Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni

Spectacole, filme, emisiuni

Concertul Craciun Vienez – cel mai asteptat regal muzical in ajun de sarbatori!

Email Imprimare

Doar o zi ne mai desparte de cel mai asteptat eveniment muzical al sarbatorilor de iarna, Concertul Craciun Vienez. Faimoasa orchestra Johann Strauss Ensemble isi va incheia turneul in Romania, printr-o reprezentatie de exceptie, joi, 22 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 20:00. Peste 3000 de spectatori sunt asteptati la eveniment. Concertul Craciun Vienez aduce in fata publicului iubitor de frumos un repertoriu unic alcatuit din lucrari de muzica clasica ce apartin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor (Strauss, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak), valsuri sau arii de opera celebre. Sunetul tipic austriac, virtuozitatea muzicienilor si momente fine de umor, garanteaza un spectacol de neuitat.

Lumea, odata ca niciodata... recital Doina Lavric-Parghel

Email Imprimare

Fundatia MUZZA, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman, organizeaza luni, 28 noiembrie 2022, ora 19.00, in Studioul Horia Bernea, un recital cu Doina Lavric-Parghel-voce si cobza. Evenimentul, intitulat Lumea, odata ca niciodata..., este prilejuit de Ziua Bucovinei, in 28 noiembrie, si Ziua Nationala a Romaniei, la 1 decembrie.
Creatia vestimentara este semnata de Victoria Zidaru.
Pretul biletului de intrare este de 40 lei.
Biletele se pot procura prin www.iabilet.ro

Stele ale operei rasar catre Zenit, la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18:00, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va gazdui recitalul viitoarelor stele ale Operei indrumate de una dintre marile voci ale scenei lirice din Romania, soprana Veronica Anusca. Concertul din luna noiembrie va cuprinde un bogat program muzical ales special pentru acest sezon cultural, program din care vor face parte arii de oratoriu de J.S. Bach, G.F. Handel, arii din opere de W.A. Mozart, G. Rossini, lieduri universale si piese romanesti; lucrari realizate pentru a fi ascultate in decoruri somptuoase vor fi interpretate miercuri seara intr-un alt fel de spatiu, lipsit de decor. Este intentia evenimentului de a lasa muzica sa redevina singura calauza capabila de a restaura inspiratia celor mai inalte sentimente umane.

Saptamana Filmului Maghiar

Email Imprimare

In perioada 20-27 noiembrie 2022 are loc a 16-a editie a Saptamanii Filmului Maghiar la Bucuresti, unul din evenimentele-brand ale Institutului Liszt - Centrul Cultural Maghiar Bucuresti. Cinefilii bucuresteni asteapta cu nerabdare acea saptamana din noiembrie in care pe marele ecran al Cinema Muzeul Taranului din incinta Muzeului National al Taranului Roman, partener strategic al SFM de mai bine de zece ani, se proiecteaza filme maghiare, fiind sarbatoarea artei cinematografice maghiare in capitala Romaniei. Pe parcursul unei saptamani se vor putea urmari cele mai noi creatii din cinematografia maghiara, filme prezentate in ultimii ani, premiate la festivaluri internationale de film si care nu au fost proiectate pana acum in Bucuresti.

Adrian Titieni vine la "Dialoguri fara masca"

Email Imprimare

Teatrul Nottara lanseaza in luna octombrie proiectul Dialoguri fara masca, o serie de intalniri cu personalitati ale vietii culturale din Romania, artisti, medici, scriitori, oameni care in domeniul lor au schimbat lumea. Invitatul lunii octombrie este Adrian Titieni, actor de mare succes pe scena si in film, profesor de arta actorului, vedeta de televiziune. Cu zeci de roluri in palmares, Adrian Titieni este iubit de critica si de publicul larg in aceeasi masura, un artist cu sarm pe care astepti cu nerabdare sa-l revezi intr-o alta productie si care, prin simpla prezenta, impune eleganta si valoare.

Magie pe portativ, spectacol pentru copii la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, in parteneriat cu Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, ii invita pe copii sambata, 4 iunie 2022, ora 11.00, la un spectacol de muzica si magie, sustinut de pianista Madalina Pasol si magicianul Magitot. Evenimentul are loc la sediul muzeului, pe strada Londra nr. 39, sector 1, Bucuresti.

