Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blog Daniela Raiciu

Blog Anca Daniela Raiciu

Produse naturale care ne intaresc imunitatea

Email Imprimare

Zilnic, suntem expusi la nenumarati agenti patogeni, virusuri si bacterii. Datorita mecanismelor sale complexe, care actioneaza la mai multe niveluri, sistemul nostru imunitar este astfel conceput incat sa ne protejeze de boli. Cand sistemul imunitar este slabit, suntem mai predispusi la infectiile recurente, mai ales la nivelul cailor respiratorii. In aceasta perioada a anului, riscul de infectie respiratorie este mai mare la copii, varstnici, fumatori si la persoanele care sufera deja de o afectiune pulmonara. Ca sa ne intarim sistemul imunitar, organismul nostru are nevoie de odihna, alimentatie echilibrata si de un aport optim de vitamine si minerale. Pentru ca, din pacate, alimentatia nu ne mai asigura necesarul de substante esentiale, se impune administrarea de suplimente nutritive naturale. Schema fitoterapeutica pentru intarirea imunitatii cuprinde echinacea in combinatie cu vitamina C, spirulina cu extract total de catina, dar si ulei de catina ca atare. Uleiul de catina obtinut prin presare la rece are foarte multe vitamine si minerale care contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a organismului. La fel de eficienta este si combinatia dintre spirulina, catina si uleiuri esentiale, cum sunt uleiul volatil de menta sau cel de cimbru, cu proprietati antiseptice si antibacteriene. Aceste produse naturale sunt recomandate in sezonul rece, cand scaderea temperaturilor face ca organismul nostru sa fie mai vulnerabil la infectiile respiratorii. Sfaturi si recomandari pentru intarirea imunitatii in sezonul rece aflati din rubrica Ce se intampla, doctore?, difuzata recent la PRO TV si pe care o puteti viziona pe www.csid.ro.

Beneficiile gemoterapiei

Email Imprimare

Terapia cu extracte din muguri si mladite tinere, cunoscuta drept gemoterapie, si-a dovedit eficienta in tratarea a nenumarate afectiuni. Gemoderivatele - extractele din muguri si mladite tinere, adica din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere -, sunt chiar mai eficiente decat remediile fitoterapeutice, pentru ca ele contin toate elementele vitale din arbori si arbusti, concentrand intreaga energie si informatie genetica a plantei. Mugurii si mladitele tinere sunt mult mai bogate in vitamine, minerale, oligoelemente, acizi nucleici sau factori de crestere decat restul plantei. Fiecare gemoderivat are o actiune specifica. De exemplu, in aceasta perioada a anului, cand schimbarile bruste de temperatura ne predispun la dureri articulare, indicat este gemoderivatul din muguri de coacaz negru, cu efect antiinflamator si antialergic, care creste rezistenta la frig a persoanelor sensibile. Un alt gemoderivat cu puternic efect antiinflamator, dar si cu actiune antipiretica si antialgica, este gemoderivatul din scoarta de salcie. Despre beneficiile gemoterapiei puteti afla mai multe din rubrica Ce se intampla, doctore?, difuzata la PRO TV, pe care o puteti vizona pe www.csid.ro.

Remedii naturale pentru combaterea caderii parului

Email Imprimare

Caderea parului sau calvitia, cum mai este cunoscuta, ii afecteaza in primul rand pe barbati. In cazul barbatilor, caderea parului este ereditara in proportie de peste 95%, insa poate fi determinata si de alti factori, printre care receptivitatea excesiva a scalpului la testosteron. Responsabil de caderea parului este un hormon local, dihidrotestosteronul (DHT), rezultat din combinarea testosteronului cu o enzima de la nivelul scalpului, 5-alpha reductaza. Dihidrotestosteronul face ca foliculul de par sa intre intr-un proces fiziologic de imbatranire prematura. In plus, la instalarea alopeciei mai contribuie stresul si colesterolul rau (LDL). La femei, caderea parului este influentata de stres, contraceptive sau tratamente hormonale, sindromul ovarelor polichistice sau hipercolesterolemie, putand aparea si in perioada de dupa nastere.
Intrebarea fireasca este cum se poate stopa caderea parului? O solutie o reprezinta remediile naturale. Schemele fitoterapeutice pentru tratarea calvitiei includ spirulina, seleniu, ulei de catina si coenzima Q10 – care stimuleaza productia de keratina si mentine sanatatea cuticulei capilare. Eficiente s-au dovedit si produsele de ingrijire a parului pe baza de amestec de gemoderivate si de extracte naturale, cum sunt cele de mesteacan, brusture, urzica, levantica sau iarba mare. Va invit sa aflati mai multe sfaturi despre cum poate fi combatuta caderea parului din emisiunea Tinerete fara batranete, difuzata la DIGI 24.

 

Suplimente nutritive pentru copii sanatosi si destepti

Email Imprimare

A inceput un nou an scolar, au inceput si temele, lucrarile de control si, pentru multi dintre copiii nostri, activitatile extrascolare... Orice parinte isi doreste ca cel mic sa aiba rezultate cat mai bune la invatatura, insa stim oare indeajuns cum sa-i si ajutam pe copii sa aiba performante scolare si sa se ridice la inaltimea exigentelor? Unul dintre elementele fundamentale il reprezinta alimentatia sanatoasa, variata si echilibrata, completata de odihna suficienta. Un rol important il joaca si suplimentele nutritive care contin cat mai multe substante active naturale. Dintre ele se remarca uleiul de peste, despre care se spune, nu intamplator, ca face copilul destept. Acizii grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, continuti in uleiul de peste, sunt indispensabili pentru buna functionare a organismului indiferent de varsta, insa mai ales la copii, avand rolul de a stimula activitatea cerebrala. La randul ei, spirulina si-a dovedit si ea eficienta in imbunatatirea memoriei, fiind recomandata pentru suplimentarea alimentatiei persoanelor care depun un efort intelectual intens. Actiunea spirulinei este potentata in asociere cu uleiul de catina, recunoscut pentru proprietatile sale vitaminizante si remineralizante. Sfaturi utile despre alimentatia copiilor si suplimentele nutritive recomandate pentru imbunatatirea performantelor scolare aflati din rubrica Ce se intampla, doctore?, difuzata recent la PRO TV, pe care o puteti vizona pe www.csid.ro.

Intariti-va imunitatea pentru a evita bolile de sezon

Email Imprimare

Sistemul imunitar este scutul de aparare al organismului in fata agresiunilor de orice natura. Toamna, imunitatea noastra este pusa la incercare, in principal din cauza umezelii si a schimbarilor de temperatura, care aduc cu ele boli de sezon, precum virozele respiratorii. Insa de scaderea imunitatii sunt responsabili si alti factori, care nu tin neaparat de anotimpul in care ne aflam, printre care stresul, lipsa unui somn odihnitor si calitatea alimentatiei. Fitoterapia ne ajuta sa crestem imunitatea organismului. In acest sens, schema de tratament include suplimente nutritive naturale pe baza de echinacea, ulei de catina, coenzima Q10, spirulina si spirulina cu extract total de catina, care stimuleaza si echilibreaza sistemul imunitar, avand actiune vitaminizanta, remineralizanta si antioxidanta. Mai multe sfaturi despre cum ne putem intari imunitatea in aceasta perioada a anului aflati din rubrica Ce se intampla, doctore?, de la PRO TV, pe care o puteti vizona pe www.csid.ro.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte > Sfarsit >>