Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale

Remedii naturale

Primim de la cititori: Gheara diavolului, o planta cu un benefic rol antireumatic

Email Imprimare

Buna, Dacic Cool!
Sunt Razvan-Constantin Ciubotaru (in cazul in care nu mai apar in baza dumneavoastra de date), un cititor saptamanal si un fost colaborator.
Dupa ceva timp, am gasit din nou puterea si linistea interioara sa va mai scriu si sa va trimit un material de actualitate si de la mine, de la Brasov. Am ales un subiect care pe mine si pe familia mea ne-a ajutat foarte mult pana acum si anume sa prezint mai pe larg comunitatii Dacic Cool o planta, gheara diavolului, pe care multi dintre noi o folosesc sub diverse forme sau au auzit de beneficiile sale.
Gheara diavolului este o planta foarte folosita in produsele de pe piata romaneasca sub forma de creme si unguente, dar si sub forma de extract uscat pentru infuzii, la pliculete sau capsule. Este renumita in Europa de peste un secol pentru proprietatile sale antiinflamatoare si analgezice, dar este o planta exotica pentru europeni si pentru tara noastra.

Primim de la cititori: Tinctura de nuc negru

Email Imprimare

Cititorul nostru fidel, domnul Ioan Marcus din Aiud, ne-a scris iarasi, prezentandu-ne un nou preparat natural, realizat dupa reteta sa proprie. Speram ca informatiile de mai jos sa va fie de folos, mai ales in cazul in care aveti anumite afectiuni ce pot fi tratate sau ameliorate cu aceasta tinctura. Modul de preparare a acestei tincturi este foarte simplu si il gasiti descris chiar in scrisoarea domnului Marcus. Va dorim multa sanatate!

Primim de la cititori: Remediu natural in caz de neuropatii

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis de curand reteta unui nou unguent pe baza de ingrediente naturale conceput de domnia sa. Este vorba de un preparat eficient in situatii in care aveti migrene, nevralgii, neuropatii etc. si este al doilea unguent de acest fel. Redam mai jos reteta si modul de preparare. Ii multumim pe aceasta cale domnului Marcus, iar dumneavoastra va dorim multa, multa sanatate!
Catre Echipa Dacic Cool: Recent, am conceput un unguent pentru neuropatii (nr. 2), pentru toate felurile de neuropatii (periferica - diabetica), precum si pentru migrene, nevralgii, nevralgie de trigemen, nevrite, paralizii, paralizie faciala, polinevrite. Va trimit reteta si modul de preparare, precum si poza cu unguentul meu. Nu de mult, am reusit sa termin a doua carte scrisa de mine. Este numai despre unguentele mele - sunt prezentate aproximativ 40 de retete cu unguente. Mi-a placut articolul scris despre Arieseni, Salciua, cascada de la Salciua... Sunt locuri montane pitoresti. Am fost cu bicicleta pe acolo.
Va doresc numai bine si sanatate, tineti-o tot asa! Profesionalism, rapiditate! Cu stima si respect, Marcus Ioan din Aiud, judetul Alba.

Primim de la cititori: Unguent pentru reumatism si boli articulare

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis o noua reteta de unguent, preparat dintr-un amestec de plante, simplu de facut acasa de catre oricine. Este util pentru toti cei care sufera de afectiunile enumerate mai jos. Sanatate!
Unguentul este recomandat pentru boli reumatice si articulare, guta, ciocuri si monturi, spondiloza, dureri musculare, carcei, artroza si coxartroza.

5 motive bune pentru a manca usturoi

Email Imprimare

Usturoiul e asociat cu respiratia urat mirositoare si cu vampirii. Dar este, de fapt, un adevarat aliment sanatos! Folosit de milenii, face acum obiectul a numeroase studii si continua sa uimeasca prin beneficiile sale. Iubeste-l sau uraste-l, trebuie sa recunoastem: usturoiul este esential in bucatarie. Folosit drept condiment, acest aliment face parte din multe feluri de mancare regionale traditionale. Dar nu doar aroma il face special. Cultivat inca din Antichitate, usturoiul (Allium sativum) este o planta banala care isi ascunde bine jocul. In spatele gustului puternic, are multe beneficii pentru sanatate.

Arnica - floare mica, mare utilitate!