Concert aniversar Muzeul Hartilor

Email Imprimare

La sarbatorirea a 19 ani de la inaugurare, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi in parteneriat cu Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (UCIMR) va invita sambata, 9 aprilie 2022, ora 18.00, la un recital de opera si pian al unor noi tineri muzicieni care au urmat masterclass-urile Academiei IConArts Transilvania, un proiect desfasurat de UCIMR. Evenimentul are loc la sediul muzeului, pe strada Londra nr. 39.
Accesul este gratuit, pe baza de inscriere pe eventbook.ro

Concert in memoriam Speranta Radulescu la Muzeul Taranului Roman

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman si Fundatia Alexandru Tzigara-Samurcas va invita sambata, 2 aprilie, ora 19.00, la o seara de muzici traditionale in memoria Sperantei Radulescu (1949-2022), distinsa personalitate a etnomuzicologiei contemporane, specialista in muzicile de traditie orala si de metisaj. Etnomuzicologia practicata de Speranta Radulescu a devenit deja un reper care se desprinde de granitele temporale ale prezentului. Muzicile si muzicienii pe care aceasta i-a indragit ne vor aminti de fiinta care si-a transformat meseria in vocatie, ideile in mostenire culturala si amintirea in inspiratie.

Comunitati romanesti din judetul Covasna, film documentar

Email Imprimare

Fiecare judet, oras sau sat din Romania are o istorie, o poveste. De multe ori localnicii se nasc sau traiesc multi ani intr-o localitate, fara sa aiba curiozitatea de a descoperi istoria acelui loc, fara sa cunoasca realitatea locala. Pentru a oferi o "radiografie", o oglinda in imagini, a culturii si identitatii romanesti din judetul Covasna, a istoriei zbuciumate de-a lungul timpului, Centrul European de Studii Covasna-Harghita din Sfantu Gheorghe si Forumul Civic al Romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures, cu binecuvantarea Preasfintitului Andrei, Episcopul Covasnei si Harghitei, au realizat documentarul Comunitati Romanesti din judetul Covasna, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Serviciul Dezvoltare Comunitara.

Concert George Enescu si Lautarii la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta vineri, 17 septembrie 2021, de la ora 19.00, la concertul George Enescu si Lautarii, sustinut de Taraful Leonard Iordache, care va interpreta un numar de melodii folclorice in versiunea originara, melodii culese de George Enescu de la lautari. Concertul va avea loc in curtea interioara a muzeului, intrarea prin str. Monetariei. Dupa cum se stie, George Enescu s-a inspirat toata viata din muzica populara romaneasca, multe din operele sale fiind inspirate din muzica patriei sale.

Calatoria lui Dante, recital extraordinar al actorului Emil Boroghina, pe scena Teatrului Nottara

Email Imprimare

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Nottara, are placerea sa anunte spectacolul Calatoria lui Dante, dupa Divina Comedie de Dante Alighieri, recital extraordinar al actorului Emil Boroghina. Reprezentatia va avea loc in 11 septembrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin. Montarea marcheaza 700 de ani de la moartea lui Dante si este o coproductie Teatrul Nottara, Teatrul National Marin Sorescu, Craiova, si Teatrul Poesis. Scenariul este semnat de Emil Boroghina si Alina Hiristea, iar regia ii apartine Alinei Hiristea. Programul Teatrul Poesis a fost distins cu Premiul special, in cadrul Galei UNITER 2021.

Zilele Filmului din Republica Moldova la Bucuresti

Email Imprimare

Ambasada Republicii Moldova in Romania, in parteneriat cu CNC MOLDOVA si Muzeul National al Taranului Roman, va invita in perioada 27-29 august la Zilele Filmului din Republica Moldova la Bucuresti, la Cinema Muzeul Taranului. Evenimentul marcheaza implinirea a 30 de ani de la declararea independentei Republicii Moldova si tot atatia ani de relatii diplomatice dintre cele doua state, Romania fiind primul stat din lume care a recunoscut independenta Republicii Moldova, in anul 1991.

