Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri

Carti, CD-uri, DVD-uri

Povestea vietii mele, lansare de carte la Targul GAUDEAMUS

Email Imprimare

Cu ocazia implinirii a 147 de ani de la nasterea reginei Maria, sambata, 10 decembrie, ora 14.00, Editura Librex va lansa Povestea vietii mele - 4 carti impreuna cu caseta de colectie in cadrul Targului de Carte GAUDEAMUS Bucuresti, alaturi de istoricii Cristian Mosneanu si Stefan Dumitrache, ce vor vorbi despre fascinanta viata a celei mai iubite regine a Romaniei!

Lansarea volumului Suferinta nu se da la frati

Email Imprimare

Volumul Suferinta nu se da la frati. Marturia Lucretiei Jurj despre rezistenta anticomunista din Muntii Apuseni (1948-1958) de Cornel Jurju si Cosmin Budeanca va fi lansat joi, 17 noiembrie 2022, ora 18.00, la Muzeul National al Taranului Roman (Sala Media, str. Monetariei 3). Cartea a aparut la Editura Polirom (editia a II-a, revazuta si adaugita), cu sprijinul Clubului Monarhistilor Clujeni si al Fundatiei Culturale Memoria si contine o prefata de Doru Radosav si o postfata de Ruxandra Cesereanu.
Vor lua cuvantul: Ana Blandiana, Doina Jela, Clara Mares, Cornel Jurju, Cosmin Budeanca.
Moderator: Mihai Gheorghiu.
Organizatori: Muzeul National al Taranului Roman, Clubul Monarhistilor Clujeni, Fundatia Culturala Memoria, Editura Polirom.

Editura Librex lanseaza "Meditatii" de Marcus Aurelius

Email Imprimare

Editura Librex continua seria lansarilor de carte "pentru suflet si minte" cu una dintre cele mai asteptate capodopere de filosofie atemporala care va poate schimba viata. Meditatii, de Marcus Aurelius, este una dintre cele mai faimoase si mai influente carti din lume, scrisa de imparatul roman recunoscut pentru stilul sau de a transforma cuvintele in opere de arta si de a transmite emotii indiferent de subiectul abordat.
Marcus Aurelius (121-180 d.Hr.), unul dintre cei mai puternici oameni care au trait vreodata, inspira si instruieste prin calmul sau si prin faptul ca recunoaste fara sa clipeasca dificultatile elementare ale vietii umane, punand accentul pe cautarea pacii interioare si a certitudinii etice intr-o lume aparent haotica.

Lansare de carte la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 21 septembrie 2022, ora 17.00, la Sala Media, la lansarea cartii Muzeul - de la cabinet de curiozitati, la institutionalizare. Evolutia reglementarilor legislative si administrative din domeniul muzeal, de Alis Vasile. Volumul a fost publicat la Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2022. Intrarea la eveniment este libera. Muzeul - de la cabinet de curiozitati la institutionalizare. Evolutia reglementarilor legislative si administrative din domeniul muzeal are ca obiect cadrul normativ de reglementare a domeniului muzeal si a muzeului ca institutie, analizat din perspectiva istorica si, totodata, comparativ, prin raportare la cadrul normativ legislativ, dar si la norme si metodologii cu caracter stiintific si administrativ.

Retorica vestimentara: camasa cu altita, lansare de carte

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 8 septembrie 2022, la ora 16.00, la Sala Media, la lansarea cartii Retorica vestimentara: camasa cu altita (Valorificand colectiile Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala), de conf. univ. dr. Varvara Buzila, sefa Sectiei Etnografie, de la Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala, din Chisinau. Volumul a aparut la Editura LEXON-PRIM, din Chisinau, in 2022, si are 311 pagini cu ilustratii. Editarea cartii si plasarea ei vin in sustinerea elementului Camasa cu altita - element de identitate culturala in Romania si Republica Moldova, inaintat pentru inscriere in Lista reprezentativa UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanitatii.