Email Imprimare

Arnica este unul dintre cele mai populare medicamente fara prescriptie medicala din farmacii. Este, de asemenea, un clasic in trusa de urgenta si geanta sport. Arnica montana este o planta draguta, cu flori galbene si portocalii, care creste mai ales in regiunile muntoase din Europa si Rusia. Dar care sunt mai exact beneficiile arnicii, aceasta mica floare de munte? A fost folosita de secole in diferite utilizari si in principal pentru ameliorarea durerii asociate socului (vanatai, umflaturi etc.) sau oboseala musculara (crampe, dureri etc.).

Primim de la cititori: Alifie complexa din canepa, preparat natural

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis o noua reteta interesanta, mai exact o alifie complexa din canepa si din alte plante medicinale. Puteti vedea mai jos in ce afectiuni va poate ajuta si, daca aveti un pic de timp liber, o puteti prepara si singuri, acasa! Succes si multa sanatate!
Dupa un studiu aprofundat despre canepa (pe care vi l-am trimis si dumneavoastra si pe care l-ati si publicat, exact si foarte rapid, va multumesc!), am reusit sa prepar o alifie complexa din canepa si din mai multe plante medicinale. Cand o sa strecor unguentul, va voi trimite poze. Va trimit acum reteta si modul de preparare a alifiei din canepa.

Primim de la cititori: Canepa - indicatii terapeutice

Email Imprimare

Am primit de la domnul Ioan Marcus, cititorul nostru fidel din Aiud, cateva lucruri foarte interesante referitoare la canepa, o planta modesta care are, insa, o serie de beneficii uimitoare pentru sanatate... si nu numai pentru sanatate! De asemenea, puteti afla in materialul de mai jos cum se prepara tinctura de canepa. Suntem siguri ca toate aceste informatii va vor fi de folos!

Primim de la cititori: Cum obtinem acid hialuronic natural

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicare o noua reteta interesanta, in care ne explica modul in care putem obtine acid hialuronic natural acasa, fara prea mari eforturi. De asemenea, aflam care sunt efectele si beneficiile pentru sanatate ale cuticulei (pielitei) de ou.
Catre Echipa Dacic Cool: De curand, am studiat cum se poate obtine acasa acid hialuronic natural din pielita oului de gaina. Membrana oului de gaina se aduna din ouă proaspete si se usuca la temperatura camerei. Se prelucreaza dupa cum este descris in monografia trimisa de mine. Dupa cum reiese din monografie, se poate face si tratament intern cu capsule obtinute din membrana oului. In alte tari se vand capsule obtinute din membrana oului de gaina.

Primim de la cititori: Un preparat inedit - Rachiu de propolis

Email Imprimare

Am primit de la domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, o noua reteta originala, foarte interesanta. Rachiul de propolis are aceleasi proprietati ca tinctura de propolis, insa este mult mai bun la gust. Speram sa va fie de folos!
Catre echipa Dacic Cool: Recent, am gasit o reteta foarte buna, acutala acum, in perioada toamnei si a iernii. Este vorba de Rachiul de propolis. Preparatul are proprietati vindecatoare, la fel ca  binecunoscuta tinctura de propolis, numai ca este mai bun la gust! In loc de alcool etilic (alcool alimentar) de 70-96 de grade, se foloseste rachiu de tescovina (30-40 de grade sau chiar mai mult). Va trimit reteta si modul de preparare a rachiului de propolis. Va doresc numai bine si sanatate! Cu stima si respect, Marcus Ioan

Solutii naturale impotriva albirii parului

Email Imprimare

Proces natural si ireversibil, albirea parului este asociata cu imbatranirea, de aceea, atunci cand apar primele fire de par albe, incepem sa ne facem probleme. Cu toate acestea, nu exista o varsta standard la care parul incepe sa dea semne de albire, de aceea si tinerii de 20 de ani pot fi afectati de acest aspect neplacut. Corpul uman produce un pigment care este responsabil de colorarea parului. Cand pigmentul nu mai este produs de corp, atunci parul devine gri sau alb. Exista insa si alti factori care pot contribui la aparitia parului alb, cum ar fi predispozitia genetica, fumatul in exces, fluctuatiile hormonale, nutritia nepotrivita, stresul cronic emotional, poluarea, sinuzita, racelile cronice si dereglarile glandei tiroide.

Beneficiile uleiului de cocos

Email Imprimare

Beneficiile uleiului de cocos au fost cunoscute inca de mult timp in Asia, acolo unde era si inca mai este folosit frecvent, atat in bucatarie, cat si in ritualurile de infrumusetare. Uleiul de cocos este foarte usor de asimilat si de metabolizat de catre organism, oferind foarte multa energie. In Asia, in zonele in care se consuma foarte des ulei de cocos, oamenii nu au probleme cu greutatea, ceea ce inseamna ca acest ulei nu determina cresterea in greutate, ci sustine sanatatea. In plus, studii recente ale nutritionistilor situeaza uleiul de cocos printre alimentele care contribuie la diminuarea poftei de mancare.