Teatrul Nottara anunta cea de-a VIII-a editie a Festivalului de Teatru Fest(in) pe Bulevard

Email Imprimare

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Nottara, organizeaza cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, eveniment teatral care va avea loc la Bucuresti, intre 11 si 24 octombrie 2021. Tema din acest an a festivalului este Criza pandemiei, iar programul cu spectacolele selectionate va fi facut public la inceputul lunii septembrie pe site-ul teatrului si pe pagina de Facebook a institutiei.

Doua avanpremiere cu Serban Gomoi la Teatrul Nottara

Email Imprimare

In asteptarea Galei Premiilor UNITER, care va avea loc luni, 19 iulie, iubitorii de teatru au ocazia sa vada doua avanpremiere in care joaca Serban Gomoi, nominalizat in acest an la categoria Cel mai bun actor in rol principal: Capcana mortala si O haita de sfinti, spectacolul care i a adus nominalizarea pentru rolul Tanarul.

Maestrul Ion Siminie implineste 91 de ani!

Email Imprimare

Ion Siminie, o legenda a teatrului romanesc, implineste 91 de ani, dedicati, cu pasiune si cu talent, artei teatrale. Nascut in 16 iunie 1930, la Orastie, a absolvit Institutul de Teatru din Cluj-Napoca, promotia 1958, si face parte din familia Teatrului Nottara din anul 1964, unde a jucat la unii dintre cei mai de seama regizori romani si alaturi de alti actori legendari, precum: George Constantin, Stefan Iordache, Alexandru Repan, Gilda Marinescu, Silvia Dumitrescu Timica, Anda Caropol, Stefan Radof.

Teatrul Nottara a sarbatorit reintalnirea cu publicul

Email Imprimare

Teatrul Nottara si-a invitat din nou publicul in salile sale de pe bulevardul Magheru, incepand de sambata, 8 mai 2021, cand s-a jucat, de la ora 18.00, la Sala George Constantin, spectacolul Aici nu-i de joaca, o intalnire emotionanta cu doua mari actrite: Catrinel Dumitrescu si Victoria Cocias. Raspunzand asteptarilor iubitorilor de teatru, acelasi spectacol s-a jucat si duminica, pentru a da ocazia cat mai multor persoane sa se bucure de aceasta incantatoare comedie care vorbeşte simplu despre noţiuni aproape uitate: tandreţe, optimism, dragoste, prietenie.

Teatrul Nottara selecteaza un spectator pentru Consiliul artistic

Email Imprimare

Pentru a fi mai aproape de public si a intelege mai bine asteptarile acestuia, Teatrul Nottara a decis sa ofere un loc in Consiliul artistic al institutiei unui spectator fidel, care va fi ales in perioada urmatoare din randul iubitorilor de teatru fara legaturi directe cu acest domeniu. Consiliul, care este alcatuit din 11 membri, are in componenta sa actori, regizori si oameni de teatru. De anul acesta, lor li se va alatura si o persoana din randul publicului, care sa reprezinte vocea spectatorilor si sa ofere o perspectiva proaspata si originala.

Teatrul Nottara lanseaza campania online S-auzim de bine!

Email Imprimare

Teatrul Nottara lanseaza campania S-auzim de bine!, o retrospectiva optimista, care pune accent pe lucrurile bune care s-au intamplat in anul 2020. Campania va avea loc online, in perioada 4 decembrie 2020 - 8 ianuarie 2021, si isi propune sa ajute oamenii sa intre mai usor in spiritul sarbatorilor, prin 30 de povesti reale, aducatoare de speranta. Mesageri ai optimismului vor fi actorii: Laura Anghel, Razvan Banica, Ioana Calota-Philippide, Sorin Cocis, Corina Dragomir, Crenguta Hariton, Raluca Juganaru, Diana Roman, Filip Ristovski si Mircea Teodorescu, care va vor impartasi, pe rand, in fiecare marti si vineri, cate trei lucruri bune care s-au intamplat in 2020. Pentru ca impactul pozitiv al artei asupra starii de bine este cunoscut, filmarile au avut loc in Muzeul Colectiilor de Arta.

