Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber

Timp liber

Concertul Craciun Vienez – cel mai asteptat regal muzical in ajun de sarbatori!

Email Imprimare

Doar o zi ne mai desparte de cel mai asteptat eveniment muzical al sarbatorilor de iarna, Concertul Craciun Vienez. Faimoasa orchestra Johann Strauss Ensemble isi va incheia turneul in Romania, printr-o reprezentatie de exceptie, joi, 22 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 20:00. Peste 3000 de spectatori sunt asteptati la eveniment. Concertul Craciun Vienez aduce in fata publicului iubitor de frumos un repertoriu unic alcatuit din lucrari de muzica clasica ce apartin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor (Strauss, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak), valsuri sau arii de opera celebre. Sunetul tipic austriac, virtuozitatea muzicienilor si momente fine de umor, garanteaza un spectacol de neuitat.

Expozitie inedita la Teatrul Nottara

Email Imprimare

Incepand de astazi, 16 decembrie 2022, poate fi vizitata expozitia multimedia Origini/Repere - o calatorie in istoria Teatrului Nottara, un proiect inedit in spatiul teatral romanesc, al carui scop este sa faca mai bine cunoscuta istoria cladirii de pe bulevardul Magheru si povestea Teatrului Nottara. Alexandru Mazgareanu, directorul interimar al Teatrului Nottara si initiatorul expozitiei, spune ca aceasta s-a nascut din dorinta de a personaliza si valorifica zonele de foaier, precum si de a face cunoscuta publicului istoria unuia dintre cele mai importante teatre din capitala, folosind elemente de arhiva.

Start diferentiat, final uniform dramatic, dezbatere la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman organizeaza marti, 13 decembrie 2022, ora 18.00, la Sala Media, dezbaterea cu titlul Start diferentiat, final uniform dramatic. Sociologia est-europeana interbelica. Tema dezbaterii propuse de grupul independent Cooperativa Gusti a aparut ca o necesitate, intrucat, adancind cercetarea sociologiei interbelice, nu puteam sa nu realizam ca o serie de conditii similare pot da nastere unor dezvoltari similare; pe de alta, legaturile profesionale care s-au stabilit cu vecinii au fost mai curand spontane si nu au fost explorate suficient pana in prezent.

Cadouri de Craciun, targ cu mesteri, anticari si artisti

Email Imprimare

Incepand de vineri, 9 decembrie, pana duminica, 11 decembrie 2022, de la ora 10 de dimineata, pana la 6 seara, la Muzeul National al Taranului Roman, zeci de mesteri mari, cei mai priceputi olari, lingurari, cojocari, cofetari, tesatoare, cusatorese, impletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori... vin din toate zonele tarii cu lucruri frumoase, numai bune de targuit. La Targul Cadouri de Craciun, puteti admira si cumpara: jucarii, nuieluse, masti, ii, podoabe, opinci, scoarte, cosuri de nuiele, strachini, oale, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, chimire, curele, genti, alambicuri, blidare, copaite, sararite, pipernite, gavane, lingurare, linguri, impletituri din panuse, oale, scaunase, stergare, lazi de zestre, catrinte, camasi, fote, clopotei, zurgalai, dar si cozonaci, mere, miere, placinte, cofeturi, plante medicinale, tuica... si cate si mai cate.

Donatii recente. Itinerar francez, expozitie temporara la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Din data de 8 decembrie 2022, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita sa vizitati expozitia Donatii recente. Itinerar francez. Evenimentul aduce in atentia publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alaturat colectiei muzeului in ultimii ani si care provin din Donatia Marilena Hristea, Donatia Delia si Radu Budeanu, Donatia Marilena Borcescu si Donatia Liliana-Sonia Sion. Dorim sa le multumim donatorilor pentru generozitatea acestui gest tot mai rar si deci cu atat mai laudabil si incurajator. Conform dorintei lor, lucrarile si obiectele donate au devenit accesibile unui public numeros si divers.