Primim de la cititori: Retete pe baza de acid salicilic

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus, cititorul nostru fidel, ne-a trimis din nou cateva retete naturale, de data aceasta cu acid salicilic. Ii multumim! Suntem convinsi ca va vor fi de ajutor! Va dorim multa sanatate!
Către Echipa Dacic Cool: Acum, in toiul verii, ne incanta o diversa gama de flori frumoase. Eu nu va daruiesc un buchet de flori frumoase, ci va daruiesc un buchet (cateva retete minunate) de retete cu unguente preparate cu acid salicilic (salicil) pentru diferite afectiuni. Acum, in timpul verii, se pot contracta (de la bai, stranduri, statiuni etc.) unele boli de piele, care sunt enervante, incomode si care se transmit usor.

Sofranul – mirodenie si remediu natural

Email Imprimare

Cuvantul sofran provine din latinul safranum. In limba franceza veche il regasim ulterior ca safran, provenit, se pare, din cuvantul arab za'faran si din cel persan zarparan, ambele denumiri insemnand "frunze aurii". Denumirea sa stiintifica, Crocus sativus, provine din forma aramaica kurkema, derivata si ea din forma greceasca krokos, adica "galbui".

Istoria sofranului si legendele sale.
Primele atestari istorice ale sofranului se regasesc in papirusul Ebers, in Iliada, dar si in Cantarea Cantarilor. Originara din Asia Sud-Vestica, aceasta planta s-a cultivat apoi in Spania, Italia, sudul Frantei si in alte regiuni ale Europei. Fenicienii sunt cei care au dus sofranul in zona Mediteranei, in timp ce arabii l-au raspandit odata cu expansiunea cuceririlor lor, in Spania si India.

Kiwi - calorii putine, beneficii maxime pentru sanatate si frumusete

Email Imprimare

Kiwi este, fara indoiala, unul dintre cele mai apreciate fructe. Pe langa gustul sau dulce-acrisor, kiwi are foarte putine calorii si poate fi consumat cu succes si in timpul curelor de slabire. Este fructul plantei Actinia deliciosa (din familia Actinidiacee). Aceasta este o liana cu frunzele in forma de inima, care poate ajunge la inaltimea de 10 m. Ramurile sunt lungi si subtiri. Fructul de kiwi este benefic pentru sanatate, insa el poate fi folosit si ca ingredient in mastile de frumusete.

Plante de primavara – remedii pentru sanatate

Email Imprimare

Primavara reprezinta o adevarata frenezie a plantelor, iar multe dintre acestea intra in categoria plantelor medicinale datorita beneficiilor pe care le pot aduce sanatatii. In popor se spune ca natura are leac pentru orice afectiune care ameninta sa ne spulbere echilibrul. Iata cateva plante de primavara care ne ajuta la mentinerea sanatatii sau chiar la remedierea unor afectiuni:

Cei mai buni dezinfectanti naturali din camara ta

Email Imprimare

Fara indoiala, igiena spatiilor in care locuim este o conditie esentiala pentru pastrarea sanatatii. Chiar daca sansele contractarii de microbi sunt mai mari in locurile aglomerate, este esential ca acasa suprafetele sa fie curatate periodic. Dincolo de ceea ce se gaseste pe piata, cele mai bune dezinfectante sunt cele pe care le avem chiar in bucatarie. Astfel, otetul, sarea, bicarbonatul de sodiu, uleiurile esentiale sau cojile de lamaie reprezinta ingrediente din care putem sa ne preparam un dezinfectant eficient si natural pentru curatarea si igienizarea spatiului in care locuim. In plus, folosirea de produse naturale pentru curatarea si ingrijirea casei este si o modalitate de pastrare a sanatatii mediului. Traim vremuri in care factorii nocivi sanatatii par sa fie tot mai multi si mai puternici.

Remedii de la cititori: Unguent din plante pentru artroze

Email Imprimare

Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi dintre dumneavoastra pentru care acest remediu sub forma de unguent va fi deosebit de util. Va dorim multa sanatate!
Catre echipa Dacic Cool - Este pentru a doua oara cand reusesc sa prepar un unguent compus din 72 de plante. Va trimit reteta, lista plantelor din reteta si modul de preparare a unguentului compus din 72 de plante, ceara de albine si tamaie. Va trimit si poza cu unguentul obtinut. Ma suna cu fel si fel de probleme medicale multi cititori fideli ai dvs (Dacic Cool). Va doresc numai bine si sanatate! Cu stima si respect: Marcus Ioan, din Aiud, judetul Alba.

