunga si interesanta. A fost infiintata in urma cu un secol, in anul 1914, fiind prima fabrica de acest fel din Romania. Pe vremea aceea se numea Cooperativa Topoloveni si producea magiun si alte gemuri si dulceturi din fructe. De-a lungul timpului, a produs si a vandut produse atat pe piata locala, cat si pe piata internationala. La sfarsitul anilor 1990, din cauza managementului defectuos, fabrica de stat a fost inchisa, iar angajatii trimisi in somaj. In anul 2001, fabrica dezafectata a fost preluata de catre doamna Bibiana Stanciulov, investitor privat, care a creat compania Sonimpex Topoloveni. Fabrica a fost retehnologizata in intregime, iar activitatea sa a primit un nou impuls, fiind relansata. Imbunatatirea constanta a productiei a dus la progrese mari, care inseamna produse de calitate recunoscute la nivel national si mondial.

Apimond, un brand cu traditie

Email Imprimare

Apimond se naste in 1992, atunci cand Daniel Matache infiinteaza Centrul de Produse Apicole din localitatea Baldana, judetul Dambovita, imbuteliind produsele obtinute din stupina proprie sub numele acestei noi marci, care a devenit apoi, rapid, un adevarat brand. Compania Apimond produce astazi o gama importanta de sortimente de miere, specialitati de miere si produse cosmetice pe baza de ingrediente apicole, insa succesul rapid al acestui brand are la baza o traditie de generatii.
Daniel Matache continua o traditie de patru generatii, traditie care incepe in jurul anului 1870, atunci cand strabunicul sau, Niculae Matache (1852-1933), sergent in armata lui Carol I, evidentiat in luptele de pe teritoriul Bulgariei, la care a participat personal si regele, se dedica activitatii de apicultor, in curtea casei sale din Plop, Titu, judetul Dambovita. Traditia este continuata tot in vatra satului de catre fiul acestuia, Gheorghe Matache (1890-1842), atestat in 1921 in Registrul Agricol al Regiunii Agricole Titu, cu patru stubeie, stupi confectionati conform vechilor traditii din trunchiuri de lemn scobit in care albinele isi construiau fagurii de miere. Este perioada in care incep sa se extinda stupii sistematici, cu rame mobile, care aduceau numeroase avantaje in exploatare si cu o productivitate mai mare. Preocupat de dezvoltarea stuparitului, numele lui Gheorghe Matache apare, incepand din 1926, in mai multe numere ale revistei Romania Apicola, cu o colectie impresionanta pastrata pana astazi. Apoi, in 1934, se naste Teodor Matache care, in 1956, face primul stuparit pastoral din familie, transportand stupii de la poalele muntilor pana in Dobrogea si in Delta Dunarii. Nefericirea face ca in 1958, la traversarea Dunarii, bacul sa se rastoarne si sa fie distrusa intreaga stupina. Teodor Matache insa nu se descurajeaza si reuseste rapid sa refaca o stupina de 150 de stupi, continuandu-si pana astazi pasiunea si preocuparea pentru albinarit, desfasurata in vatra satului, beneficiind de o flora spontana extrem de bogata. Astazi, se remarca activitatea fiului sau, Daniel Matache, care incearca, prin brandul creat de el, Apimond, sa devina un lider pe piata locala a produselor premium, atat pentru produsele apicole, cat si pentru produsele cosmetice bio-organice.

Ivatherm, dermocosmetice romanesti bazate pe traditie si cercetare

Email Imprimare

Ivatherm reprezinta o poveste de exceptie. Este unul dintre cele mai tinere branduri romanesti, dar cu un incredibil succes. Cine s-ar fi asteptat ca, in 2005, in piata atat de aglomerata a dermocosmeticelor sa fie loc pentru un start-up romanesc?! Si cine mai putea spera ca, in Romania, cineva sa mai investeasca timp, bani, pasiune si profesionalism pentru a promova valorile mostenite de noi, din Antichitate, valori care au reprezentat de-a lungul secolelor mandria Romaniei, dar pe care ultimele decenii le-au aruncat in uitare. Nu numai ca acest start-up a avut loc, dar Ivatherm a ajuns dupa doar patru ani printre primele patru firme de dermocosmetice din Romania, pentru ca astazi sa fie deja lider de piata pe segmentul atat de important si de sensibil, reprezentat de cosmeticele pentru cuperoza, rozacee si dermatita seboreica.

Farmec, liderul pietei de produse cosmetice din Romania

Email Imprimare

Farmec, un brand a carui istorie incepe acum mai bine de 120 de ani, reprezinta, cu ale sale peste 400 de produse, nu numai liderul pietei de produse cosmetice din Romania, ci si un brand puternic, prezent si apreciat pe toate cele cinci continente. Astazi, Farmec se situeaza in randul marilor companii industriale din Europa, atat prin calitatea produselor, cat si datorita investitiilor in tehnologii moderne si in laboratoarele sale de analize care sunt recunoscute in toata lumea.
Cu o capacitate extinsa de productie, respectand cele mai inalte standarde de calitate, atat pentru creme, emulsii, lotiuni, geluri de dus, cat si pentru sampoane si deodorante, Farmec si-a asociat numele cu marci recunoscute pe plan international, prin realizarea de produse sub marci private si prin dezvoltarea relatiilor de colaborare cu numerosi parteneri de prestigiu, precum Societatea Romana de Cosmetologie, Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, Clinicile de Dermatologie din Cluj-Napoca si Bucuresti, clinici de testare a eficientei produselor, Laboratoarele Dermscan Franta si Evic International Romania.