Targul de Craciun Invie Traditia

Email Imprimare

In perioada 5-20 decembrie 2022, intre orele 10:00 si 17:00, locatia Invie Traditia din Str. Mihai Eminescu nr. 142, sector 2, Bucuresti, este deschisa cu o gama foarte variata de cadouri traditionale de Craciun. Toti vizitatorii sunt asteptati cu bratele larg deschise, cu cozonacii proaspat scosi din cuptor si cu multe alte cadouri.
Targul aduce invitatilor sai cadouri de arta populara si bunatati traditionale de toate felurile. Nu vor lipsi cozonacii moldovenesti, vinuri alese, miere, zacusti si dulceturi, cosuri si pachete cadou si multe alte surprize. Asa cum ne-a obisnuit, Invie Traditia este un nume consacrat in zona de cadouri autentice romanesti.

Povestea vietii mele, lansare de carte la Targul GAUDEAMUS

Email Imprimare

Cu ocazia implinirii a 147 de ani de la nasterea reginei Maria, sambata, 10 decembrie, ora 14.00, Editura Librex va lansa Povestea vietii mele - 4 carti impreuna cu caseta de colectie in cadrul Targului de Carte GAUDEAMUS Bucuresti, alaturi de istoricii Cristian Mosneanu si Stefan Dumitrache, ce vor vorbi despre fascinanta viata a celei mai iubite regine a Romaniei!

Lumea, odata ca niciodata... recital Doina Lavric-Parghel

Email Imprimare

Fundatia MUZZA, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman, organizeaza luni, 28 noiembrie 2022, ora 19.00, in Studioul Horia Bernea, un recital cu Doina Lavric-Parghel-voce si cobza. Evenimentul, intitulat Lumea, odata ca niciodata..., este prilejuit de Ziua Bucovinei, in 28 noiembrie, si Ziua Nationala a Romaniei, la 1 decembrie.
Creatia vestimentara este semnata de Victoria Zidaru.
Pretul biletului de intrare este de 40 lei.
Biletele se pot procura prin www.iabilet.ro

Stele ale operei rasar catre Zenit, la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18:00, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va gazdui recitalul viitoarelor stele ale Operei indrumate de una dintre marile voci ale scenei lirice din Romania, soprana Veronica Anusca. Concertul din luna noiembrie va cuprinde un bogat program muzical ales special pentru acest sezon cultural, program din care vor face parte arii de oratoriu de J.S. Bach, G.F. Handel, arii din opere de W.A. Mozart, G. Rossini, lieduri universale si piese romanesti; lucrari realizate pentru a fi ascultate in decoruri somptuoase vor fi interpretate miercuri seara intr-un alt fel de spatiu, lipsit de decor. Este intentia evenimentului de a lasa muzica sa redevina singura calauza capabila de a restaura inspiratia celor mai inalte sentimente umane.

Alexandru Tzigara-Samurcas - intemeietorul Muzeului National, expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 24 noiembrie 2022, ora 17.00, la deschiderea expozitiei Alexandru Tzigara-Samurcas – intemeietorul Muzeului National, care va avea loc in cladirea-monument istoric, in spatiile expozitiei permanente, la etajul 1, intrarea din Soseaua Kiseleff. Expozitia celebreaza 150 de ani de la nasterea fondatorului Muzeului National Carol I, supranumit, in epoca, Muzeul de la Sosea. Continuatorul direct al acestui prim muzeu de arta nationala este Muzeul National al Taranului Roman care, prin acest eveniment, evoca si omagiaza personalitatea marcanta in cadrul culturii nationale a lui Alexandru Tzigara-Samurcas.

Saptamana Filmului Maghiar

Email Imprimare

In perioada 20-27 noiembrie 2022 are loc a 16-a editie a Saptamanii Filmului Maghiar la Bucuresti, unul din evenimentele-brand ale Institutului Liszt - Centrul Cultural Maghiar Bucuresti. Cinefilii bucuresteni asteapta cu nerabdare acea saptamana din noiembrie in care pe marele ecran al Cinema Muzeul Taranului din incinta Muzeului National al Taranului Roman, partener strategic al SFM de mai bine de zece ani, se proiecteaza filme maghiare, fiind sarbatoarea artei cinematografice maghiare in capitala Romaniei. Pe parcursul unei saptamani se vor putea urmari cele mai noi creatii din cinematografia maghiara, filme prezentate in ultimii ani, premiate la festivaluri internationale de film si care nu au fost proiectate pana acum in Bucuresti.