Romania. 100 de minute. Povesti de odinioara

Email Imprimare

Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane (APAC) si Asociatia ANTIQVA din Bucuresti, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului si al Serviciului de Dezvoltare Comunitara, organizeaza in cinci localitati din judetul Covasna - Zagon, Valcele, Dobarlau, Sita Buzaului, Barcani, Valea Mare - spectacole de teatru si concerte de muzica traditionala veche, respectand toate masurile de siguranta publica. Proiectul propus este un melanj artistic intre teatru de animatie, teatru pentru copii, pantomima,storytelling, muzica live. Pe toata durata spectacolului artistic va exista o interactiune cu publicul tanar din sala, acesta fiind antrenat in povestea de pe scena ca un al treilea personaj.

Spectacole de teatru si concerte de muzica traditionala veche

Email Imprimare

Dupa o lunga perioada de cultura online, Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane (APAC) si Asociatia ANTIQVA din Bucuresti, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului si al Serviciului de Dezvoltare Comunitara, si-au propus sa bucure sufletele copiilor, dar si ale adultilor covasneni cu un sir de spectacole de teatru si concerte de muzica traditionala veche, respectand, evident, toate masurile de siguranta publica. Personaje din povesti de odinioara, precum Pacala si Tandala, se vor intalni cu copiii din sase localitati covasnene, si anume: Zagon, Valcele, Dobarlau, Sita Buzaului, Barcani si Valea Mare. Erou popular, sursa de inspiratie pentru Creanga si Slavici, Pacala aduna intelepciunea si umorul omului simplu, muncitor, doar aparent prostut.

Seri fantastice la MNAR la finalul lunii iulie 2020

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va gazdui in perioada urmatoare o serie de evenimente culturale, in cadrul programului Seri fantastice, desfasurat in parteneriat cu Teatrul Nottara si cu Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian. In cadrul parteneriatului, institutiile organizatoare de spectacole vor sustine in perioada 24 iulie – 1 august cate doua reprezentatii in Curtea de Onoare a MNAR. Toate evenimentele se vor desfasura cu respectarea deplina a masurilor de siguranta impuse de autoritati pentru prevenirea infectarilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Prin urmare, scaunele vor fi pozitionate la distanta de cel putin 2 m intre ele, purtarea mastii de catre spectatori va fi obligatorie pe toata durata reprezentatiei, iar pentru evitarea aglomeratiei, accesul se va face incepand cu o ora inaintea fiecarei reprezentatii.

Spectacole in aer liber pe terasa Hop Garden

Email Imprimare

Peste 70 de spectacole in aer liber au loc in perioada iunie-august 2020 pe terasa Hop Garden (Splaiul Unirii 225 – pe malul Dambovitei), in cadrul proiectului de entertainment Fool de Vara. Derulat sub forma unor succesiuni de evenimente pentru toate gusturile, sustinute de zeci de artisti consacrati si debutanti, proiectul include spectacole de stand-up comedy, teatru, spectacole de magie pentru adulti si copii, improvizatie si muzica, fiind organizat in parteneriat de Hop Garden si The Fool.

Arena Sanatatii, o noua rubrica a canalului online ACC Media Channel

Email Imprimare

Canalul media online ACC Media Channel (accmediachannel.ro) a acordat intotdeauna o atentie deosebita sanatatii. Iar in aceasta perioada a crizei cauzate de coronavirus, sanatatea a devenit o problema de maxima importanta, atat la nivel personal, cat si la nivel social, atat pe plan national, cat si pe plan mondial. Dupa ce vreme de zeci de ani sanatatea a fost la dispozitia politicului si a economicului (care, de multe ori, au afectat dezvoltarea sistemului sanitar si medical), sanatatea este astazi in masura sa le conditioneze pe acestea, acoperind orice disputa politica si in acelasi timp trecand in plan secund preocuparile privind functionarea economiei, cu urmari greu de precizat astazi. Astfel, sanatatea a devenit principalul subiect al dezbaterilor publice, inclusiv al deciziilor guvernamentale, care se succed cu o viteza ametitoare, zi de zi. Sanatatea ar trebui, probabil, sa ocupe acelasi loc principal si in dezbaterea politica si economica, care pentru moment pare a fi cu totul suspendata. Pe scurt, de sanatatea noastra depind atat starea noastra fizica si mentala, cat si starea economiei si modul in care societatea va evolua in anii urmatori. Iata de ce ACC Media Channel a initiat o noua rubrica, Arena Sanatatii, in care se dezbat atat problematica actualei pandemii, a implicatiilor si a solutiilor, a modului optim de a o contracara, cat si alte probleme, care pot parea banale pentru unii, dar care sunt importante.

