Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri

Locuri

Puflene Resort: La portile Deltei Dunarii

Email Imprimare

Tot mai multi turisti, romani si straini, aleg sa-si petreaca vacanta de vara sau macar o parte din ea in Delta Dunarii. Fascinanta, plina de viata si perfecta pentru aventura, Delta noastra este unica. Intr-adevar, multe tari ale Europei au iesire la mare sau la ocean, au munti si alte locuri pitoresti potrivite pentru turism, insa foarte putine au o delta. Parcul National Delta Dunarii este considerat o rezervatie a biosferei deosebit de importanta, facand parte din Patrimoniul UNESCO inca din anul 1991. Zona se bucura de o biodiversitate ridicata, caci intalnim aici numeroase vietuitoare, printre care sute de specii de pasari si zeci de specii de pesti, iar flora este si ea foarte diversificata, acoperind nu mai putin de 78% din suprafata totala.

Locatie de vis si cazare de 5 stele in Poiana Brasov: Hotel Aurelius – Imparatul Romanilor

Email Imprimare

Poiana Brasov este una dintre cele mai populare statiuni din Romania, mai ales in sezonul rece, cand se practica schiatul, dar si in sezonul estival. Plasarea sa chiar in centrul tarii o avantajeaza foarte mult, caci oricine poate ajunge usor aici. De asemenea, apropierea de Brasov si de Bucuresti este si ea esentiala pentru afluxul mare de turisti. Frumusetea peisajelor, cu masivul Postavaru in fundal, aerul curat si oferta de cazare generoasa fac din aceasta statiune una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta sau de weekend din tara. Si nu doar pentru romani, ci si pentru turistii straini. In anul 2010, statiunea a fost modernizata, astfel ca acum zona de schi a fost extinsa de la 50 la 80 de hectare, iar lungimea partiilor a ajuns la aproape 24 de kilometri.

Clubul Equestria: Relaxare si lectii de calarie, langa Bucuresti

Email Imprimare

Din pasiunea unor medici pentru cai si pentru sportul hipic, in apropiere de Bucuresti a fost construit un club de echitatie cu dotari complete, care include un minihotel si un restaurant, reprezentand o excelenta destinatie de weekend pentru bucuresteni si nu numai! Oricine poate veni sa petreaca aici o zi deosebita, in mijlocul naturii si totodata in preajma cailor, cei mai fideli prieteni ai omului, caci activitatile sunt multiple, atat pentru cei pasionati de sport, cat si pentru familiile cu copii. Oaspetii se pot relaxa aici pe durata unei zile, a unui weekend sau a mai multor zile, putand opta si beneficia, pe langa linistea si frumusetea locatiei, de un mic show ecvestru sau de participarea la o sedinta de antrenament pentru concurs, in calitate de spectatori.

Salt Resort Cojocna: Relaxare si tratament in ape sarate

Email Imprimare

Comuna Cojocna din judetul Cluj este renumita pentru apele sale sarate cu proprietati tamaduitoare. Multa vreme, aici a fost o statiune balneoclimaterica extrem de cautata. La fel ca in alte locuri din Romania, pamantul si apa din aceasta zona au o salinitate foarte ridicata. Baile in apa sarata sunt adevarate cure de regenerare. Odinioara, sarea era numita "aur alb" datorita proprietatilor sale curative si a efectelor benefice pe care le are asupra sanatatii oamenilor.

Karlovy Vary - locul unde linistea si bunul gust indeamna la relaxare

Email Imprimare

Aflata la poalele muntilor Metaliferi si la varsarea raului Tepla in Eger, exclusivista statiune balneara boemiana este unul dintre cele mai frumoase orase ale Cehiei, unde linistea si bunul gust troneaza. Cunoscuta pentru renumele sau de secole, statiunea numita pana in anul 1945 Karlsbad (Baile lui Carol) s-a bucurat de vizita multor fete incoronate si artisti din diferite domenii, daca tinem cont ca de-a lungul timpului s-au perindat pe aici nume sonore precum: Regele Greciei Otto I, Printul Louis Napoleon Bonaparte, Printul August von Sachsen, Printul Otto von Bismark, Johannes Brahms, Imparatul Austriei, Imparateasa Elisabeta a Austriei, Richard Wagner, Goethe, Paganini, Mozart, Beethoven, dar si alte personalitati cu sange albastru, lorzi, duci, baroni, sahi, maharajahi ori papi, poeti, compozitori, doctori.