Ghizunariu, expozitie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Noua Galerie, la expozitia Ghizunariu.
Cobzarii din mediul traditional romanesc au ramas extrem de putini. Generatia varstnica a lautarilor a fost "depasita" de aparitia acordeonului, acum un "clasic" si el, "depasit" la randul sau de instrumentele moderne electronice cu claviaturi. Din cobza a mai ramas aproape doar un style, un sunet construit digital, stocat in memoria unui sintetizator-aranjor, instrumentul real fiind prezent mult mai rar in muzicile satului contemporan.

Peste 13.500 de pasionati de calatorii la Targul de Turism al Romaniei

Email Imprimare

In perioada 10-13 noiembrie, Romexpo a organizat editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei. Peste 13.500 de pasionati de calatorii au ajuns in pavilionul B1 al Centrului Expozitional, unde au primit cele mai bune ponturi pentru zboruri si vacante ieftine. TTR2022 a inregistrat un grad de internationalizare de 26%, la eveniment participand 87 de companii din 9 tari: Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina, Romania si Turcia.

Lansarea volumului Suferinta nu se da la frati

Email Imprimare

Volumul Suferinta nu se da la frati. Marturia Lucretiei Jurj despre rezistenta anticomunista din Muntii Apuseni (1948-1958) de Cornel Jurju si Cosmin Budeanca va fi lansat joi, 17 noiembrie 2022, ora 18.00, la Muzeul National al Taranului Roman (Sala Media, str. Monetariei 3). Cartea a aparut la Editura Polirom (editia a II-a, revazuta si adaugita), cu sprijinul Clubului Monarhistilor Clujeni si al Fundatiei Culturale Memoria si contine o prefata de Doru Radosav si o postfata de Ruxandra Cesereanu.
Vor lua cuvantul: Ana Blandiana, Doina Jela, Clara Mares, Cornel Jurju, Cosmin Budeanca.
Moderator: Mihai Gheorghiu.
Organizatori: Muzeul National al Taranului Roman, Clubul Monarhistilor Clujeni, Fundatia Culturala Memoria, Editura Polirom.

Incepe Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna

Email Imprimare

In perioada 10-13 noiembrie, Romexpo, in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, organizeaza Targul de Turism al Romaniei – editia de toamna. Evenimentul are loc in pavilionul B1 al Centrului Expozitional si inregistreaza un grad de internationalizare de 27%, la #TTR2022 fiind prezenti reprezentanti din 9 tari: Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina, Romania si Turcia.

Festivalul filmului japonez la Bucuresti

Email Imprimare

Ambasada Japoniei, Japan Foundation si Muzeul National al Taranului Roman invita publicul cinefil la Festivalul filmului japonez care va avea loc in perioada 11-12 noiembrie 2022, la Bucuresti. Gazda evenimentului este Muzeul National al Taranului Roman (str. Monetariei nr. 3), proiectiile urmand sa aiba loc la Studioul Horia Bernea dupa programul mentionat mai jos. Editia din acest an a Festivalului filmului japonez isi propune sa prezinte publicului bucurestean cateva productii de succes ale cinematografiei japoneze actuale, selectia incluzand patru filme de lungmetraj realizate in perioda 2018-2021. Peliculele poarta semnatura unor regizori apreciati ai tinerei generatii precum Takeshi Fukunaga, Naoto Kumazawa, Shuichi Okita si Toshiyuki Teruya.

Ai arta, ai harta!

