Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Parinti si Copii

Parinti si Copii

Cum intampinam adolescenta

Email Imprimare

Fiecare etapa din viata copiilor este o provocare pentru orice parinte. Ne dorim sa crestem copii independenti, curajosi si siguri pe ei, care sa faca fata cu brio tuturor obstacolelor cu care se vor confrunta de-a lungul vietii. In ultimii ani insa, evolutia rapida a tehnologiei, avalansa de informatii si noutatile din zona informatica au facut ca unii parinti sa nu mai poata tine ritmul si sa piarda lupta cu propriii copii. Una dintre cele mai provocatoare perioade din viata unui copil o reprezinta adolescenta. Este o parte fireasca a vietii si una dintre etapele cele mai atent observate si studiate de catre specialisti.

Ochelari gratis pentru copii in Bucuresti

Email Imprimare

In perioada 2020-2021 Lent Optik este partener afiliat al proiectului CLAR – pentru COPII derulat de ASSMB si Primaria Municipiului Bucureşti, contribuind cu rame si lentile la confectionarea ochelarilor de vedere pentru beneficiarii proiectului. Campania sociala a fost lansata pe 18 mai de catre Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, si ofera un sprijin financiar de 500 de lei pentru 4.000 de copii cu varsta de pana la 17 ani si domiciliul in Bucuresti.

Haideti, cu mic, cu mare, sa facem scoala sclipitoare!

Email Imprimare

Necesarul de produse de curatenie pentru un an intreg! Asta garanteaza brandul Asevi institutiei de invatamant castigatoare. Pons Quimicas, care a creat produsele Asevi, are sediul in inima Spaniei si de peste 50 de ani e devotat productiei si perfectionarii continue a solutiilor pentru curatenie si improspatare atat a tesaturilor, cat si a locuintelor. Acum 22 de ani, produsele Asevi au venit si in Romania, prin Pons RO Prodcom - importator, producator si distribuitor de detergenti si produse de curatenie - fiind folosite cu loialitate atat de catre gospodinele care isi doresc curatenia perfecta pentru casa si rufele lor, cat si de companiile care vor solutii complete profesionale pentru curatarea materialelor textile, a pardoselilor sau a spatiilor sanitare.

Programe educationale pentru copii, in domeniul robotica, programare si printare 3D

Email Imprimare

Este evident pentru toata lumea ca domeniul computerelor si domeniul digital in general are un viitor mare. Practic, multe dintre meseriile si profesiile traditionale vor disparea, acolo unde prezenta umana va putea fi inlocuita cu prezenta unui computer sau a unui robot. De aceea, educarea copiilor in domeniul IT este esentiala pentru a le asigura un viitor sigur.
ITsMAGIC® este o initiativa romaneasca in acest domeniu al educatiei IT. Dupa cum ne-au explicat reprezentantii companiei ROMEXIM PLUS, ITsMAGIC® este despre a-i face pe copii competitivi IT in era digitala. Simbioza dintre specialistii ROMEXIM PLUS si experti in domeniul educatiei a condus la proiectul de educatie ITsMAGIC®, in cadrul caruia tehnologia ofera experiente adecvate pentru dezvoltarea logicii si pentru a-i atrage pe copii in procesul de educatie. Bazele ITsMAGIC® conduc la o familiarizare facila cu orice provocare digitala.

Povestile cu happy end incep inca din copilarie!

Email Imprimare

De mici, fetitele invata sa viseze. Inca de la varste fragede, mamele isi alinta fetitele spunandu-le ca sunt printese si ca merita regate intregi de bucurii si dorinte implinite. Si e firesc! Avem nevoie sa ne educam personalitatile cu optimism si cu zambete inocente pline de bucurie. Toate povestile cu Cenuserese, toata emotia printeselor care-si asteapta printul salvator, toate basmele fermecate ajung cumva sa ne mangaie copilaria si sa ne transforme in femeile puternice de astazi. Dar, pe langa faptul ca ne dezvolta abilitatea de a visa cu ochii deschisi si puterea de a spera necontenit ca binele invinge, povestile cu printese mai au un rol foarte important: acela de-a educa fetitele ca feminitatea este un lucru pretios. Frumusetea o fi la mana destinului, dar eleganta si gratia se pot invata inca din copilarie. Or, nimic nu cucereste mai multe inimi decat o femeie gratioasa care-si poarta personalitatea cu eleganta si care emana optimism.