Cazare de top si spa in Sovata: Hotel Bradet si Hotel Sovata

Email Imprimare

Sesizand extraordinarul potential al statiunii Sovata, grupul hotelier international Danubius Hotels Group a pariat pe turismul balnear din Romania. Si a castigat! Daca vizitati frumoasa statiune Sovata, puteti alege sa va cazati la unele dintre cele mai frumoase hoteluri: Bradet, de 4 stele superior, sau Sovata, de 4 stele. Pe langa confortul total de care veti avea parte, pe langa meniul cu totul deosebit si cu multe optiuni al restaurantelor acestor hoteluri, mai aveti un mare avantaj: Danubius Health Spa. Acesta va pune la dispozitie, pe langa bazinele cu apa sarata din Lacul Ursu si celelalte piscine, o serie de tratamente specifice statiunilor balneo-climaterice.

Statiunea Sovata: Relaxare si sanatate in Tinutul Sarii

Email Imprimare

Statiunea Sovata, aflata in depresiunea Sovata-Praid din judetul Mures, este cunoscuta de secole pentru calitatile tamaduitoare ale apelor din lacurile sale. Exista documente vechi, chiar din anul 1597, care atesta ca apa sarata a izvoarelor de aici e foarte eficienta in tratarea unor afectiuni si boli. Incepand cu anul 1875, in jurul Lacului Ursu, pe atunci in formare, a inceput sa "creasca", treptat, o adevarata statiune de tratament, care a primit ulterior statutul de statiune balneara. Desigur, turistii vin aici in primul rand pentru tratamente balneare, dar vin si pentru relaxare. In ultimii ani, tot mai multi tineri si familii cu copii mici sunt atrase de acest loc, in special vara, in sezon, cand strandul de pe Lacul Ursu e deschis.

Cazare de vis in inima Bucovinei: Hotel Eden din Campulung Moldovenesc

Email Imprimare

Romania devine tot mai interesanta din punct de vedere turistic, atat pentru romani, cat si pentru straini, iar una din regiunile din ce in ce mai cautate este Bucovina. Prin urmare, nu e de mirare ca municipiul Campulung Moldovenesc, situat in sudul Bucovinei, are tot mai multe atractii de oferit, iar locurile de popas pe care le propune sunt dintre cele mai interesante. Hotel Eden, de pilda, are o pozitie cu totul privilegiata. Se afla la doar doi kilometri de centrul orasului Campulung Moldovenesc si la cinci kilometri de partia de schi "Rarau". Hotelul este, de fapt, un complex care include Hotel Eden Garden & SPA, de patru stele, Hotel Eden, de trei stele, si Cabana Eden.

Budapesta, doua orase intr-unul singur

Email Imprimare

Budapesta este formata din Buda si Pesta. Dunarea curge intre ele si le desparte pe o portiune de 28 de kilometri. Buda este construita pe un deal, formand partea istorica a orasului, iar Pesta este situata la campie. Buda si Pesta sunt legate prin poduri magnifice. Un city break la Budapesta poate fi ocazia excelenta de a vedea obiective turistice de neegalat. Budapesta este un oras superb, in care ai ce vizita!

Adrenalina la Gardaland

Email Imprimare

Gardaland este cel mai mare parc de distractii din Italia, situat la 30 kilometri de Verona, in apropierea lacului Garda. Parcul este atractiv pentru copiii de orice varsta, dar si pentru adulti. O uriasa cascada artificiala pe a carei baza scrie cu litere aurite numele parcului, multe flori si, bineinteles, Prezzemolo, mascota oficiala, ne-au incantat la intrare. Parcul este impartit in trei categorii principale: Adrenalina, Fantezie si Aventura. Acestea insa sunt grupate doar pe harta primita odata cu biletul, in realitate, categoriile sunt amestecate pe tot arealul parcului.

Verona, orasul indragostitilor

Email Imprimare

Verona este situata in nord-estul Italiei, la circa 80 de kilometri de Venetia si Marea Adriatica. Verona poate fi vizitata intr-o zi, daca ai un ghid sau un itinerar bine pus la punct dinainte si te limitezi la cateva dintre obiectivele principale. Mergand pe jos, se pot admira o multitudine de piete, statui, stradute inguste, cladiri impresionante, porti de intrare in oras, poduri peste raul Adige care strabate orasul. Traseul nostru a inceput din Piata Bra. Bineinteles ca mai intai ne-a atras atentia Amfiteatrul roman. Construit pentru luptele cu gladiatori, este unul dintre cele mai bine conservate, faimos pentru spectacolele care au loc si astazi acolo, acustica fiind surprinzator de buna. Amfiteatrul a fost construit inainte de Colosseumul din Roma, fiind al treilea ca marime din Italia. Nivelul al treilea a disparut in urma unui cutremur din anul 1183.

