Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Oameni Oameni de langa tine

Oameni de langa tine

Ioana Toff, redactor-sef al ziarului "Gazeta Romaneasca" din Israel

Email Imprimare

Ioana Toff este redactor-sef al ziarului "Gazeta Romaneasca" si al magazinului saptamanal "Revista Familiei", singurele publicatii in limba romana din Israel. Pe langa munca redactionala, Ioana Toff este un observator atent al politicii israeliene si un comentator apreciat al evenimentelor din Israel.

Ioana Toff, faptul ca scrii despre marea politica, despre sefi de state, politicieni, razboaie si posibile paci, conflicte si ca e vorba despre prezent, nu despre ceva din trecut... nu este intimidant?

Dr. Dorin Munteanu, DermaVital, in slujba sanatatii si frumusetii

Email Imprimare

Domnul doctor Dorin Munteanu este un reputat specialist in dermatologie si un estetician cu o experienta de peste 30 de ani in domeniu. Dermatolog, alergolog si estetician, domnia sa este membru al Societatii de Dermatologie din Bavaria unde conduce, de peste 20 de ani, propria clinica de dermatologie si estetica dermatologica. Studiile medicale efectuate in Romania l-au condus spre o cariera universitara, ocupand pozitia de lector la Facultatea de Medicina din Targu Mures. In acelasi timp, doctorul Dorin Munteanu a reusit sa acumuleze o bogata experienta ca medic, dar sa-si formeze si o baza stiintifica solida, validata prin participarea la numeroase conferinte de specialitate si printr-un sustinut program de schimb de experienta. Cu aceasta baza solida, odata plecat in Germania, a continuat cu perseverenta sa profite de noile oportunitati pentru a-si insusi cele mai moderne cunostinte si practici medicale si sa-si deschida propria clinica de succes.

Florica Munteanu, un drum de succes catre terapiile complementare

Email Imprimare

Doamna Florica Munteanu, specialist in biorezonanta, homeopatie si dermato-cosmetica, reprezinta un adevarat exemplu pentru o viata de succes, dedicata sanatatii celor carora le pasa intr-adevar de calitatea vietii lor. Plecata de pe meleagurile ardelene de mai bine de 30 de ani, dupa ce absolvise Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, a urmat in Germania Institutul de Terapii Alternative "Erhardt", din Bavaria, specializandu-se apoi in biorezonanta, in tratamente de biorezonanta cu aparatele Bicom Optima 2000 si Oberon Introspect, dar si intr-o serie de terapii alternative precum Terapia Florilor a doctorului Bach, Terapia sarurilor minerale a doctorului Schussler, Terapia Bowen  si lista poate continua... Cu pasiune si o munca asidua de peste 25 de ani, a acumulat apoi o bogata experienta in Germania, iar apoi a deschis in Romania, in Bucuresti,  propriul Centru German de Biorezonanta si Dermato-cosmetica, care s-a bucurat si se bucura de un real succes.

Dr. Ionut Leahu si pasiunea pentru... zambete

Email Imprimare

In general, ne-am obisnuit sa vedem partea negativa, carentele si lipsurile sistemului nostru sanitar, precum si ale celui de invatamant. Exista insa si exceptii. Iar una remarcabila este cea a doctorului Ionut Leahu, medic dentist cu competenta in implantologie orala. Asa cum declara doctorul Leahu, totul a inceput cu un vis, cu dorinta de a oferi tratamente dentare de calitate la preturi accesibile, reafirmandu-si mereu increderea in stomatologia romaneasca si in speranta de a putea fi promovata si peste hotare ca un adevarat brand de tara. Alegerea pentru stomatologie a izvorat din pasiunea pentru zambetele oamenilor, iar apoi, prin ambitie, daruire, multa munca si perseverenta, a castigat prietenia si increderea sutelor de pacienti care i-au trecut pragul.

