Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Alimentatie Sanatoasa

Alimentatie sanatoasa

Green Sugar are cel mai bun gust!

Email Imprimare

In luna iunie a acestui an a avut loc al 10-lea Congres Mondial al Steviei (World Convention on Stevia), la Lisabona, in Portugalia, organizat de World Stevia Organisation. La acest eveniment a fost anuntat castigatorul premiului Best Stevia Taste Award 2022, care este Green Sugar, un brand romanesc lansat de Laboratoarele Remedia, marca inregistrata in Uniunea Europeana.

KidoVit: Dulciuri sanatoase pentru copii

Email Imprimare

De curand, Laboratoarele Remedia au lansat gama de alimente functionale KidoVit pentru copii. Aceste suplimente alimentare sunt imbogatite cu vitamine, minerale si alte ingrediente necesare organismului celor mici, obtinute din surse sigure. In plus, nu contin coloranti, conservanti sau materii prime modificate genetic. Alimentele functionale din gama KidoVit stimuleaza cresterea si dezvoltarea copiilor, optimizeaza procesele metabolice, activitatea organelor si scad riscul bolilor cronice din perioada copilariei. Sunt dulciuri sanatoase, caci nu contin zahar, ci sunt indulcite cu Green Sugar, un indulcitor natural certificat international, produs la noi in tara, marca a Laboratoarelor Remedia.

Indulcitorul Green Sugar a primit o certificare internationala importanta

Email Imprimare

Green Sugar este un indulcitor 100% natural, cu 0 calorii si 0 indice glicemic. Este produs in Romania, de catre Laboratoarele Remedia, fiind marca inregistrata la nivelul Uniunii Europene. De curand, Green Sugar a primit Certificarea Toothfriendly, in urma unor teste de laborator efectuate la Universitatea din Zurich, Elvetia. Aceasta certificare reprezinta un indicator international pentru produsele sigure pentru dinti.

Dieta cu continut scazut de carbohidrati: riscuri pe termen lung

Email Imprimare

Adoptarea unei diete cu continut scazut de carbohidrati va va expune la efecte secundare multiple, potrivit unui cercetator polonez. Acest lucru ar face pacientii mai predispusi sa dezvolte boli coronariene, accident vascular cerebral sau cancer. Adoptarea unei diete cu continut scazut de carbohidrati pentru a combate excesul de greutate nu ar fi lipsita de riscuri. Aceasta este concluzia profesorului polonez Maciej Banach, care si-a prezentat lucrarea cu ocazia congresului Societatii Europene de Cardiologie.

Cum sa slabesti dupa principiile unei alimentatii sanatoase si echilibrate

Email Imprimare

Cunoscuta sub denumirea de Dieta Crono, acest regim alimentar are la baza principiul conform caruia organismul nostru asimileaza in mod diferit alimentele, in functie de ora din zi la care acestea au fost consumate. Acest sistem de slabire a fost elaborat de doctorul Alain Delabos in anul 1986, care a descoperit ca organismul uman are un ritm propriu de functionare si de aceea reactioneaza diferit la alimente, respectand o ordine cronologica. Conform planului nutritional al acestei diete, zaharurile si grasimile sunt transformate dimineata in energie, dar seara se depoziteaza si formeaza grasimile nedorite in corp. De asemenea, deoarece corpul nostru secreta din patru in patru ore hormonii insulina si cortizol, alimentatia trebuie sa corespunda orarului stabilit de acestia. Astfel, micul dejun trebuie sa fie bogat in alimente cu continut crescut de lipide.

Beneficiile maslinelor pentru sanatate

Email Imprimare

Maslinii sunt unii dintre cei mai importanti pomi fructiferi din lume. Cercetatori din Pakistan au furnizat dovezi stiintifice cu privire la proprietatile benefice ale maslinilor. Acestia au actiune antimicrobiana si antioxidanta. Extractele din coaja de maslini au cel mai mare continut de fenoli. Frunzele de maslin au fost folosite pentru prima data in scopuri medicale in Antichitate.

De ce sa consumam sparanghel

Email Imprimare

Asparagus officinalis pe numele sau stiintific, sparanghelul este o planta ierbacee perena, cultivata mai intai in zona de est a marii Mediterane, in anii 3000 î.Hr. Astazi, sparanghelul creste in zone nisipoase din Europa, Asia, Africa si America si a fost considerat "hrana regilor". Se pare ca acest nume i-a fost atribuit dupa ce regele Ludovic al XIV-lea a fost fascinat de gustul special si a cerut sa fie construite solarii speciale, astfel incat sa se poata delecta cu aceasta minunata leguma tot timpul anului. 