Popocatepetl, "muntele care fumega", erupe din nou

Email Imprimare

Vulcanii planetei isi fac de cap. Dupa Etna (Italia) si Eyjafjallajökull (Islanda), Popocatepetl (Mexic) a venit la rand! Numele vulcanului Popocatepetl este de origine azteca si inseamna "muntele care fumega". Eruptia vulcanului a inceput in 18 aprilie, ora 2.15 (ora locala), cand emisiile de cenusa si exploziile la nivelul craterului principal au crescut, urmate fiind de fantani de lava, care au umplut cerul noptii timp de doua ore, revarsandu-se apoi pe versanti. Apogeul (paroxismul) eruptiei a avut loc la orele 3 a.m., cand vulcanul a trimis in aer roca incandescenta, pana la 1,6 kilometri inaltime, norul de cenusa ridicandu-se si el la cativa kilometri, dupa care a plutit in deriva catre sud-est. Caderi relativ moderate de cenusa au avut loc in zona orasului Puebla, al carui aeroport a fost inchis de autoritati.

Un inedit muzeu al mierii

Email Imprimare

In lume exista multe muzee ciudate si inedite. Unul dintre ele este exceptionalul Muzeu al Mierii din Franta. A fost infiintat de catre Émile si Chantal Molès in anul 1994, in localitatea Gramont, iar astazi reprezinta un adevarat reper turistic al regiunii Midi-Pyrénées (Pirineii de Sud). Muzeul este amenajat cu grija, avand o scenografie aparte, pe fundalul careia ni se prezinta istoria apiculturii pe mapamond. Exista acolo peste 150 de stupi, confectionati din paie, rachita, lemn sau argila, unii sculptati, altii multicolori, insotiti de mii de accesorii care ne dau o idee despre modul in care a fost recoltata mierea de-a lungul timpului.

Neptunus: Delicatese italiene cu peste si fructe de mare

Email Imprimare

Atunci cand vrei sa alegi un local deosebit din Bucuresti, o idee foarte buna ar fi sa optezi pentru unul care iti ofera specialitati din bucataria italiana, mediteraneana. Un astfel de restaurant este Ristorante Neptunus, care isi rasfata clientii si cu anumite meniuri cu influente traditionale napolitane.

Aproape de natura: Hotel Crang din Buzau

Email Imprimare

Orasul si judetul Buzau sunt destinatii turistice demne de toata atentia. Muntii Buzaului, renumiti pentru fenomenele paranormale frecvente, rezervatia geologica a Vulcanilor noroiosi, trovantii - pietrele care cresc, asezarile rupestre, Lacul Vulturilor, Platoul Meledic, Cascada Casoca, cetatea dacica de la Gruiul Darii, manastirile si bisericile vechi, tabara de sculptura de la Magura sau cramele buzoiene sunt doar cateva dintre atractiile locului. Si cei care doresc sa se rezume la oras au ce face: pot vizita Palatul Comunal, sediul actual al Primariei, monument ahitectonic, construit intre anii 1896-1903 de catre arhitectul Alexandru Savulescu, castrul roman, monumentul Tezaurului de la Pietroasa, Teatrul "George Ciprian" sau Parcul Crang, amenajat intr-o padure seculara, care ofera si posibilitatea unor plimbari cu ambarcatiuni de agrement. Daca doriti sa vizitati Buzaul, pentru a avea o cazare cat mai buna si mai ales pentru a avea parte de cele mai gustoase preparate culinare traditionale, puteti alege Hotel Crang, care va sta la dispozitie cu cele mai bune servicii.

O locatie de top in Buzau: Hotel Pietroasa

Email Imprimare

Orasul Buzau s-a dezvoltat mult in ultimii ani, iar acest lucru inseamna inclusiv - sau mai ales – domeniul economic si al afacerilor, cel care sustine o comunitate. Prin urmare, asa cum era si firesc, afluxul de oameni de afaceri in zona a crescut, astfel ca necesitatea unor locatii hoteliere propice acestui segment a devenit tot mai stringenta. Unul dintre hotelurile cele mai importante si impunatoare din Buzau este Hotel Pietroasa. Acesta este localizat chiar in centrul orasului, in Piata Daciei.