Imaginatie si actiune: Cleopatra Lorintiu

Email Imprimare

Scriitoare, jurnalista, realizatoare de televiziune si, pentru o perioada, diplomat roman, Cleopatra Lorintiu este o personalitate oarecum atipica a vietii culturale romanesti de astazi. Cu toate ca a urmat cursurile Facultatii de Cibernetica Economica a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, pasiunea sa pentru scris, pentru literatura, care a iesit la iveala inca din copilarie, a avut castig de cauza si i-a calauzit drumul in viata. A publicat poezie, proza, literatura pentru copii, eseuri, interviuri, critica literara, cronica de film, arte plastice, teatru si muzica, memorialistica si note de calatorie. A devenit cel mai tanar membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, in anul 1979, la doar 22 de ani. Alaturi de cariera literara, si-a cladit o cariera in jurnalism. Insa activitatile sale acopera si alte domenii, caci pofta de activitate si de actiune a scriitoarei a fost si este cu adevarat remarcabila!

Nicoleta Epure: Istorie si televiziune, cu pasiune!

Email Imprimare

Pasiunea pentru istorie a Nicoletei Epure a fost decisiva pentru... o cariera in televiziune! Dupa o perioada in care s-a ocupat de istorie, atat in invatamant, ca profesoara, cat si in mass-media, ca redactor, producator si realizator de televiziune, a ales cariera de realizator TV, caci, odata ce alegi televiziunea, nu te mai poti lasa. In prezent, este realizatoare in cadrul Redactiei pentru Minoritati de la TVR, prezentand emisiunea Europolis de pe canalul TVR 1.

Zeno Sustac, un initiator al filosofiei medierii

Email Imprimare

Zeno Sustac nu s-a multumit sa devina doar un specialist si un practician de varf in domeniul medierii, ci a avut ambitia sa deschida, in acelasi timp, un nou drum in abordarea problematicii medierii, initiind, prin teza sa de doctorat, un nou camp de cercetare, cel al filosofiei medierii.

Mugur Mitroi, sustinator al medierii in tara si in strainatate

Email Imprimare

Increzator in propriile forte, dornic sa deschida noi drumuri, Mugur Mitroi a imbratisat medierea imediat ce aceasta a patruns in Romania, pentru ca apoi sa nu se multumeasca doar cu aprecierile colegilor sai din urbea natala sau din tara, ci reusind sa-si gaseasca recunoasterea in intreaga lume.

Anca Ciuca, un drum de succes catre mediere

Email Imprimare

La 30 de ani, odata cu schimbarile de la inceputul anilor '90, o cariera de succes in domeniul proiectarii in domeniul electrotehnicii este abandonata brusc pentru o totala angajare in problematica sociala. Si, astfel, de la conflictele sociale si interetnice, cu daruire, pasiune si extrem de multa munca, inginera Anca Ciuca si-a construit un nou drum de succes in domeniul medierii.

Ion Dedu, o evolutie remarcabila

Email Imprimare

Ion Dedu reprezinta un exemplu formidabil pentru modul in care un om inteligent si cu forta de munca a reusit sa creasca in acesti ani ai tranzitiei de la pozitia de simplu electrician la cea de intelectual si deschizator de noi drumuri, jurist, lider de sindicat si patronat, numarandu-se printre primii care au contribuit la recunoasterea importantei medierii in Romania.

Dorin Valeriu Badulescu, pentru o societate a dialogului

Email Imprimare

Nascut la 15 iunie 1976 la Valenii de Munte, Dorin Valeriu Badulescu poarta cu sine intreaga hotarare, dar si responsabilitatea, determinarea si seriozitatea caracteristice omului de munte. Maturizandu-se in perioada atat de framantata a tranzitiei, urmand Colegiul National B.P. Hasdeu din Buzau, 1990-1994, a inteles ca o problema esentiala, pe care fiecare dintre noi o avem in fata, o reprezinta reasezarea ordinii sociale si economice si, pentru aceasta, poate, inainte de toate, a celei de ordin juridic. Astfel, nu este de mirare efortul pe care l-a facut de a urma practic in paralel Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice Bucuresti, 1994-1998, si Drept juridic la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti, 1995-1999. Problemelor teoretice studiate la aceste academii de prestigiu a stiut sa le dea o adevarata profunzime de intelegere, lucrand in acelasi timp ca referent la Ministerul Industriilor si Comertului, 1997-1998. Un efort imens care i-a permis sa acumuleze nu doar cunostinte, dar si o intelegere mai profunda asupra realitatilor romanesti.