Ce impact are consumul de peste in alimentatia celor mici

Email Imprimare

Cand vorbim despre alimentatia copiilor, parerile sunt de la foarte multe in sus. Exista sute de forumuri sau site-uri unde mamicile (si nu numai) dezbat la ordinea zilei acest subiect extrem de controversat: cum stabilim meniul celor mici astfel incat sa fie unul echilibrat? Profesorul Charles Santerre, specialist in toxicologie alimentara din cadrul Universitatii Indiana, a declarat intr-un interviu ca exista studii bazate pe date stiintifice care arata ca pestele consumat in timpul sarcinii si in copilarie are un efect pozitiv asupra vederii si a dezvoltarii cognitive deoarece este bogat in omega 3.

Unica Sport Romania sprijina campania TVR "Copii cu greutate"

Email Imprimare

Unica Sport Romania sprijina campania Televiziunii Romane "Copii cu greutate" pentru introducerea orelor de nutritie in scoli si combaterea obezitatii infantile. Cu o experienta de 18 ani, Unica Sport promoveaza un mod de viata sanatos in randul femeilor din Republica Moldova, iar din 2016, si din Romania. Exemplul femeilor si al mamelor pentru copiii lor este crucial pentru sanatatea viitoarelor generatii de romani, iar puterea exemplului este cea mai buna forma de educatie.

Cea mai "cool" camera de pitici poarta semnatura Mr. Pich

Email Imprimare

Copiii petrec cel mai mult timp in camera lor, fie ca dorm, se joaca sau isi fac temele, de aceea acest spatiu doar al lor trebuie sa primeasca un update din cand in cand, pentru a fi mereu un loc care sa le stimuleze imaginatia. Camera lor e un mic refugiu care le reflecta personalitatea, de aceea Mr. Pich va pune la dispozitie o colectie vasta si colorata de lenjerii de pat, saci de jucarii si chiar pijamale cu imprimeuri vesele, care sa devina costume preferate de purtat in imperiul magic al viselor. Adauga un plus de culoare si veselie camerei cu produsele Mr. Pich!

Tot mai multi profesori sustin invatamantul online

Email Imprimare

E o provocare ca in Romania, o tara dominata de "traditie" - gresit perceputa si perpetuata de o majoritate zgomotoasa -, sa inovezi in oricare dintre sistemele sale institutionale. Lipsa sau proasta gestionare a fondurilor, dar si rezultatele slabe accentueaza stagnarea, mai ales in zilele in care comparatia obsesiva cu „nivelul european†domina, pe buna dreptate, discursurile publice. Inventivitatea proverbiala a romanului are, insa, un atu pe care nimeni nu-l contesta: tehnologia. Romania are "net bun", ceea ce satisface foamea individuala de informatie, creand comunitati care impartasesc pasiuni sau teme de discutie comune. Curentul de opinie al mediului virtual este, insa, unul antiinstitutional. Exista un permanent "noi versus ei", o ridiculizare a sistemului care, desi induce dorinta de "mai mult" si "mai bine", genereaza prea putine actiuni constructive.

Recreatia mare a inceput! Distractie garantata!

Email Imprimare

In perioada 28 mai - 4 iunie, Sun Plaza devine cel mai atractiv loc din intreg orasul, transformandu-se intr-un adevarat taram de divertisment si voie buna. Startul se da pe 28 mai, cu Parada baloanelor de sapun – Bubble Parade – eveniment care are loc, in acelasi timp, in 100 de orase din 50 de tari. Intr-un cadru de poveste, imaginatia copiilor va prinde contur atunci cand isi vor face aparitia doua personaje pe picioroange care vor face baloane uriase de sapun.

Distractie pentru copii cu Masha si Ursul la Mega Mall

Email Imprimare

Pentru o perioada de trei saptamani, intre 17 mai si 8 iunie, rasetele zglobii ale copiilor sunt insufletite de atmosfera din Mega Mall. Cei mici au ocazia sa se intalneasca cu micuta neastamparata Masha si ursul Medvde, personajele lor preferate din cel mai popular desen animat rusesc Masha si Ursul. Micutii se vor bucura de mai multe activitati pline de culoare in cadrul expozitiei interactive Masha si Ursul. Vor descoperi casa Ursului si locul de joaca preferat al Mashei, vor putea sari pe trambulina florea-soarelui din gradina Ursului, vor invata tehnici de prim-ajutor in Ambulanta Lupilor, vor putea proba rochitele Mashei, ii vor cunoaste pe Masha si pe Urs si se vor bucura de multe alte surprize.