Email Imprimare

â— Saptamana aceasta se deschid publicului doua expozitii simultane marca Art Safari si Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, care pot fi vizitate pana la 20 noiembrie.
â— La Art Safari, in Palatul Dacia-Romania, din strada Lipscani nr. 18-20, pot fi vazute, incepand de joi, 10 noiembrie, harti spectaculoase care spun povesti si arata traseul pictorului-calator al artei romanesti, Stefan Popescu, prin Franta si in Orient. Dar si harti din Transilvania, intr-o scenografie speciala printre opere de arta si instalatii imersive.

Muzeul pentru tine, expozitie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, propune publicului larg, comunitatii industriilor culturale si creative, mediului politic si administrativ o expozitie inedita despre valoarea patrimoniului cultural si al colectiilor muzeale pentru societate. Expozitia Muzeul pentru tine! va avea loc in perioada 9 noiembrie - 31 decembrie 2022 la Sala Tancred Banateanu a Muzeului National al Taranului Roman si este configurata in jurul unui concept curatorial care relationeaza prin analogie, cu miracolul vietii si al naturii, povestile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colectiile a mai multor muzee din toata tara, intr-un spectacol vizual care nu poate fi ratat.

Un bulgare de lut, expozitia mesterului olar Augustin Pall

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta sambata, 5 noiembrie 2022, de la ora 10.00, la deschiderea expozitiei Un bulgare de lut, dedicata mesterului olar Augustin Pall. Expozitia va putea fi vizitata pana joi, 10 noiembrie, intre orele 10.00 si 18.00, la Sala Acvariu.
Cu talentul mostenit si cu respectul invatat de la tatal meu fata de olarit, am datoria sa indeplinesc scopul sacru care mi-a dat putere sa pot continua ceea ce a inceput tatal meu, sa ridic la un nivel artistic inalt ceramica din Corund, sa reprezint si sa fac cunoscut in tara si in lume valorile adevarate ale artei noastre populare, spune Augustin Pall.

Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei 2022

Email Imprimare

In perioada 10-13 noiembrie, Romexpo organizeaza Targul de Turism al Romaniei - editia de toamna. Sunteti asteptati in pavilionul B1 al Centrului Expozitional cu cele mai bune ponturi pentru zboruri si vacante ieftine. #TTR2022 prezinta cele mai noi si interesante oferte turistice, fiind un eveniment la care participa agentii de turism si touroperatori, unitati de cazare si de agrement, precum si prestatori de diverse servicii in turism sau autoritati de turism locale, nationale si internationale. Companiile prezente au pregatit megaoferte pentru vacantele din perioada sarbatorilor de iarna.

Targ de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman marcheaza sfarsitul toamnei si ultimele zile de dulce inainte de intrarea in Postul Craciunului invitandu-si publicul la Targul de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, unde, timp de trei zile, de vineri, 4 pana duminica, 6 noiembrie 2022, de la orele 10 de dimineata pana la 6 seara, 70 de mesteri, anticari si artisti vin din toata tara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an. Vor fi de targuit: obiecte din ceramica, tesaturi, icoane, podoabe, obiecte din lemn. De-ale gurii puteti gasi: miere, prajituri, turta dulce, plante de leac, tuica, sucuri naturale, fructe si legume.

Expozitia "Femeia: Un secol de schimbare" la ParkLake

Email Imprimare

In perioada 27 octombrie - 17 noiembrie, expozitia Femeia: Un secol de schimbare, organizata de National Geographic Romania si National Geographic Society, sustinuta de ParkLake, vine pentru prima data in Romania. Timp de trei saptamani esti asteptat in ParkLake, in Main Square, sa descoperi 30 de fotografii istorice, intr-o expozitie curatoriata de Iwona El Tanbouli-Jablonska. Astfel, vei avea ocazia sa admiri o serie de imagini ce fac parte din arhiva National Geographic, lucrari ce vor avea in centrul atentiei etapele prin care femeile au trecut in ultimul secol. Expozitia pune accent pe modul in care femeile au reusit sa schimbe perspective si sa influenteze domenii de activitate de-a lungul ultimului secol si urmareste povesti diferite care au avut un rol-cheie in istorie.