Mitologia, o cale didactica de cunoastere a psihismului uman, lansare de carte

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 4 august 2022, de la ora 18.00, la Sala Media, la lansarea cartii Mitologia, o cale didactica de cunoastere a psihismului uman, de Elena Chirila.
Invitat special: conf. dr. Maria-Luiza Dumitru Oancea de la Universitatea Bucuresti.
Elena Chirila are o activitate didactica de 16 ani la Catedra de limbi clasice, la scoli si licee de prestigiu din Bucuresti, este autoare a unui curs practic de limba romana pentru straini, publicat in 2013, si autoarea cartii Mitologia, o cale didactica de cunoastere a psihismului uman, publicata in 2022, care o are pe doamna conf.dr. Maria-Luiza Dumitru Oancea drept coordonator stiintific.

Editura Librex continua seria cartilor Reginei Maria

Email Imprimare

In Anul Centenarului Incoronarii, Editura Librex continua seria cartilor Reginei Maria cu Tara pe care o iubesc, un roman sfasietor, dar totodata plin de frumusete si emotie, scris in timpul razboiului de cea care a fost supranumita "Regina Soldat†si "Mama Ranitilor", in incercarea de a alina durerea si de a le da soldatilor deznadajduiti motive in plus sa lupte. Cartea a aparut progresiv, fiind initial tiparita capitol cu capitol, o data la doua saptamani, in cel mai citit ziar, ce ajungea in toate transeele si in catunele cele mai indepartate din Romania. Ulterior, textele au aparut intr-un mic volum, ce devenise pentru fiecare suferind de pe front un dar pretios la care se intorcea ori de cate ori avea nevoie de speranta si putere.

In Anul Centenarului Incoronarii, Editura Librex publica jurnalul Reginei Maria a Romaniei

Email Imprimare

Editura Librex ofera publicului roman, in Anul Centenarului Incoronarii, editia aniversara a jurnalului Reginei Maria, Povestea vietii mele. Cartea apare in patru volume, ce respecta exact varianta originala, respectiv: Copilaria; Tineretea si nunta; Inceputul casatoriei si 1906-1914. Jurnalul Reginei Maria a vazut pentru prima data lumina tiparului in 1934 si a fost lansata simultan la Londra si New York. Cartea in sine "cuprinde†viata Mariei de la nastere pana la momentul in care ea ajunge regina. Incadrata in patru parti, insumand 30 de capitole, jurnalul ne dezvaluie momentele cele mai fericite ale copilariei reginei, episodul perioadei din Malta unde tatal sau era detasat, impresiile despre Carmen Sylva, casatoria, nunta si imaginea capitalei si a unei societati straine pe care o descopera.

Copilul de la Auschwitz - povestea adevarata a copilului nascut la Auschwitz

Email Imprimare

Copilul de la Auschwitz, aparut la Editura Librex Publishing, poarta semnatura uneia dintre cele mai iubite scriitoare de fictiune, Lily Graham. Autoare a sase romane, inclusiv a best-sellerurilor The Paris Secret si The Island Villa, Graham revine in atentia cititorilor cu o poveste sfasietoare despre supravietuire, in care viata sau moartea se bazeaza pe cea mai mica sansa si fericirea poate fi gasita in cele mai intunecate momente. Un roman captivant de la prima pana la ultima pagina, plin de emotii care te poarta prin experienta cruda a lagarului de la Auschwitz. O poveste reala despre iubire, prietenie si mai presus de toate despre viata.

"O Istorie Secreta: Statul Politienesc al Rusiei Sovietice", la Editura Publisol

Email Imprimare

Cartea ne dezvaluie povestea complexa a felului in care cruzimea, cooperarea si compromisul au ajutat la construirea statului totalitar URSS a carui umbra inca se intinde peste o parte din lume si de ai carui demoni inca nu ne-am exorcizat. Publicului i s-a spus o poveste simplificata. De fapt, regimul sovietic n-a fost mentinut la putere doar de politia secreta si prin teroare; unii l-au sustinut din toata inima si au tras foloasele de pe urma lui. Potrivit autorului, cartea dezvaluie rolul si activitatile politiei secrete in mentinerea URSS, dincolo de discursul oficial al propagandei oficiale. Dar studiaza si realitatile complexe din spatele unui sistem represiv de lunga durata si care pot constitui o surpriza pentru multi cititori. O mare parte a informatiilor vin din arhivele sovietice desecretizate abia la sfarsitul anilor ’80 si in anii ’90. Sa nu uitam ca multe alte informatii raman secrete din cauza dorintei actualului regim rus de a trage cortina peste dovezile referitoare la crimele din trecut.

