Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri De Pretutindeni

Locuri de pretutindeni

Karlovy Vary - locul unde linistea si bunul gust indeamna la relaxare

Email Imprimare

Aflata la poalele muntilor Metaliferi si la varsarea raului Tepla in Eger, exclusivista statiune balneara boemiana este unul dintre cele mai frumoase orase ale Cehiei, unde linistea si bunul gust troneaza. Cunoscuta pentru renumele sau de secole, statiunea numita pana in anul 1945 Karlsbad (Baile lui Carol) s-a bucurat de vizita multor fete incoronate si artisti din diferite domenii, daca tinem cont ca de-a lungul timpului s-au perindat pe aici nume sonore precum: Regele Greciei Otto I, Printul Louis Napoleon Bonaparte, Printul August von Sachsen, Printul Otto von Bismark, Johannes Brahms, Imparatul Austriei, Imparateasa Elisabeta a Austriei, Richard Wagner, Goethe, Paganini, Mozart, Beethoven, dar si alte personalitati cu sange albastru, lorzi, duci, baroni, sahi, maharajahi ori papi, poeti, compozitori, doctori.

Budapesta, doua orase intr-unul singur

Email Imprimare

Budapesta este formata din Buda si Pesta. Dunarea curge intre ele si le desparte pe o portiune de 28 de kilometri. Buda este construita pe un deal, formand partea istorica a orasului, iar Pesta este situata la campie. Buda si Pesta sunt legate prin poduri magnifice. Un city break la Budapesta poate fi ocazia excelenta de a vedea obiective turistice de neegalat. Budapesta este un oras superb, in care ai ce vizita!

Adrenalina la Gardaland

Email Imprimare

Gardaland este cel mai mare parc de distractii din Italia, situat la 30 kilometri de Verona, in apropierea lacului Garda. Parcul este atractiv pentru copiii de orice varsta, dar si pentru adulti. O uriasa cascada artificiala pe a carei baza scrie cu litere aurite numele parcului, multe flori si, bineinteles, Prezzemolo, mascota oficiala, ne-au incantat la intrare. Parcul este impartit in trei categorii principale: Adrenalina, Fantezie si Aventura. Acestea insa sunt grupate doar pe harta primita odata cu biletul, in realitate, categoriile sunt amestecate pe tot arealul parcului.

Verona, orasul indragostitilor

Email Imprimare

Verona este situata in nord-estul Italiei, la circa 80 de kilometri de Venetia si Marea Adriatica. Verona poate fi vizitata intr-o zi, daca ai un ghid sau un itinerar bine pus la punct dinainte si te limitezi la cateva dintre obiectivele principale. Mergand pe jos, se pot admira o multitudine de piete, statui, stradute inguste, cladiri impresionante, porti de intrare in oras, poduri peste raul Adige care strabate orasul. Traseul nostru a inceput din Piata Bra. Bineinteles ca mai intai ne-a atras atentia Amfiteatrul roman. Construit pentru luptele cu gladiatori, este unul dintre cele mai bine conservate, faimos pentru spectacolele care au loc si astazi acolo, acustica fiind surprinzator de buna. Amfiteatrul a fost construit inainte de Colosseumul din Roma, fiind al treilea ca marime din Italia. Nivelul al treilea a disparut in urma unui cutremur din anul 1183.

Popocatepetl, "muntele care fumega", erupe din nou

Email Imprimare

Vulcanii planetei isi fac de cap. Dupa Etna (Italia) si Eyjafjallajökull (Islanda), Popocatepetl (Mexic) a venit la rand! Numele vulcanului Popocatepetl este de origine azteca si inseamna "muntele care fumega". Eruptia vulcanului a inceput in 18 aprilie, ora 2.15 (ora locala), cand emisiile de cenusa si exploziile la nivelul craterului principal au crescut, urmate fiind de fantani de lava, care au umplut cerul noptii timp de doua ore, revarsandu-se apoi pe versanti. Apogeul (paroxismul) eruptiei a avut loc la orele 3 a.m., cand vulcanul a trimis in aer roca incandescenta, pana la 1,6 kilometri inaltime, norul de cenusa ridicandu-se si el la cativa kilometri, dupa care a plutit in deriva catre sud-est. Caderi relativ moderate de cenusa au avut loc in zona orasului Puebla, al carui aeroport a fost inchis de autoritati.

Un inedit muzeu al mierii

Email Imprimare

In lume exista multe muzee ciudate si inedite. Unul dintre ele este exceptionalul Muzeu al Mierii din Franta. A fost infiintat de catre Émile si Chantal Molès in anul 1994, in localitatea Gramont, iar astazi reprezinta un adevarat reper turistic al regiunii Midi-Pyrénées (Pirineii de Sud). Muzeul este amenajat cu grija, avand o scenografie aparte, pe fundalul careia ni se prezinta istoria apiculturii pe mapamond. Exista acolo peste 150 de stupi, confectionati din paie, rachita, lemn sau argila, unii sculptati, altii multicolori, insotiti de mii de accesorii care ne dau o idee despre modul in care a fost recoltata mierea de-a lungul timpului.