Semintele de canepa si beneficiile acestora

Email Imprimare

Cannabis sativa pe numele sau stiintific, canepa este o planta textila destul de raspandita, folosita in principal pentru obtinerea tesaturilor. Pe langa utilizarea lor in industria confectiilor, canepa mai are si alte beneficii de care omenirea a profitat inca din cele mai vechi timpuri. Semintele de canepa mai sunt cunoscute si sub denumirea de alimente-minune sau superalimente. Se pare ca aceste atribute au fost alocate dupa ce s-a constatat ca semintele de canepa au numeroase proprietati pe care le putem folosi pentru remedierea unor probleme de sanatate.

Uleiul de ricin si beneficiile sale

Email Imprimare

Inca din cele mai vechi timpuri, uleiul de ricin a fost folosit pentru frumusete, chiar si de catre regina Cleopatra. Astazi, uleiul de ricin este folosit in domeniul cosmeticii, mai ales pentru proprietatile sale de regenerare a parului, iar in trecut, egiptenii il foloseau la vindecarea ranilor si pentru accelerarea procesului de regenerare celulara, dar si pentru proprietatile sale laxative. Cunoscut sub denumirea de castor oil, uleiul de ricin se obtine prin presarea la rece a semintelor plantei denumite Ricinus Communis. In prezent, acest ulei este foarte popular in randul iubitorilor de remedii naturale.

Cimbrul – proprietati si beneficii

Email Imprimare

Thymus vulgaris pe numele sau stiintific, cimbrul a fost folosit in medicina populara inca din cele mai vechi timpuri, ca remediu impotriva durerilor de cap, a astmului, sinuzitelor si a altor afectiuni respiratorii. In trecut, cimbrul era folosit si pentru purificarea aerului din incaperi, dar si pentru condimentarea mancarurilor. In Grecia, cimbrul era considerat miraculos; exista credinta potrivit careia aceasta planta ajuta la recapatarea fortei vitale, conferind si curaj in acelasi timp. In alte tari din Europa, cateva frunze de cimbru asezate sub perna protejau impotriva cosmarurilor. Cu un bogat continut in potasiu, magneziu, vitamina A, C si E, cimbrul are si o bogata cantitate de substante active care au rolul de a reduce efectele negative ale radicalilor liberi.

Primim de la cititori: Cititorii nostri scriu carti!

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus din Aiud, judetul Alba, ne scrie ca a reusit sa isi publice retetele de preparate medicinale sub forma unor carti. Il felicitam si speram ca aceste carti vor ajunge la cat mai multi oameni care sufera de diferite afectiuni. Felicitari!
Catre Echipa Dacic Cool: Daca nu v-am mai scris si nu v-am mai trimis articole spre publicare nu inseamna ca v-am uitat. Continua sa ma sune cititori fideli al site-ului dvs., cu diferite probleme si maladii. In tot acest timp, nu am stat pe tanjeala. O doamna draguta din Simleu Silvaniei a tiparit cartile scrise de mine si mi-a trimis cateva exemplare (in limba romana, dar si in limba maghiara). Cartile mele descriu cu exactitate cum se prepara unguente, tincturi din plante medicinale si la ce sunt utile, ce boli trateaza. Va trimit poze cu cartile mele, asa arata. Cartile se pot comanda la adresa de email Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Va doresc numai bine si sanatate. Cu stima si respect: Marcus Ioan

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.

Regleaza nivelul de acid uric cu ajutorul ceaiurilor!

Email Imprimare

Hiperuricemia reprezinta o tulburare caracterizata prin acumularea in exces a acidului uric in organism. Specialistii spun ca se poate vorbi de hiperuricemie atunci cand nivelul acestei substanțe in sange este mai mare de 7 mg/dl. Exista, desigur, medicamente alopate care pot combate aceasta disfunctie, insa ea se poate ameliora si cu ajutorul remediilor naturale. Iata cateva ceaiuri care reduc nivelul de acid uric, datorita proprietatilor lor diuretice și detoxifiante. Pe langa aceste aspecte, ceaiurile contribuie la eliminarea toxinelor din intreg organismul. In mod normal, organismul demareaza un proces de eliminare a toxielor, fara ajutor din exterior, insa exista si cazuri in care acest proces este impiedicat.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...17 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.