Alimentatia si frumusetea – ce sa mananci ca sa-ti pastrezi frumusetea?

Email Imprimare

Inca din cele mai vechi timpuri ale omenirii, femeile au constatat ca anumite alimente contribuie la mentinerea frumusetii. Fie ca este vorba de vitalitatea podoabei capilare sau de elasticitatea pielii, alimentatia este una din coordonatele esentiale in pastrarea frumusetii. Un stil de viata echilibrat, fara excese si fara vicii, o alimentatie care sa includa cantitati moderate din fiecare grupa alimentara, acestea sunt mici secrete care duc la rezultate maxime in ceea ce priveste sanatatea si frumusetea. Cele doua atribute sunt direct corelate, intrucat sanatatea se reflecta si in frumusete.

Inghetata – istorie si beneficii

Email Imprimare

Istoricii spun ca inghetata s-a nascut acum mai bine de doua mii de ani, in tinuturile indepartate ale Chinei. Ingredientul principal era, desigur, orezul. Acesta era fiert in lapte; i se adaugau apoi numeroase arome si se lasa la inghetat sub zapada. Tot in China se pare ca s-a nascut si inghetata cu fructe. Marco Polo a adus acest minunat desert in Europa, iar apoi, gustul minunat al inghetatei a fascinat intreaga lume.

Salata de cruditati cu sos de miere

Email Imprimare

Pentru persoanele care prefera salatele de cruditati sau pentru cele care doresc sa-si detoxifice organismul sau sa tina post, salata de cruditati este cea mai buna solutie! Legumele au multe beneficii pentru sanatate, iar daca la acestea se adauga si beneficiile mierii, atunci aveti pe masa o combinatie pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa.

Nu trebuie sa renuntati la mancare pentru a slabi!

Email Imprimare

Dieta cu apa calda bauta cand trebuie si cum trebuie poate face minuni, dupa cum, la fel de simplu, poate fi si periculoasa atunci cand exageram. Trebuie deci sa stiti mai multe despre cum se face corect si ce regim trebuie sa urmati. Un pahar cu apa calda baut pe stomacul gol ajuta la pierderea kilogramelor mai repede si mai sanatos decat alte metode de slabire.

Cele mai bune alimente pentru sanatate

Email Imprimare

Din dorinta de a manca foarte sanatos, de cele mai multe ori, oamenii prefera alimentele care sunt mai mediatizate in devafoarea celor care sunt cu adevarat importante din punct de vedere nutritional. Iata cateva mituri pe care expertii le-au demontat, aratand care sunt de fapt produsele recomandate.

De ce trebuie consumate branzeturile cu moderatie

Email Imprimare

Nu, nu vrem sa va convingem sa nu mai mancati branza. Introducerea acestui aliment in dieta zilnica este corecta, iar consumul in cantitati moderate este benefic pentru starea noastra de sanatate. Aminoacizii esentiali si valoarea nutritiva crescuta sunt argumentele pro. Vrem sa va atragem insa atentia asupra unor "minusuri" pe care le are acest produs si sa argumentam de ce nu trebuie sa constituie baza dietei zilnice. Mai ales daca este vorba de persoane cu colesterol crescut sau obeze ori cu alte mici (sau mari) afectiuni, dupa cum se va vedea.

4 metode eficiente de verificare a calitatii orezului

Email Imprimare

De ceva timp tot auzim de mancare nesanatoasa, importata din China, care este fabricata din plastic sau din alte materiale sintetice. O privire aruncata in graba asupra produsului nu este suficienta pentru a face diferenta, pentru ca acestea sunt aduse la forma si culoarea celor naturale, ceea ce le face si mai greu de identificat. Vestea si mai proasta este ca aceste alimente sintetice au intrat si pe piata romaneasca, reprezentand o adevarata amenintare asupra sanatatii consumatorilor.

Dieta cu iaurt

Email Imprimare

Suntem multi dintre noi in cautarea unor diete sanatoase, care sa ne ajute sa slabim - nu neaparat repede, dar constant si fara neplacutul efect yo-yo. Dar stii cum sa alegi dieta potrivita? Cu siguranta, intre aceste diete sanatoase, cea cu iaurt este usor de agreat de aproape toate persoanele cu surplus de greutate care isi doresc sa mai elimine din kilograme. Dieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consuma cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile.