Despre conservarea si restaurarea patrimoniului cultural, pe intelesul elevilor

Email Imprimare

Asociatia Renascendis organizeaza in perioada mai - iunie 2017 o serie de ateliere interactive despre restaurarea si conservarea patrimoniului cultural adresate elevilor de gimnaziu si liceu din Tara Fagarasului, in cadrul proiectului Mici conservatori, mici restauratori, finantat de Fundatia Comunitara Tara Fagarasului prin Fondul Stiintescu. Proiectul Mici conservatori, mici restauratori isi propune sa faca o legatura intre materiile chimie, fizica, biologie si domeniul conservare-restaurare a patrimoniului cultural mobil si imobil. Aproximativ 50 de liceeni din Fagaras si 100 de elevi de gimnaziu de la cinci scoli din mediul rural din Tara Fagarasului vor afla si experimenta cum notiunile teoretice de la ora de chimie, fizica sau biologie au aplicatii in domeniul protejarii patrimoniului cultural.

Divortul la mediator: legal, discret, eficient

Email Imprimare

Armonizarea permanenta a legislatiei Romaniei cu legislatia europeana ofera cetatenilor romani o suma de alternative cand este vorba despre desfacerea casatoriei. Stim cu totii despre divortul la Oficiul Starii Civile, divortul la notariat sau clasicul divort in instanta, dar mai putin mediatizat este divortul cu ajutorul unui mediator.

Strumful Jucaus ofera reduceri la imbracaminte de iarna si jucarii

Email Imprimare

In luna martie, magazinul online cu jucarii din lemn si fire naturale Strumful Jucaus ofera reduceri intre 18% si 35% la colectia de imbracaminte de iarna pentru copiii intre 0 si 24 de luni, alaturi de reduceri de pana la 25% la o parte din jucariile din lemn. Magazinul online a fost creat in noiembrie 2016 de catre Gabriela Culea si ofera imbracaminte pentru copii intre 0 si 24 de luni, jucarii educative si inteligente din lemn si fire naturale, jucarii in stil Montessori, jocuri pentru mai multe categorii de varste, accesorii pentru bebelusi, jocuri puzzle.

10 motive sa cumperi jucarii din lemn pentru copiii tai

Email Imprimare

1. Nu au varsta! Jucariile de lemn sunt trendy in felul lor si au fost trendy timp de zeci de ani, daca nu chiar sute de ani. Pe vremea bunicilor si strabunicilor nostri procesul de invatare era sustinut de jucariile de lemn, astfel dezvoltand simultan inteligenta, memoria, creativitatea, indemanarea etc.
2. Au rezistenta! Rezistente, fabricate din lemn de calitate, jucariile de lemn sunt greu de stricat, in cel mai rau caz pot fi zgariate. Daca doresti sa investesti in materiale educationale pentru caminul tau, alege materiale care rezista in timp si pot fi folosite de mai multe generatii de copii.

Distractia copilului tau ofera acces la educatie altuia

Email Imprimare

In fiecare vineri, la locul de joaca Gymboland din Mega Mall, pe langa activitatile cu care deja v-ati obisnuit, Asociatia Lume Buna sustine ateliere creative pentru copii. Parteneriatul dintre Gymboland si Asociatia Lume Buna contribuie atat la bucuria micutilor prezenti vineri de vineri, cat si la sustinerea proiectelor la nivel rural pe care asociatia le deruleaza. In acest spirit, pentru ca are ca principal scop crearea unui univers vesel pentru copii, unde zambetul este cel mai important "accesoriu" si copilaria este traita intens, Gymboland sustine si educatia copiilor din zonele rurale prin sprijinirea acestei initiative: Calatorie educativa in lumea satului, proiect desfasurat de Asociatia Lume Buna.

Gradinita Plusica si-a deschis portile cu o prezentare de moda pentru copii

Email Imprimare

Sambata, 5 septembrie 2015, a avut loc lansarea Gradinitei Plusica, intr-un cadru informal, printr-o prezentare a gradinitei si o prezentare de moda pentru copii. In cadrul evenimentului a fost organizata o intalnire informala cu reprezentantii presei, carora le-au fost prezentate serviciile gradinitei, in timp ce copiii au participat la activitati distractive in locuri de joaca special amenajate in cadrul Gradinitei Plusica. Pe durata evenimentului a fost organizata o prezentare a colectiei de incaltaminte pentru copii cu sprijinul producatorului de incaltaminte pentru copii Tino SA, in timp ce compania Hama Romania a pregatit copiii pentru inceperea gradinitei, oferindu-le ghiozdane Step-by-Step, iar masa a fost pregatita cu produse bio de "Ferma noastra". Un alt partener al evenimentului este Hyllan Pharma, care a oferit copiilor produse destinate sustinerii sistemului imunitar si imbunatatirii starii de sanatate.