Serialul online Discutabil, vizionat de peste 80.000 de persoane

Email Imprimare

Lansat vineri, 27 martie 2020, primul episod al serialului online Discutabil a adunat, in mai putin de 48 de ore de la difuzare, peste 80.000 de vizualizari. Regizat de Vlad Zamfirescu, pe un scenariu de Alexandru Popa, proiectul le da privitorilor ocazia sa asiste la discutiile fictive, dar atat de recognoscibile, pe care le au cativa actori deveniti casnici peste noapte ca urmare a situatiei provocate de noul coronavirus. In primul episod, i-ati putut vedea pe Carmen Tanase, Nadiana Salagean, Serban Pavlu, Marius Manole si Vlad Zamfirescu in rolurile unor prieteni aflati intr-o intalnire online, fiecare in casa lui, intorcand subiectul pe toate partile. Sa fie acesta inceputul sfarsitului? O conspiratie menita sa tina populatia sub control? Ni se trage oare de la alinierea nefavorabila Marte-Venus? Poate sa ramana totul neschimbat, cu conditia ca noi sa ne comportam ca inainte? Sau sunt toate acestea mecanisme de care ne folosim ca sa ne mascam frica?

Liviu Prunaru revine in Stagiunea Regala la Ateneul Roman

Email Imprimare

Duminica, 8 martie 2020, ora 19.00, Stagiunea Regala de la Ateneul Roman gazduieste un concert cu totul special, avandu-l ca solist invitat pe unul dintre cei mai mari violonisti si virtuosi ai prezentului, Liviu Prunaru. Concert-maestru al prestigioasei orchestre Royal Concertgebow, Liviu Prunaru desfasoara o frumoasa si impresionanta cariera solistica, mai mult decat apreciata de publicul larg, interpretarile lui fiind adesea apreciate cu ovatii si aplauze cu toata sala ridicata in picioare. Iubitorii de muzica clasica se vor putea delecta cu unele dintre cele mai frumoase lucrari ale marelui compozitor Ludwig van Beethoven: Concertul pentru vioara si orchestra in Re Major op. 61, iar in partea a doua a concertului, Simfonia nr. 3 "Eroica" in Mib Major op. 55. Interpreteaza, alaturi de Liviu Prunaru, Orchestra Camerata Regala, avandu-l la pupitru pe maestrul Constantin Grigore, dirijorul principal al orchestrei.

Mereu cu Badia - 100 de ani de la nasterea lui Ernest Maftei

Email Imprimare

In perioada 4-6 martie 2020, la Muzeul National al Taranului Roman, va avea loc evenimentul comemorativ ce marcheaza centenarul actorului Ernest Maftei. Proiectiile de film, amintirile depanate si expozitia de sculptura vor omagia omul si vor readuce pe scena actorul etern. Aflati in pragul centenarului lui Ernest Maftei, invitatia lansata de Muzeul National al Taranului Roman propune trei zile inchinate unui om de o simplitate fermecatoare, pe care generatii de toate varstele si multe altele de acum inainte il vor cunoaste drept Badia.
In zilele de 4, 5 si 6 martie, la Cinema Muzeul Taranului vor fi proiectate cateva dintre cele mai indragite filme cu Ernest Maftei. Proiectiile vor fi insotite de cuvintele celor care i-au fost aproape si care l-au cunoscut asa cum ar trebui sa ramana in gandul tuturor.

Premiera spectacolului Luna, la ARCUB

Email Imprimare

Tu nu vezi in ce lume traim?! Aceasta intrebare, adresata de un barbat celui care tocmai ii "furase" intreaga viata, este definitorie pentru spectacolul Luna, care va avea premiera pe 9 martie, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. Scrisa de autoarea japoneza Koharu Kisaragi, piesa Luna atinge unele dintre cele mai acute probleme ale modului in care traim in societatea de azi. Cu toate ca povestea din Luna se intampla intr-un univers (inca) distopic, in care ploile acide sunt un lucru obisnuit, iar cinismul devine o virtute, spectacolul propune o privire incomoda catre un prea viitor apropiat, dar de care ne putem inca salva.

Mai multe articole:

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.