Povestea unui refugiat din Basarabia, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Editura Vremea, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va asteapta joi, 24 februarie 2022, intre orele 18.00 si 20.00, la Sala Media, unde va avea loc lansarea cartii De comunisti am fugit, peste comunisti am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia, de Ionut Iamandi, cu o prefata de Liliana Corobca, Editura Vremea, Bucuresti, 2022, 148 de pagini cu ilustratii si documente transcrise din arhiva CNSAS.

Povesti in sezatoare, lansare de carte la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita luni, 7 februarie 2022, de la ora 17.00, la lansarea volumului Povesti in sezatoare, semnat de Ana Pascu si Valeria Olenici, aparut la Editura MARTOR. Evenimentul va avea loc in Sala Media. Intrarea este libera.
Conceputa, in special, pentru copii de 8-12 ani, dar potrivita pentru iubitorii de basme de orice varsta, cu ilustratii vesele realizate de catre Beatrice Iordan, lucrarea cuprinde o serie de basme fantastice, snoave, ghicitori, povestiri si legende, inregistrate intre 2012 si 2014 in satul Horodnic de Jos (judetul Suceava).

File din traditia prelucrarii lanii in „Tara Branuluiâ€, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita sambata, 18 decembrie 2021, de la ora 11.00, la Sala Media, la lansarea cartii File din traditia prelucrarii lanii in „Tara Branuluiâ€, avandu-i ca autori pe Emil Stoian si Horia Tatulea.
Invitati: prof. univ. dr. Ioan Opris; Mihail Gorgoi, manager Muzeul National Bran; dr. Virgil Stefan Nitulescu, manager MNTR.
Lucrarea File din traditia prelucrarii lanii in "Tara Branuluiâ€, aparuta recent la Editura Marist, Baia Mare, este un omagiu adus harnicilor tarani de la munte si a civilizatiei pastorale. Odinioara, braneanca mergea pe ulita satului cu furca in brau, torcand.

Noutate editoriala: Iulian Visoiu lanseaza un ghid practic pentru cei care isi cauta partenera

Email Imprimare

De curand, la Editura Rovimed din Bacau a aparut o noua carte semnata Iulian Visoiu. Se intituleaza Cum sa-ti alegi partenera adecvata, preponderent prin mijloace informatice si are ca subtitlu descrierea O istorisire petrecuta in perioada 2008-2021. Practic, dupa cum spune autorul, este vorba despre un ghid aplicativ si peste poate de instructiv.
Din momentul lansarii, la sfarsitul lunii august, au aparut mai multe recenzii in presa bacauana. Reprezentativa este descrierea cuprinsa in una dintre acestea: Cu un strop de curaj cald-zambitor, (autorul) plonjeaza si gestioneaza si RISCURILE unor noi comunicari sentimental-interumane. Intra prioritar in arena informatica, zgandarit de rezultate PROBABILE, actioneaza intr-un mediu delicat, sensibil si rapid-volatil. Atentie, incredere si curiozitate! Din propria-mi experienta, in triada trup-minte-suflet, oportunitatile intalnite vin la pachet cu CONSECINTE periculos de ademenitoare!

#HalateAlbe. Oameni care (ne) fac bine

Email Imprimare

Cartea #HalateAlbe. Oameni care (ne) fac bine contine 108 interviuri cu personalitati din lumea medicala. Interviurile au fost realizate de Ioana Brusten in intervalul 2013–2019 si au fost difuzate la Radio Romania in seriile: „Semnaturi celebre†si „Excelenta la ea acasa†– la Radio Romania Actualitati si in seria „Intalniri capitaleâ€, de la Bucuresti FM. Printre personalitatile care apar in aceasta lucrare se numara doctorii Vasile Astarastoae, Calin Badiu, Ovidiu Bajenaru, Mircea Cinteza, Catalin Cirstoveanu, Oana Deleanu, Mircea Diculescu, Constanâ tin Dulcan, Carla Fabian, Teodor Horvat, Ioan Bradu Iamandescu, Constantin Ionescu-Tirgoviste, Mariana Jinga, Mircea Onofriescu, Bogdan Oprita, Irinel Popescu, Gabriela Radulian, Vasi Radulescu, Florin Alexandru Savulescu, Stefan Tuca.