Noutatile Fundatiei Montessori din Romania

Email Imprimare

Fundatia Montessori din Romania isi indeplineste, pas cu pas, obiectivele propuse in urma cu cativa ani. Printre acestea se numara si infiintarea unui Centru de Excelenta Montessori pentru copii, un proiect ambitios al carui scop este extinderea activitatilor pedagogice Montessori in tara noastra si promovarea acestei metode pedagogice in randul parintilor. Cu ajutorul fondurilor stranse cu ocazia concertelor Montessori din anii trecuti, acest Centru isi va putea incepe activitatea chiar luna aceasta, in data de 17 noiembrie. Deschiderea oficiala a Centrului va avea loc in 29 noiembrie, ocazie cu care va fi organizata Ziua Portilor Deschise. In acea zi, parintii si copiii, precum si alte persoane interesate vor putea vizita Centrul intre orele 10.00 – 12.00 si 16.00 – 18.00. Adresa centrului este Str. Mantuleasa, nr. 21, sector 3, Bucuresti.

Evenimentele Montessori ale lunii noiembrie

Email Imprimare

Fundatia Montessori are programate pentru perioada imediat urmatoare cateva evenimente importante.
In data de 5 noiembrie, de la ora 18.30, la sediul din str. Mantuleasa nr. 21, Bucuresti, va avea loc un atelier Montessori dedicat educatiei pentru nivelul 6-12 ani. Persoanele interesate se pot inscrie, in limita locurilor disponibile. Pretul este de 60 de lei sau 30 de lei pentru membrii Fundatiei Montessori din Romania (80 lei/an).
Persoanele inscrise in cadrul centrului Montessori beneficiaza de gratuitate. Inscriere si detalii la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Ateliere Montessori pe tema comunicarii cu copiii

Email Imprimare

Fundatia Montessori din Romania isi continua intalnirile cu parintii, sub forma Atelierelor. In aceste intalniri, toti cei interesati de pedagogia Montessori sau cei care isi doresc sa isi inscrie copilul la o unitate educativa care aplica aceasta metoda pot afla detalii despre acest sistem pedagogic. Pot afla, direct de la educatorii Montessori, felul in care este vazut copilul in acest sistem, care sunt principiile teoretice ale metodei, precum si modul in care acestea sunt puse in practica si materialele educationale utilizate.

Invitatie la un nou atelier Montessori

Email Imprimare

Perioada vacantelor a trecut, astfel ca reincepem toate activitatile legate de educatie. Fundatia Montessori din Romania isi reia seria de ateliere pentru parinti, organizand la Constanta, in data de 5 septembrie, de la ora 19.00, intalnirea cu tema Principii ale pedagogiei Montessori. Construirea increderii in sine a copilului si notiuni despre lucrul cu materialele Montessori.
Cei interesati in aceasta metoda pedagogica, respectiv parintii care doresc sa isi indrume copiii catre o unitate de invatamant de tip Montessori, sunt invitati sa descopere atat principiile teoretice care stau la baza ei, cat si elemente practice ale lucrului pedagogului cu copiii. De asemenea, vor putea cunoaste mai bine materialele pedagogice Montessori, care sunt gandite special pentru diferitele varste ale copiilor.

Workshop: Cum sa ne intelegem mai bine copilul

Email Imprimare

Zilele trecute a avut loc un workshop pentru mame si viitoare mame, sustinut de psihoterapeutul Constantin Cornea la Clinica Psievolution (Str. Soldat Neagu Florea Nr. 7, Bucuresti). Tema acestei intalniri a fost Despre copii: parenting, plan de viata si comunicare intre frati.
Parintii sunt cei care interactioneaza cel mai mult cu copilul mic si au un rol determinant in formarea si dezvoltarea armonioasa a identitatii si personalitatii acestuia.

Ateliere de pedagogie Montessori la Constanta

Email Imprimare

Fundatia Montessori din Romania organizeaza, intre 25 iulie si 4 august, o serie de Ateliere Montessori la Constanta. Acestea vor avea loc la Gradinita La Nouvelle Generation (Str. Sulfinei, nr. 7), pentru categoriile de varsta 1-3, 5 ani si 3, 5-6 ani. Atelierele sunt organizate in doua module. Modulul 1 este introductiv si pregatitor, abordand aspecte curriculare ale pedagogiei Montessori, cum ar fi limbajul, matematica, viata practica si sensoriala. Acest modul cuprinde serii de cate trei sedinte, la care trebuie sa participe acelasi parinte.

<< Inceput < Inapoi 1 2 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.