Invitatie in tara dragaicilor: Hanul Crasmarita din Buzau

Email Imprimare

Chiar la iesirea din municipiul Buzau, imediat dupa podul Maracineni, pe soseaua E85, privirea calatorului este atrasa de o cladire impozanta, cu o arhitectura in stil antebelic. Este vorba despre Hanul Crasmarita din Buzau, o locatie cu totul speciala, care face parte din Complexul Moara Dragaicilor. Prima mentionare a satului Maracineni apare intr-un document din 3 noiembrie 1597, prin care Mihai Viteazul, domnitorul Tarii Romanesti, atesta dreptul de proprietate al lui Fatu din Maracineni asupra a 3 pogoane de vie, cumparate de acesta de la Vlad Calugaru, Bahnea si Marco. Insa asezarea este, probabil, mult mai veche. Mai aproape de zilele noastre, intre anii 1960 si 1968, comuna a fost o suburbie a orasului Buzau.
Apropierea de oras face ca hanul de 4 stele sa fie o locatie ideala atat pentru turisti, cat si pentru oamenii de afaceri, precum si pentru cei care doresc sa organizeze o petrecere, fie ea nunta, botez sau eveniment business sau corporate. Serviciile sunt complete, de la simpla servire a mesei pana la cazare cu pensiune completa.

Voie buna in "Livada cu visini"

Email Imprimare

Cateodata simti nevoia sa evadezi, sa iesi din cotidian si sa te relaxezi... Desigur, in ziua de azi ti se prezinta foarte multe variante de locuri in care ai putea sa petreci cateva clipe de liniste, insa tu vrei ceva diferit, vrei un loc asa cum l-au proiectat mintea si inima ta, un loc care sa duca relaxarea la rang de excelenta… Un fel de livada cu visini care imbina linistea cu voia buna, relaxarea cu o clipa de distractie. Ce este Livada cu visini? E locul acela inconjurat de verdeata, in care oamenii sunt la inceput clienti, apoi, devin atat de familiari cu spiritul locului, incat isi doresc sa revina mereu.

Bucurestiul vazut de sus, la Hotel Marshal Garden

Email Imprimare

La Hotel Marshal Garden, eleganta si bunul gust se asorteaza cu tehnologia si cu designul modern, intr-o imbinare din care se naste un stil unic - o atmosfera relaxanta, perfecta. Amplasat chiar in inima Bucurestiului, foarte aproape de puncte turistice importante, Hotel Marshal Garden este o locatie privilegiata, inconjurata fiind de cafenele, restaurante si magazine, un loc ideal de relaxare intr-un cadru care ofera o liniste intr-un decor elegant. Dincolo de alura impozanta a hotelului, clientii sunt intampinati de catre un personal care cunoaste ospitalitatea la superlativ.

Drumul de Pitesti

Email Imprimare

Daca vrei sa renunti macar o data la a trece in graba pe autostrada Bucuresti-Pitesti si sa o iei pe vechea sosea dintre aceste doua orase si daca iti iei ragazul sa redescoperi monumentele, muzeele si casele memoriale de aici, vei descoperi istoria acestor locuri minunate si modul in care ea a ajuns sa ne defineasca.

Locuri de neuitat din Nordul Olteniei

Email Imprimare

Nordul Olteniei este o regiune foarte potrivita pentru turism, chiar daca nu e la fel de cunoscuta ca Valea Prahovei sau litoralul. Este o zona muntoasa, care cuprinde mare parte din frumosul Masiv Retezat, din Parang si din Carpatii Meridionali, fiind delimitata de Muntii Godeanu, Lotrului si Sureanu, de Valea Oltului si de Valea Cernei. Avand o clima de tip alpin, Nordul Olteniei e foarte potrivit pentru sporturile de iarna, dar si vara are destule lucruri interesante de oferit. Pe langa frumusetile naturii, se pot realiza adevarate circuite culturale si istorice.
Printre cele mai interesante lucruri pe care le puteti intalni intr-un periplu prin Nordul Olteniei se numara trovantii, niste formatiuni pietroase cu o foarte mare vechime care par sa creasca si sa se inmulteasca, manastirea si mai ales pestera de la Polovragi, din apropierea Cheilor Oltetului, in care se spune ca a locuit insusi Zalmoxe, culele de la Maldaresti, in apropierea renumitei localitati Horezu, precum si culele de la Drobeta Turnu Severin.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.