Saptamana cadourilor corporate - Invie Traditia

Email Imprimare

In perioada 1-4 noiembrie 2022, intre orele 10:00 si 17:00, showroomul Invie Traditia din str. Mihai Eminescu nr. 142, sector 2, Bucuresti, este deschis pentru companii cu o oferta generoasa de produse destinate cadourilor pentru angajati si parteneri de afaceri. Evenimentul denumit generic Saptamana cadourilor corporate aduce companiilor obiecte de arta populara si bunatati traditionale consacrate. Traditiile ne unesc, ne aduc mai aproape de cine suntem cu adevarat, de bunici si de mirosuri vechi, de mult uitate in copilarie. De aceea, nu vor lipsi cozonacii facuti in casa, vinuri rare, miere naturala, zacusti si dulceturi alese, facute in tihna in Moldova, la foc de lemne si alte surprize.

Cartografii Sonore, editia a 8-a, la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

In data de 2 noiembrie, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi redevine casa celei de-a 8-a stagiuni a Cartografiilor Sonore. Primul concert al noii stagiuni o va aduce in premiera in Romania pe chitarista Sarah Masyel, in timp ce pe parcursul acestui an vor mai concerta soprana Veronica Anusca (Opera Nationala Bucuresti), elevi ai Colegiului National de Muzica "George Enescu" din Bucuresti si tineri interpreti selectati la nivel national.

Editura Librex lanseaza "Meditatii" de Marcus Aurelius

Email Imprimare

Editura Librex continua seria lansarilor de carte "pentru suflet si minte" cu una dintre cele mai asteptate capodopere de filosofie atemporala care va poate schimba viata. Meditatii, de Marcus Aurelius, este una dintre cele mai faimoase si mai influente carti din lume, scrisa de imparatul roman recunoscut pentru stilul sau de a transforma cuvintele in opere de arta si de a transmite emotii indiferent de subiectul abordat.
Marcus Aurelius (121-180 d.Hr.), unul dintre cei mai puternici oameni care au trait vreodata, inspira si instruieste prin calmul sau si prin faptul ca recunoaste fara sa clipeasca dificultatile elementare ale vietii umane, punand accentul pe cautarea pacii interioare si a certitudinii etice intr-o lume aparent haotica.

Adrian Titieni vine la "Dialoguri fara masca"

Email Imprimare

Teatrul Nottara lanseaza in luna octombrie proiectul Dialoguri fara masca, o serie de intalniri cu personalitati ale vietii culturale din Romania, artisti, medici, scriitori, oameni care in domeniul lor au schimbat lumea. Invitatul lunii octombrie este Adrian Titieni, actor de mare succes pe scena si in film, profesor de arta actorului, vedeta de televiziune. Cu zeci de roluri in palmares, Adrian Titieni este iubit de critica si de publicul larg in aceeasi masura, un artist cu sarm pe care astepti cu nerabdare sa-l revezi intr-o alta productie si care, prin simpla prezenta, impune eleganta si valoare.

Ateliere de creativitate la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Cu ocazia primei vacante din noul an scolar, cei mici, insotiti de parinti sau bunici, sunt asteptati la Atelierele distractive si creative la Muzeul Taranului Roman. Sunt pregatite teatru de umbre, atelier de realizat papusi de hartie, brose din lana netoarsa, desenat sau storytelling.

Luni, 24 octombrie, orele 10.00-11.00
Atelier de realizat papusi din hartie - Ileana si Fat-Frumos
Hartia poate spune multe povesti, ea este fata pe care oamenii scrijelesc, din cele mai vechi vremuri povesti din semne grafice care duc la formarea unui cuvant, propozitii, fraze, povesti. La atelierul de papusi din hartie se spun povesti prin modelarea hartiei, aceasta prinzand viata in diferite figurine, personaje care populeaza basmele si snoavele romanesti.
Pentru copiii de la 6 ani, dar sunt bineveniti si copiii mai mari de 4 ani, ajutati de adultii care ii insotesc. Inscrieri la telefon: 0723.471.600.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...65 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.