San Marino, un cuib de vulturi. Credinta, demnitate si perseverenta

Email Imprimare

Alergand cu masina pe autostrada ce se intinde de-a lungul tarmului adriatic, in dreptul statiunii Rimini, poti prea lesne sa treci nepasator pe langa o adevarata minune. Muntele Titano, care se inalta semet, dar neostentativ, tronand peste micuta Republica San Marino. Trebuie sa urci pe creasta lui, pe alocuri ca o lama de cutit, pentru a-i putea patrunde taina numelui. Caci de acolo, de sus, marea si muntii, parca intregul univers, se intind cuminti la picioarele tale. Apeninii cu varfurile lor dezordonate, cu forme obraznice ca niste valuri rebele, care dau farmec apusului, contrasteaza cu intinsul nesfarsit al marii ce cuprinde zarile rasaritului.

O cladire cu totul inedita, Goetheanum din Dornach

Email Imprimare

Dornach este o mica localitate elvetiana din apropierea orasului Basel. Desi este situat intr-o zona deluroasa, pitoreasca, nu se poate spune ca e o destinatie turistica. Cu toate acestea, mii si mii de tineri se indreapta in fiecare an spre Dornach, caci acolo este sediul central al miscarii antroposofice create de Rudolf Steiner.
Localitatea a fost mentionata pentru prima data in anul 1223, sub numele de Tornacho. In acea vreme, exista un preot local numit Johannes de Tornacho, nume care insemna de pe mosia Turnus. Din 1307 a inceput sa fie mentionata in documente ca Dornach. Este locul in care a avut loc batalia decisiva din anul 1499 care a pus capat Razboiului Svab, in urma careia Confederatia Helvetica si-a castigat independenta fata de Sfantul Imperiu Roman.

Biciclete si catedrale: Munster

Email Imprimare

De curand am vizitat orasul german Munster, considerat pe drept cuvant capitala culturala a regiunii Westfalia din nordul Germaniei. Numele lui vine de la Monster, care insemna in germana saxona "manastire". In 793, Charlemagne l-a trimis pe Ludger sa evanghelizeze regiunea. Dupa 4 ani, acesta a fondat o scoala care urma sa devina Scoala Catedralei, in 850, atunci cand s-a construit prima catedrala. Fiind un important nod comercial, religios si cultural, orasul a devenit tot mai important, fiind si sediu episcopal. Chiar si astazi, multi germani cred ca in Munster toata lumea e catolica si foarte religioasa. In realitate, nu e deloc asa, orasul e la fel ca oricare din Germania, are si protestanti, doar ca lumea prefera sa foloseasca clisee.

Rotterdam, orasul verde

Email Imprimare

Olanda este o tara a surprizelor. Ne-o imaginam a fi mult mai la nord, iar odata ajunsi acolo, constatam cat de mult seamana cu Romania. Exceptand, desigur, dealurile si muntii, frumuseti naturale care le lipsesc olandezilor. Au, in schimb, campuri largi, manoase, pe care se cultiva milioane de flori si plante ornamentale, precum si celebrele canale cu apa. Toata lumea stie de Amsterdam, orasul boem, cu tentatii la fiecare pas, dar nu prea auzim nimic de Rotterdam.

Varsovia, inima Poloniei

Email Imprimare

Intr-un frumos week-end de sfarsit de vara, am avut ocazia sa constat ca Varsovia, capitala Poloniei, este o veritabila metropola. Si asta nu doar datorita marimii sau a zgarie-norilor impresionanti, dovada a boom-ului economic. Nu doar pentru ca este orasul cel mai dezvoltat al Estului fost socialist, ci si pentru ca... respira ca un oras adevarat. Traficul este intens, dar zonele verzi, parcurile imense, copacii, prezenti peste tot, atenueaza senzatia de inghesuiala cu care ne-am consolat in Bucuresti, de exemplu. Nu mai putin de 40% din suprafata orasului este acoperita de verdeata. Zonele rezidentiale de la marginea orasului, pline si ele de verdeata si de liniste, sunt nenumarate. Iar oamenii par mai relaxati, obisnuiti cu spatiile largi, mari...

Astana, capitala care zambeste

Email Imprimare

Este un eveniment rar cand ai ocazia sa vizitezi cea mai tanara capitala a lumii: Astana. Tarile ce au avut puterea si dorinta de a-si ridica noi capitale, de a se smulge din trecut si a se pregati de viitor sunt putine. Brazilia, in anii `70, cand a construit Brasil, noua capitala ce trebuia sa lege geopolitic o tara cu populatia concentrata pe coastele Atlanticului de selva Amazonului; Nigeria, ce se indrepta la randul sau spre platoul central, construind Abuja spre a uni o tara partajata intre un sud crestin si un nord musulman. In final, cea mai recenta realizare: Kazahstanul, ce si-a construit noua capitala – Astana - oras al lumii.