Dieta indiana, cea mai buna metoda de slabit sanatos

Email Imprimare

Dieta indiana e in top. Cand va ganditi sa apelati la o anumita cura de slabire, trebuie sa luati in calcul o serie de factori, de exemplu: varsta si greutatea. Dar si rata metabolica, nivelul de activitate sau starea de sanatate. Corpul fiecarei persoane este diferit si fiecare are nevoie de un anumit numar de calorii pentru a functiona cat mai bine.

Dieta cu fasole neagra

Email Imprimare

Fasolea neagra reprezinta cea mai mare sursa de antioxidanti dintre toate sortimentele de fasole sau diferite alte leguminoase inrudite cu ea. Pigmentii inchisi ai acestui soi de fasole sunt dati de flavonoizi, care poarta numele de antocianine si antocianozide. In plus, aceasta contine o cantitate mare de fibre solubile, absolut necesare pentru digestie, colon, eliminarea toxinelor si scaderea colesterolului rau.

Bauturi benefice care inlocuiesc cu succes cafeaua

Email Imprimare

Multi oameni nu pot incepe ziua de lucru fara o ceasca de cafea sau ceai negru. Ce faci daca, din anumite motive, cofeina trebuie sa fie limitata? Pot fi utilizate alte bauturi care vor avea acelasi efect.

Shake din banana.
Aceste fructe contin o cantitate mare de zahar, inclusiv glucoza si fructoza, surse valoroase de energie dimineata. In cazul in care pregatirea unui shake din banane dureaza prea mult, ele pot fi consumate ca atare.

Kilograme acumulate dupa sarbatori? Iata 5 alimente care ajuta la topirea grasimii!

Email Imprimare

Mesele imbelsugate de sarbatori sunt parte din traditia noastra. Kilogramele acumulate in aceasta perioada pot fi topite prin diverse metode, insa cele mai sigure sunt dietele echilibrate, combinate cu multa miscare. Totusi, indiferent de metoda aleasa, important este ca sanatatea sa nu fie pusa in pericol. Iata cinci alimente care pot fi incluse in alimentatia celor care au acumulat kilograme in plus si doresc sa revina la forma initiala:

De ce sa alegi pestele sprot ca aliat al sanatatii si siluetei tale

Email Imprimare

Motivele pentru care ar trebui sa alegi carnea de peste, in detrimentul oricarei alte carni, sunt din ce in ce mai multe. Nu trebuie sa fii doctor in nutritie pentru a analiza beneficiile consumului de peste. Este bogat in substante hranitoare si acizi grasi (extrem de benefici organismului) si mai are si un numar redus de calorii. Aceasta este de fapt calitatea imbatabila a carnii de peste: caloriile reduse. Poti combina carnea de peste aproape cu orice fel de garnitura, de la legume sote, tocanite de legume, orez, pana la cartofi, si tot nu ingrasa.

Ce alimente sunt (o)mega-esentiale organismului tau in sezonul rece?

Email Imprimare

Organismul uman este un adevarat miracol. Totusi, ca orice miracol, daca vrei sa dureze, trebuie sa ii aloci atentia necesara si alimentatia corespunzatoare. Exista o serie de afectiuni la care organismul uman este expus odata cu venirea frigului. Corpul va lupta sa se adapteze corect fiecarui sezon, insa exista anumite lucruri pe care le putem face pentru a ajuta imunitatea sa ramana puternica pe toata perioada rece.

Cinci alimente de evitat in artrita reumatoida

Email Imprimare

Astazi, artrita reumatoida este o boala destul de frecventa, care presupune inflamarea articulatiilor. Boala se declanseaza cel mai adesea intre intervalul de varsta 40-60 de ani, iar femeile sunt predispuse de doua ori mai mult decat barbatii in cazul acestei afectiuni. Durerile cauzate de aceasta boala nu sunt deloc de neglijat. Desigur, controlul periodic la un medic de specialitate este esential. Trebuie urmat un tratament adecvat, insa este necesar sa se aiba grija si la alimentatie. Exista alimente recomandate in regimul celor care sufera de artrita reumatoida, dar exista si alimente care pot determina o agravare a simptomelor.

Doua greseli majore din cura de slabire

Email Imprimare

Ah, dietele alimentare! Desi nu este cazul sa o iei la sanatoasa cand auzi cuvantul dieta, majoritatea oamenilor considera o dieta de slabit ca fiind ceva traumatizant. Insa nu este deloc asa. Mai ales daca stii ce sa mananci si cum sa combini alimentele, astfel incat sa nu te infometezi. Exista doua greseli majore in dietele dedicate slabitului:

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.