Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Articole

Arta culinara

Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

Email Imprimare

Cei mai multi dintre noi nu isi pot incepe ziua fara o cafea buna. Pentru iubitorii acestei licori magice, o ceasca buna de cafea savurata dimineata in liniste poate fi responsabila pentru starea de spirit din intreaga zi. Ritualul prepararii cafelei difera de la persoana la persoana, la fel si gustul, aroma si intensitatea. Cand vorbim despre cele mai bune moduri de a pregati o cafea, parerile sunt impartite, unii considera ca numai cu ajutorul anumitor aparate poti obtine cafeaua perfecta. Daca sunteti in cautarea unei metode sigure si eficiente de preparare a cafelei perfecte, iata cateva sfaturi simple si usor de aplicat. Cu putina rabdare veti putea sa va pregatiti propria ceasca de cafea perfecta in fiecare dimineata, chiar in propria casa.

Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

Email Imprimare

Cautarea locatiei de nunta este primul pas in organizarea celui mai important eveniment din viata fiecarui cuplu. Pentru ca exista o multitudine de saloane pentru toate gusturile si toate buzunarele, iti venim in ajutor cu o prezentare a principalelor aspecte la care sa fii atent in alegerea salonului perfect.

Nunta... pas cu pas

Email Imprimare

In perioada septembrie 2021 - ianuarie 2022, Hop Garden Group a initiat un program educational destinat tinerilor si publicului larg, cu tema Nunta... pas cu pas. Lansat cu scopul de a educa in ceea ce priveste activitatile concrete ale organizarii evenimentelor private, programul educational derulat de Hop Garden Group si-a propus sa ofere o serie de articole si sfaturi practice tuturor celor interesati de organizarea propriilor evenimente in mod profesionist. Materialele informative oferite publicului pe durata celor 5 luni ale proiectului vor include urmatoarele teme: Cum iti alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?, 5 caracteristici ale organizatorului de evenimente perfect, 10 motive ca sa-ti organizezi nunta iarna, Meniul de nunta - intre alegeri si degustare, Planificarea nuntii - cand, cum, cat?

Fursecuri cu miere si scortisoara

Email Imprimare

Fursecurile cu miere si scortisoara sunt aromate, gustoase si usor de preparat. Pot fi decorate cu ciocolata, glazura de apa cu zahar pudra sau simple. Combinatia de miere si scortisoara insoteste perfect un ceai fierbinte si o lectura placuta in zilele reci de iarna!
Ingrediente: 100 g miere; 2 oua; 3 linguri ulei; 30 g zahar pudra; 1 lingura scortisoara pisata; un varf de cutit de sare; 1½ lingurita bicarbonat; zeama de lamaie; zahar vanilat; faina cat cuprinde.

Alvita de casa cu miere

Email Imprimare

Delicioasa alvita de casa este un desert cu o veche traditie, un produs asociat cu momentele de sarbatoare si care se prepara, de regula, de Lasata Secului. Gustarea dulce, iubita de toata lumea, se poate prepara in foi de aluat sau de napolitana pentru cine doreste o varianta mai rapida.

Tocana manastireasca - reteta maicii Domitiana

Email Imprimare

Cand, prin 1918, vizita Manastirea Ratesti, Nicolae Iorga admira casutele-chilii ale celor 60 de maicute, scriind ca, in locul acesta, se simte "ca intr-o statie de aer": oaspetii se vedeau mai mult decat surorile, iar unele locuinte ii pareau niste vile in stil nou. Daca astazi istoricul ar ajunge la manastirea ascunsa intre dealurile buzoiene, s-ar intrista vazand-o in starea de-acum, dupa alunecarile de teren din ultimii ani.

Ulei de masline extravirgin si arome mediteraneene, pentru gatit usor si gustos, de la Monini

Email Imprimare

Monini a selectat o linie completa de uleiuri de masline extravirgine aromate, care pot adauga rapid si usor o nota speciala, gourmet, oricarui fel de mancare. Gama a fost aleasa pentru a satisface toate gusturile, fara a pierde autenticele si traditionalele arome ale bucatariei italiene - atat de celebra si de ravnita in toata lumea. Cateva picaturi sunt suficiente pentru a obtine o aroma completa.

Supa de rosii cu zdrente

Email Imprimare

In dieta bolnavului de rinichi, se recomanda ca masa de pranz sa inceapa cu o supa sau cu o ciorba calda, preparata in acea zi ori cel mult in seara precedenta (in general, nu sunt recomandate mancarurile conservate sau gatite de pe o zi pe alta). In cazul supelor si ciorbelor, e bine sa tinem cont de cateva aspecte: ingredientele trebuie sa fie bine spalate sub jet de apa si nu in baie de apa, pentru a nu-si diminua din proprietati si vitamine, se va prefera fierberea la foc mic, pe indelete, iar sare se va pune foarte putina sau mai bine deloc, preferandu-se obtinerea gustului din plantele aromatice folosite, ca pentru Supa de rosii cu zdrente.