Düsseldorful in doua zile

Email Imprimare

La sfarsit de august, Düsseldorful sta mult mai bine la capitolul arsita decat Bucurestiul, de exemplu. Ziua este cald, intr-adevar, dar dimineata si mai ales seara e racoare. Iar daca te plimbi pe malul Rinului, pe la miezul noptii, ai parte chiar de un vant puternic. E normal, te afli pe Valea Rinului, mai la nord un pic...
Orasul si-a luat numele de la raul Düssel, dar importanta i-o da, evident, marele Rin. Initial un mic sat pescaresc plasat la confluenta celor doua cursuri de apa, Düseldorful a adunat deja 800 de ani de istorie. Goethe, Heinrich Heine si Napoleon sunt doar cativa dintre cei care l-au admirat. Astazi, e capitala landului Renania de Nord - Westfalia, chiar daca Kölnul este mai mare si mai cunoscut - de aici si concurenta acerba dintre cele doua orase.

Lugano

Email Imprimare

Exista in lumea aceasta locuri de vis pe care nici nu ti le poti imagina si pe care, daca le-ai vazut, cu siguranta nu ai vrea sa le mai parasesti niciodata. Dar cum viata te va obliga intotdeauna sa te intorci la indatoririle tale, poezia lor va ramane de-a pururi in sufletul tau. Cine a ajuns in aceste locuri minunate va putea, fara indoiala, sa depuna marturie ca printre se numara si lacul Lugano.

Maggiore

Email Imprimare

Maggiore nu e doar un lac, e o pagina vie de istorie, e o necontenita poezie, cantata de pasari, de vant, de apele repezi de munte... Inclestarea muntilor acoperiti de ghetari, suprafetele intinse de ape de cristal din care iradiaza mii de culori, aerul mediteranean, florile fascinante si o istorie care pulseaza inca vie in fiecare colt al acestui taram de vis l-au determinat pe Stendhal sa scrie, in 1811, ca, daca din intamplare ai o inima si o camasa, trebuie sa-ti vinzi camasa pentru a vedea lacul Maggiore... Este un taram al marilor inspiratii literare si al iubirii, atat de frumos adusa la viata in minunata poveste de dragoste a lui Hemingway, din romanul sau Adio, Arme!.

Orase siriene

Email Imprimare

Siria este o tara cu un relief variat si cu nenumarate surprize culturale si religioase ce izvorasc din agitata si atat de bogata ei istorie. Este greu de facut chiar si numai o simpla lista a locurilor ce ar merita sa fie vizitate. Vom incerca sa trecem in revista macar cateva dintre cele mai importante.

Siria, leaganul civilizatiilor

Email Imprimare

Siria este considerata a fi una dintre cele mai frumoase si interesante destinatii din lume, deseori numita si leaganul civilizatiilor, locul unde au fost inventate primele alfabete ce au condus la alfabetul modern, locul unde civilizatia a inceput sa se dezvolte acum zece mii de ani, Siria reprezentand punctul de rascruce al civilizatiilor antice. Prin Siria treceau drumurile comerciale intre Marea Caspica, Oceanul Indian, Marea Neagra si... Drumul Matasii. Cu greu ai putea gasi o civilizatie care sa nu fi lasat aici urme importante si care sa nu fi fost marcata de indelungata istorie a Siriei.

Maroc

Email Imprimare

Maroc este tara in care anotimpurile nu se masoara in luni, ci… in kilometri. Iar distante la fel de scurte te muta dintr-o epoca istorica in alta, dintr-o cultura in alta. Este un adevarat carusel. Minuni ale naturii sau faurite de mana omului se succed toate intr-un ritm ametitor. Munti inzapeziti, desertul arzator cu oazele lui spectaculoase, asezarile berberilor, plajele insorite ale Atlanticului sau ale Mediteranei, vestigii feniciene, romane, arabe sau minunate statiuni de vacanta lasate mostenire de ocupatia franceza…

Tunisia, vacante de vis la preturi pe care ti le poti permite

Email Imprimare

Tunisia reprezinta o destinatie de exceptie care nu va intarzia sa te fascineze. Este insa, in acelasi timp, o tara in care nu este recomandabil sa te plimbi de capul tau, oricum nu atunci cand o vizitezi pentru prima data. Ai nevoie de un partener de nadejde, care sa fie alaturi de tine cu un sfat competent, cu cele mai bune solutii si, nu in ultimul rand, cu servicii ireprosabile, la cele mai bune preturi.

Abu Dhabi, perla Golfului Arabic

Email Imprimare

Toata lumea cunoaste cate ceva despre Emiratele Arabe Unite, unii au auzit despre bogatia pe care petrolul a adus-o zonei, altii cunosc frumusetea Golfului Arabic, bucuria produsa de valurile mereu calde si de plajele cu nisip de aur si bogatia Dubaiului. De aceasta data, am ales insa sa va prezentam Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

Alpii, din Austria in Elvetia

Email Imprimare

Studiind harta Europei in cautarea unei destinatii de vacanta, nu mica mi-a fost uimirea cand, pe granita dintre Elvetia si Austria, gasesc trecut numele celei mai indragite marci de produse pentru protectia solara - Piz Buin. Cautam un loc civilizat si pitoresc, asa ca brusc m-am hotarat sa revad una dintre cele mai frumoase regiuni ale batranului continent si, in plus, sa admir... varful Piz Buin.

<< Inceput < Inapoi 1 2 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.