Transhumanta barsana. Capete de istorie, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita duminica, 19 septembrie 2021, de la ora 12.00, la Sala Media, la lansarea volumului Transhumanta barsana. Capete de istorie. Mocani in zodia Baraganului, secolele XIV–XIX. Autori: Razvan Ciuca si Ionela Bran. Volumul se doreste a fi o lucrare folositoare, de aducere aminte si pretuire a mocanilor din Tara Barsei, lesne de citit si nelipsita de indemnuri. Autorul si-a inchipuit drumul oierilor care plecau cu turma de mioare din Bran spre Dunare, in cautare de hrana. A reunit in aceasta carte marturii ale ciobanilor de demult, unele culese de la oieri in viata, altele pastrate in carti aproape uitate azi, scrise de istorici importanti, precum Andrei Veress, Stefan Metes, C. Constantinescu-Mircesti sau Tudor Mateescu.

Lansarea primului volum de proza scurta romaneasca inspirata din lumea sahului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 4 august 2021, intre orele 18.00 si 20.00, la Sala Media, unde va avea loc lansarea cartii intitulate Sahistii. Povestiri, publicata luna aceasta de Editura Eikon. Cartea cuprinde treizeci si doua de povestiri, fiecare dintre ele reprezentand simbolic cate o figura din setul de sah cu acelasi numar de piese. Ionut Iamandi, autorul volumului, afirma ca firul cartii este intr-adevar sahul, dar povestirile arata "cat de multe si profunde lucruri poate spune acest joc despre conditia umana".
In Prefata cartii, Andrei Manolescu apreciaza ca povestirile din acest volum "sunt universale": Ele isi poarta cititorul din satele romanesti pana in indepartata Japonie, din Europa pana in America de Sud, din Egiptul Antic pana in zilele noastre, din lumea celor amarati si fara casa pana in palatele sefilor de stat, din zona infruntarilor dintre pensionarii din parc pana in cea a marilor turnee internationale, din dormitoarele comune ale lagarelor de concentrare pana in tunelurile de sub Zidul Berlinului sau de la batranii fara varsta pana la copiii minune.

Arhive si cunoastere, lansare de carte online la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita vineri, 19 februarie 2021, de la ora 17.00, la lansarea volumului Arhive si Cunoastere (Editura Universitatii din Bucuresti, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman, 2020). Evenimentul va avea loc online si va putea fi urmarit pe pagina de Facebook a muzeului. Studiile reunite sub titlul Arhive si Cunoastere, volum coordonat de Corina Iosif (MNTR). Florica (Bohiltea) Mihut (UB) si Daniela Zaharia (UB), sunt in buna parte rodul unui atelier de lucru organizat de Muzeul National al Taranului Roman, in parteneriat cu Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si cu Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Istorie, Departamentul de Istorie antica, Arheologie si Istoria artei, intre 11 si 12 octombrie 2018.

Intalnire cu Emanuel Tanjala la Muzeul Taranului Roman

Email Imprimare

Editura Scoala Ardeleana, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va invita joi, 12 decembrie 2019, ora 17.00, la o Intalnire cu Emanuel Tanjala. Cu acest prilej, se va lansa noua sa carte, Amintiri despre Tara Pierduta (Colectia Locurile memoriei).
Prezinta: Florin Dobrescu si George Mihaita.
Moderator: dr. Virgil Stefan Nitulescu, manager al Muzeului National al Taranului Roman.
Evenimentul se va desfasura la Muzeul National al Taranului Roman, in fosta sala Irina Nicolau (str. Monetariei nr. 3, Bucuresti).

Fenomenul Cucuteni, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta sambata, 2 noiembrie 2019, de la ora 12.00, la Sala Acvariu, la lansarea volumului Fenomenul Cucuteni in culturile neolitice din spatiul geografic locuit de romani, de prof. univ. dr. Radu Adrian. Intrarea este libera.