Corcova Roy&Damboviceanu, un brand european

Email Imprimare

Putine sunt lucrurile atat de strans legate de istoria noastra incat sa reprezinte un adevarat blazon, asa cum se intampla in cazul vinurilor noastre traditionale. Calitatea si savoarea lor deosebita i-au facut pe greci sa-l origineze chiar pe marele Dionysos pe aceste meleaguri, iar pe romani sa imortalizeze nepretuitele boabe de struguri in aurul monedelor batute dupa cucerirea Daciei. Unul dintre locurile binecuvantate de Dumnezeu, atat de bine adecvat viticulturii, se gaseste in Piemontul Motrului, parte a celei mai mari unitati piemontale de la noi, Piemontul Getic, mai exact in zona comunei Corcova, plasata la doar 10 km de Strehaia. Vinurile de Corcova au fost mereu apreciate de-a lungul timpului, aparand consemnate in hrisoavele vremii.

ApiLand, un brand european

Email Imprimare

Multi considera ca, pentru a construi un brand puternic, ai nevoie mai intai de o sursa importanta de finantare. De multe ori, o idee clara, multa pasiune si tenacitate pot substitui insa lipsa finantarii. Un exemplu il reprezinta si istoria firmei ApiLand, fondata de Ovidiu Bodea. Pasionat de natura si, in special, de acest tezaur de sanatate pe care il reprezinta produsele micutelor si atat de harnicelor albine, Ovidiu Bodea a inceput in 1995 sa comercializeze pe scara mica polen, pentru ca apoi sa cladeasca un adevarat brand, recunoscut deja in intreaga Europa - ApiLand.
Adresandu-se initial doar catorva magazine cu produse naturale care tocmai isi incepeau activitatea si mai multor persoane fizice interesate de binefacerile stupului, Ovidiu Bodea a comercializat la inceput doar polen in forma sa clasica, adica polen uscat. Afacerea sa a crescut incet pana in 2002, permitandu-i sa cunoasca piata si sa se familiarizeze cu problemele specifice ale produselor apicole. Apoi, in 2002, cand seriozitatea si competenta sa erau deja demonstrate cu prisosinta, doctorul Stefan Stangaciu i-a asigurat contactul cu CC Pollen Company Arizona, din S.U.A. Acesta a reprezentat momentul in care a fost fondata firma denumita initial Apiservices si care a derulat o scurta si fructoasa colaborare cu firma americana, careia i-a livrat o cantitate imensa de polen, mai exact 20,7 tone. Acest export a reprezentat un excelent debuseu pentru stocurile de polen acumulate de apicultorii salajeni, principalii producatori de polen din Romania. Colaborarea a durat doar pana in 2003, dar a fost suficient pentru ca Ovidiu Bodea sa poata trece de la micul comert local la consolidarea unei adevarate firme ce avea, in anii urmatori, sa devina un brand apreciat in intreaga Europa. Numele ApiLand, ales atunci de Ovidiu Bodea, reprezinta astazi, oriunde in Europa, o veritabila recomandare a produselor apicole de calitate.

Hofigal, un brand de prestigiu

Email Imprimare

Hofigal reprezinta o reusita de exceptie. Este cazul fericit in care un adevarat om de stiinta, plin de energie, de initiativa si de buna credinta, inginerul chimist Stefan Manea si-a dedicat intreaga forta infiintarii si dezvoltarii unui brand apreciat si premiat in intreaga lume. Firma, cu capital integral romanesc si unic actionar, S.C. Hofigal Export-Import S.A., infiintata in 1990, a crescut incet, dar sigur. Pornind la drum cu 5 angajati si un portofoliu format din doar trei produse, Hofigal, avand astazi peste 400 de angajati, se poate lauda deja cu aproape 500 de produse de exceptie, a caror calitate a fost confirmata in centre de specialitate din SUA, Canada si Anglia, depasind cu mult produse similare din Franta, Italia sau Elvetia.

Catena, farmacia inimii

Email Imprimare

Catena, unul dintre cele mai moderne lanturi de farmacii din Romania, cu peste 200 de unitati deschise in toata tara (inclusiv in mediul rural, unde functioneaza 25 de unitati), este un brand cu capital 100% romanesc, care si-a propus, de la bun inceput, sa sprijine industria farmaceutica autohtona si sa vina in ajutorul pacientilor. Cu peste 800 de angajati, dintre care 500 sunt farmacisti, Catena reprezinta Farmacia care te ajuta, oferind sfaturi si recomandari profesioniste pentru o gama larga de produse farmaceutice si parafarmaceutice, cosmetice si dermocosmetice, remedii homeopatice si terapii naturiste. Si, nu mai putin important, servicii de consiliere de frumusete, masurarea tensiunii arteriale sau a greutatii. Dar Catena este mult mai mult, este farmacia inimii...

SanoVita, un nou stil de viata

Email Imprimare

Profitul unei companii este, in mod evident, un indicator pentru succesul acesteia. Mai conteaza insa si cum este facut acest profit! Iar companiile care isi doresc sa aiba succes pe termen lung stiu acest lucru! Si nu vor profit cu orice pret, tin la aprecierea consumatorilor lor, la increderea si la sanatatea lor. Compania SanoVita se bazeaza, de la bun inceput, tocmai pe aceste principii. Si, pana la urma, acesta este secretul succesului companiei dedicate unui stil de viata sanatos - SanoVita.

<< Inceput < Inapoi 1 2 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.