Tarte cu branza si cirese (reteta pentru vremea secerisului)

Email Imprimare

Odinioara, inainte de a se apuca de seceris, gospodarii curatau toate acareturile din curte, inclusiv podurile, pentru ca acolo se aflau nu numai uneltele agricole necesare, cat mai ales pentru ca in hambare va fi depozitat graul. Acest ritual vechi de cand lumea asigura spor, bucate multe si destula paine pentru a indestula intreaga familie. Intotdeauna la sfarsitul secerisului se lasau cateva spice incarcate de boabe aurii pentru fi oferite drept ofranda lui Dumnezeu.

Ciuperci umplute cu cas dospit

Email Imprimare

Se pare ca obiceiul de a gati si consuma ciuperci, omul l-a avut inca din epoca primitiva. Si tot de pe atunci a descoperit care sunt calitatile lor... terapeutice. Noi mergem mai departe cu o poveste si o reteta. Cu ciuperci! Iarna anului 1991. Italia. Muntii Alpi. Un excursionist pasionat de munte descopera din intamplare ceea ce parea a fi un corp foarte bine conservat in ghetarul alpin. Parea la prima vedere un accident montan, dar dupa primele cercetari, Iceman, asa cum a fost botezat de ziaristi, si-a dezvaluit secretele.

Dulceata de pepene galben (sau cantalup)

Email Imprimare

Primii oameni care s-au bucurat de gustul deosebit al dulcetii au fost locuitorii din Orientul Mijlociu. Acum cateva sute de ani, ei au gasit o metoda de conservare a fructelor, pregatind dulceata, dar si peltea, cu zahar de trestie. Cavalerii cruciati nu au ramas indiferenti la inedita savoare si au adus-o cu ei in Europa, spre sfarsitul Evului Mediu.

Oblete de Dunare, gatit ca la Oltenita

Email Imprimare

Ajungem absolut din intamplare la Dunare. Iesisem dintre lanurile de floarea-soarelui, sora-soarelui - bantuisem pe un drum judetean, sinonim cu "plin de gropi" - si intram pe DN 4, Bucuresti-Oltenita. In cautare de retete! Suntem exact la jumatatea distantei dintre cele doua orase. Stanga - Capitala. Dreapta - orasul-port de pe Dunare. Privim ceasul, mai sunt cateva ore pana la caderea intunericului, e timp, deci, de inca o explorare...

Placinta pe piatra (reteta din Tara Motilor)

Email Imprimare

Mult imi mai place sa vantur tara, in cautare de suflete bune si de retete gustoase! Si tare ma incanta, cand ajung in tara Motilor, sa musc zdravan din placinta gatita pe lespede, povestind de unde vine vorba "piatra-n casa". Cu opt ani in urma, cam pe vremea asta, cu putine zile inainte de a se stinge din viata, Radu Anton Roman a fost invitat in Apuseni, printre moti, la Garda de Sus, la o intalnire a satului, unde a fost pus - cum altfel? - in fruntea bucatelor! Tare il mai incanta sa muste zdravan din placinta gatita pe lespede, moteasca, povestind tuturor, cu placere nespusa, de unde vine vorba "piatra-n casa".

Prajitura de casa insiropata cu nuci si miere de albine

Email Imprimare

Daca cumva combinatia dintre nuci si miere se afla printre preferintele tale, atunci prajitura insiropata cu nuci si miere de albine te va face cu siguranta fericit/a! Este pufoasa si aromata si poate fi folosita si ca tort, daca este ornata cu frisca!
Pentru prepararea prajiturii ai nevoie de o tava de 18-20 cm diametru pentru ca, in cazul in care tava este mai mare, prajitura nu va fi suficient de groasa!

Ostropel de mistret (reteta vanatoreasca)

Email Imprimare

Lumea vanatorilor e un teritoriu inchis. O lume paralela, cu tainele si regulile ei. Dar bucataria vanatoreasca e... fabuloasa! Iar un ostropel de mistret e cea mai frumoasa experienta culinara la care mi-a fost dat sa asist.Sa asist, doar! Caci "novicilor" nu le e permis decat sa priveasca. Si, evident, apoi, sa se infrupte din bunatati!