Lansarea primului volum al cartii Scoala banilor bine-crescuti, la Bookfest, la standul Editurii Univers

Email Imprimare

Editura Univers va lansa la Bookfest, la data de 1 iunie 2019, ora 12.00, primul volum din Scoala banilor bine-crescuti de Cristina Andone, cu ilustratii de Adriana Gheorghe si Sebastian Oprita. Lansarea va avea loc la standul Editurii Univers.
Scoala banilor bine-crescuti. Un ghid creativ de trai bun. Primii pasi in educatia financiara a copilului tau. Sub forma unor povesti sprintene, cartea ii invata pe copii ce inseamna economiile, care este valoarea banilor si cum pot fi folositi pentru a duce o viata buna si echilibrata in comunitate.

Unde sunt socioloagele din Scoala sociologica de la Bucuresti?, dezbatere la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita luni, 5 noiembrie 2018, de la ora 18, la Clubul Taranului, la o dezbatere despre volumul Personajele acestea de a doua mana. Din publicatiile membrelor Scolii sociologice de la Bucuresti de Theodora-Eliza Vacarescu, o antologie care cuprinde articole, studii, cercetari, note de teren scrise de cercetatoarele care au avut legaturi profesionale sau care au facut parte din Scoala sociologica de la Bucuresti intre cele doua razboaie.

Romania. Pasaport curios – un produs editorial despre istoria, geografia si oamenii importanti din tara noastra

Email Imprimare

Asociatia Promenada Culturala a lansat Romania. Pasaport curios, un produs editorial, in format de pasaport, despre istoria si geografia noastra, dar si despre oamenii importanti care si-au pus amprenta asupra spatiului romanesc si cel international. Pasaportul curios (84 de pagini) se adreseaza romanilor, care isi pot reactualiza cu acest prilej cultura generala, fiind totodata util atat expatilor, cat si turistilor straini care ne viziteaza tara.

"Eu in Romania ma simt strain". Vieti de imigrant in Grecia, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta marti, 27 februarie 2018, ora 18.00, la Clubul Taranului, la lansarea cartii "Eu in Romania ma simt strain". Vieti de imigrant in Grecia, interviuri de: Zoltan Rostas si Nicole Salamon, aparuta la Editura Eikon, 2018. Intrarea este libera.

Scrisori de pe front, lansare la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 20 decembrie 2017, ora 19, la Clubul Taranului, la prezentarea volumului Scrisori de pe front, proaspat aparut la Editura Martor. Cartea aduna laolalta si pune in valoare marturii din timpul Marelui Razboi: scrisori si carti postale, jurnale si note de front, memorii ale preotilor militari si ale prizonierilor, fotografii. Pentru ca oamenii din acele vremuri mai au inca ceva sa ne spuna. Din aceste detalii, amanunte si alte lucruri aparent neinsemnate ne putem construi propria imagine despre anotimpurile si intregul Marelui Razboi.

Carte interactiva pentru adolescenti despre patrimoniul din Tara Fagarasului

Email Imprimare

Asociatia Renascendis deruleaza pana la sfarsitul anului 2017 proiectul educativ history.art.heritage. Fagaras Country GameBook, al carui obiectiv este realizarea unei carti interactive in limba engleza pentru adolescenti despre patrimoniul cultural al Tarii Fagarasului – prima de acest gen dedicata culturii si civilizatiilor unui areal geografic si istoric din Romania. Cartea se doreste a fi un instrument cu ajutorul caruia istoria, arta si arhitectura sa devina, prin intermediul jocului, mijloc de invatare si stimul al imaginatiei si creativitatii pentru elevii de liceu din Tara Fagarasului.

Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni, o noua aparitie la Editura Univers

Email Imprimare

La Editura Univers a aparut cel mai recent roman al autoarei Ioana Chicet-Macoveiciuc, Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni. Cunoscuta de mai mult de un deceniu publicului care ii urmareste blogul de mare notorietate Printesa Urbana, Ioana Chicet-Macoveiciuc a debutat la Editura Univers in 2015 cu bestsellerul O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda, vandut in peste 30.000 de exemplare pana acum. A mai publicat trei carti pentru copii (Te iubesc, orice-ai face!, Mami, e gata! si Baietelul cu aripa de fluture), intrate in topurile de vanzari imediat dupa aparitie, si romanul Miercuri, respiram (2016).

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.