Profil de invingator: Laura Ciuhu

Email Imprimare

Laura Ciuhu este un om de afaceri de succes, care conduce un intreg grup de firme si care are investitii in cinci domenii diferite, care vorbeste deschis despre determinarea si vointa de care ai nevoie daca te hotarasti sa pornesti pe drumul greu si fascinant al antreprenoriatului. Daca la doar 23 de ani ocupa deja functia de director economic in cadrul unei companii romanesti, la 27 de ani a infiintat propria firma - Lara Business Consulting - care a ajuns rapid pe pozitia a doua in ierarhia firmelor de profil din Romania. Acceptand mereu noi provocari, astazi a ajuns sa dezvolte parteneriate cu firme din Germania si sa-si pregateasca extinderea activitatii grupului ei de firme pe piata germana. Mai mult, convinsa ca rolul unui antreprenor de succes este sa impartaseasca si celorlalti din experienta sa, a hotarat sa preia si functia de director editorial al revistei Business Woman. Iata traseul si convingerile unei luptatoare!

Doctor Ruxandra Dumitrescu, pasiunea pentru viata

Email Imprimare

Doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in tratamentul infertilitatii, asistent universitar, cu multiple competente, a ales sa-si dedice intreaga energie si pasiune pentru a-i ajuta pe cei care isi doresc un copil, pe cei disperati, pe cei ale caror incercari repetate au esuat, pe cei care nu au putut fi ajutati in clinicile clasice, dar care continua sa caute si sa spere, sa-i ajute sa aiba si ei bucuria unei familii implinite in jurul unui copil sanatos. Astfel, a infiintat Clinica Fertilia, unde a reusit sa faca multe cupluri sa cunoasca bucuria de a fi parinti. Medic, dar si femeie, doamna doctor Ruxandra Dumitrescu intelege modul in care diferite afectiuni pot sa marcheze o femeie. Acesta este si motivul pentru care, din aceasta primavara, a infiintat si un Centru de Excelenta in Tratarea Fibromului Uterin, pentru ca aceasta este o afectiune des intalnita la femeile de 30-40 de ani, dar cu tratamentul adecvat acestea pot - in ciuda acestei afectiuni - sa devina mame. Iata realizarile si proiectele unei femei de succes!

Gabriel Brinzan, Director de Marketing SanoVita

Email Imprimare

In societatea zilelor noastre, cand pe piata muncii mobilitatea pare sa fie regula, iar stabilitatea - exceptia de la regula, Gabriel Brinzan, Directorul de Marketing al companiei SanoVita, este un veritabil exemplu de constanta. De-a lungul anilor, aceasta constanta s-a transformat intr-un puternic sentiment de atasament pentru o companie romaneasca ce investeste permanent in calitate si in relatiile umane.

Pusa Hack, femeia care aduce Orientul in casele romanilor

Email Imprimare

Pusa Hack, fondatoarea brandului Exotique si proprietara lantului de magazine Exotique, este o doamna rafinata, pasionata de tot ceea ce inseamna frumos: de la moda la piese de mobilier si decoratiuni interioare. Pusa Hack este cea care aduce mai aproape de romani o parte din frumusetile fascinantului Orient, o frantura din zestrea culturala a unui spatiu incarcat de istorie si simbolism.

Liviu Souca, Managing Partner Hansen Office Design

Email Imprimare

La 43 de ani, Liviu Souca se poate considera deja nu numai un om realizat, dar si fericit. Cu o pregatire profesionala construita temeinic, de la licenta in Drept la studiile aprofundate de vanzari, management, finante, comunicare si analiza tranzactionala, el a reusit sa parcurga si un drum de un real succes in business. Debutand ca Sales Manager si apoi Product Manager, la Brimex Consumer, una dintre primele companii de distributie FMCG din Romania, a trecut apoi la BDG (Beverages Distribution Grup), unde de la pozitia de Sales Manager a trecut la cea de General Manager. Aici a reusit sa creasca in cinci ani cifra de afaceri a companiei, de la 350.000 euro la 7 milioane de euro pe an, si numarul de clienti, de la 400 la 2.200. Apoi, in 2003, sesizand nevoia crescuta de servicii premium pentru amenajarea de birouri, infiinteaza impreuna cu Diana Blinda, actuala lui sotie, propria lor firma - Hansen Office Design, pe care, in calitate de Managing Partner, o aduce in 2007 la o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro, inscriindu-si in palmares clienti importanti precum Adobe, Autoliv, Boom TV, DuPont, Lukoil, Nortel, Orange, P&G, Siemens, Xerox.