Prajitura cu miere de albine, visine si mac

Email Imprimare

Ai pofta de ceva dulce, rapid si usor de facut? Prajitura cu miere de albine, visine si mac este cea mai buna alegere! Daca nu ai timp la dispozitie, aceasta reteta te va scoate din impas in momentele in care vrei sa pregatesti ceva special, de sezon sau pentru un moment deosebit!
Ingrediente: miere de albine, 1 lingurita scortisoara macinata, 50 g unt, 150 g de mac, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 100 g visine fara samburi, coaja de la o lamaie, 1 lingura lapte.

Gogosi de post cu magiun de prune Topoloveni

Email Imprimare

Suntem in postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Un post usor, asemanator cu postul Craciunului, insa cu durata variabila si ceva mai scurt. Inceperea acestui post variaza in functie de data Sfintelor Pasti, iar terminarea lui se face la data praznuirii Sfintilor Apostoli, adica in data de 29 iunie. El poate dura maximum 28 de zile, sau poate fi chiar exclus din calendar atunci cand sarbatorim Pastele mai tarziu. Este cu siguranta cel mai lesne de tinut, fiind un post de vara, cand avem din belsug fructe si legume proaspete. Din calendar nu lipsesc dezlegarile la untdelemn si vin, iar sambata, duminica sau in alte zile de sarbatoare randuite de biserica se mananca peste.

Chec cu miere de albine si lamaie

Email Imprimare

Cei dragi pot avea oricand la dispozitie un desert gustos si foarte simplu de preparat. Checul cu miere de albine si lamaie poate fi preparat in orice sezon din ingrediente pe care le ai tot timpul in bucatarie si este, pur si simplu, delicios!
Ingrediente: 100 g zahar, 1/4 miere de albine (noi va recomandam cu drag mierea Apidava), 100 g unt, 3 oua mari, 100 g nuci macinate, 1 pliculet zahar vanilat, o lingurita cu varf de praf de copt, lamaie, 200 g faina.

Cozonac cu miere bucovinean

Email Imprimare

Nici nu ne-am putea imagina Craciun sau Paste, nunti sau botezuri fara traditionalul cozonac! Este nelipsit la mesele de sarbatori sau evenimente festive, traditionale sau nu, in diverse variante, in retete care mai de care mai imbunatatite sau chiar in variante de post. Cozonacul cu miere bucovinean este, cu siguranta, o reteta traditionala ce va da un plus de savoare oricarei mese festive!

Somn gustos pregatit (retete romanesti pe gustul tau)

Email Imprimare

Nu va asteptati sa gasiti un asemenea preparat intr-o carte de retete romanesti!... Exista un timp, insa, al rafinamentelor culinare, in casele inaltei societati a marilor orase. Astazi, va propun sa ramanem la inceputul veacului 20. Atunci cand Ecaterina Comsa aseza Craiova pe harta cartilor de bucate esentiale din Romania. Si, daca tot ramanem, chit ca-i dimineata, sa tragem... un pui de somn.

Legume si sarmale umplute cu grau, ca-n Baragan

Email Imprimare

O carte-ntreaga de retete romanesti, scrisa pe un bob de grau! In inima Baraganului, graul tine loc de orice alta cereala. Nu-i de mirare, deci, ca-n vremurile de demult, umplutura de sarmale se facea cu grau, si nu cu orez, ca-n ziua de azi. Cum tot cu grau erau umplute si legumele, dupa cum se va vedea in aceasta reteta culeasa cu vreo doua decenii in urma din Stelnica ialomiteana. Trecand din bucatarie in cult si din ritual din nou pe masa fiestecaruia, graul poarta daltuit, dupa credinta taranului roman, chipul lui Hristos, pe fiecare bob.

Bulz de maruntaie, ca pe Rarau

Email Imprimare

Retete (mai) romanesti, ca-n Bucovina, nu gasesti! E un slogan pe care l-am auzit si eu, candva, urcand pieptis spre Pietrele Doamnei, si zau ca mi-a parut rau atunci ca nu aveam in rucsac si caietul meu de retete. Ca sa notez iute-iute toate cate le-am aflat. Dar unele dintre acele retete mi-au fost spuse inca o data, la gura sobei, intr-o iarna bucovineana.

Coltunasi sau vareniki ca la Ulma (reteta Mariei Gorban)

Email Imprimare

Pe Maria Gorban am intalnit-o cu ani in urma la festivalul ProEtnica de la Sighisoara. Reprezenta comunitatea de ucraineni din comuna Ulma si ma tot imbia sa gust din bucatele specifice femeilor din neamul sau, de-a lungul veacurilor. Retete insa impamantenite la noi si asimilate de intregul sat, de intreaga comuna.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...15 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.