Manuela Furdui, o istorie in care viata bate filmul

Email Imprimare

In plina deruta a crizei, Fin Expert continua sa se dezvolte. Aceasta firma de consultanta si de contabilitate continua sa-si creasca atat numarul de clienti, cat si cifra de afaceri. Isi schimba sediul si demareaza un proces de rebranding. Este creatia unei absolvente a Facultatii de Finante si Contabilitate si a unei scoli de relatii internationale din Anglia, dar si cu un MBA in Franta. Manuela Furdui, casatorita, mama a doi copii, o fata de 17 ani si un baietel de 3 ani si jumatate, si-a creat cartea de vizita in calitate de consultant la KPMG, unde a lucrat din 1995 pana in 2003. Se spune ca la o multinationala nu poti rezista mai mult de 5-6 ani. Ea a rezistat 8. Apoi a infiintat Fin Expert.

Serban Damboviceanu readuce la viata valorile Corcovei

Email Imprimare

Cine-si mai aduce aminte de gloria Corcovei? Prea putini. Doar cei impatimiti, cei cu adevarat indragostiti de istorie sau… de istoria literaturii, cei care nu se pot desprinde de parfumul vechilor hrisoave sau de paginile nemuritoare ale marilor scriitori. Pentru ca a fost o vreme in care Corcova si-a trait veacurile ei de glorie, indiferent ca ne referim la veacul al XVI-lea, pentru a rasfoi hrisoavele lui Mihai Viteazul, sau ne referim la vremuri mai recente si rasfoim paginile unor mari scriitori, precum Martha Bibescu, Mihail Sebastian, Ion Pillat sau Ion Minulescu, pentru a ne referi la cei de pe meleagurile noastre, sau precum Anatole France sau Marcel Proust, caci vinurile de Corcova nu cucerisera doar Romania, ci chiar si atat de pretentiosul si exclusivistul Paris. Insa destinul locurilor, precum si cel al oamenilor, este complicat. Viile Corcovei au decazut in anii comunismului, au disparut sau s-au degradat, pierzandu-si orice valoare. Au cazut in uitare, lumea a incetat sa-si mai aduca aminte de vechile comori. Pentru a fi readuse astazi la viata de un tanar pasionat, Serban Damboviceanu.

Dana Pocarascu, Responsabil de Brand pentru dermocosmeticele Iwostin

Email Imprimare

Pentru Dana Pocarascu, apropierea de domeniul industriei cosmeticelor s-a produs cu ani in urma, din necesitate: problemele cu pielea sensibila si reactiva au determinat-o sa incerce o gama larga de produse destinate ingrijirii pielii, pentru a gasi produsele care sa ii asigure tenului sensibil o ingrijire adecvata. Treptat, prin documentarea in legatura cu ingredientele produselor si cu actiunea lor, nevoia s-a transformat in placere si in... activitatea de zi cu zi. Asa se face ca, astazi, Dana Pocarascu este responsabila cu marketingul si comunicarea pentru brandul de produse cosmetice Iwostin.

Daniela Draghicescu, Director Vanzari Saga Sanatate

Email Imprimare

Adevarata satisfactie nu o obtii din ceea ce primesti de-a gata, ci prin ceea ce esti in stare sa construiesti singur, invatand, muncind, crescandu-ti expertiza si dezvoltand mereu noi proiecte. Iar, in zilele noastre, pentru orice proiect, esentiala este comunicarea. Adica stiinta comunicarii si limbile internationale in care sa poti comunica. Un exemplu in acest sens il reprezinta doamna Daniela Draghicescu, Director Vanzari in cadrul companiei Saga Sanatate, importatoarea si distribuitoarea produselor pe baza de ulei de peste Lysi.

Stefan Manea, un om, o viata, un exemplu de urmat

Email Imprimare

Atunci cand vorbesti despre inginerul chimist Stefan Manea cu siguranta trebuie spus ca este un om de afaceri de succes. Dar el este in primul rand un adevarat om de stiinta. Si, mai inainte de toate, este un om cu dragoste de Dumnezeu, ce-si iubeste semenii, iubeste natura si, lucru mai rar astazi, isi respecta tara si ii respecta istoria, cultura si traditiile. Un om care lupta pentru sanatatea semenilor lui si pentru prestigiul Romaniei.

<< Inceput < Inapoi 1 2 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.