Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Oameni

Oameni

Catrinel Dumitrescu, o viata dedicata scenei

Email Imprimare

Legendara actrita Catrinel Dumitrescu (n. 11 octombrie 1956) implineste 65 de ani, dedicati, cu pasiune si sinceritate, actoriei. Discreta, delicata, dar in acelasi timp emanand o forta interioara extraordinara, Catrinel Dumitrescu aduce in fiecare rol pe care il interpreteaza un rafinament si o noblete rare, care apartin personalitatilor complexe si sensibile. Din 1990, de cand face parte din familia Teatrului Nottara, a intruchipat personaje legendare din dramaturgia mondiala, fiecaruia oferindu-i ceva din personalitatea si din sufletul sau, de la Viviana din Un regat pentru un asasin de Peter Karvas, regia Tudor Marascu (1991), Amalia din Arsita si viscolul de Mihai Ispirescu, regia Dominic Dembinski (1993), Lizzie din Omul care aduce ploaia de Richard Nash, regia Tudor Marascu (1996), Liza din Fierarii de Milos Nikolic, regia Horatiu Malaele (2000), Doamna Bice Dadi din Nu se stie cum de Luigi Pirandello, regia Laszla Bocsardi (2005), Maureen din Un pic prea intim de Rajiv Joseph, regia Cristi Juncu (2013), pana la EA in Iarna de Jon Fosse, regia Mihai Maniutiu (2016), Sheila in Totul e relativ de Alan Aykbourn, regia Felix Alexa (2017) sau Menajera in Lectia de Eugene Ionesco, regia Felix Alexa (2020).

Un ultim omagiu pentru Ion Dichiseanu, acasa, la Teatrul Nottara

Email Imprimare

Unul dintre cei mai iubiti actori din Romania, Ion Dichiseanu, s-a stins din viata pe 20 mai 2021, la varsta de 87 de ani, dintre care peste 40 de ani i-a petrecut pe scena Teatrului Nottara, care i-a fost "acasa". A facut parte din celebra "tripleta de aur" a Teatrului Nottara, alaturi de George Constantin si Cristea Avram, si a jucat aici, in teatrul de pe bulevard, zeci de roluri care i-au adus gloria. Povestea lui Ion Dichiseanu, barbatul iubit de toate femeile si actor adulat, a inceput in Teatrul Nottara, in anul 1961, cu rolul care l-a facut celebru, Antoniu, in spectacolul Antoniu si Cleopatra, de W. Shakespeare, dupa ce destinul l-a purtat pe multe si intortocheate cai.

Ioana Toff, redactor-sef al ziarului "Gazeta Romaneasca" din Israel

Email Imprimare

Ioana Toff este redactor-sef al ziarului "Gazeta Romaneasca" si al magazinului saptamanal "Revista Familiei", singurele publicatii in limba romana din Israel. Pe langa munca redactionala, Ioana Toff este un observator atent al politicii israeliene si un comentator apreciat al evenimentelor din Israel.

Ioana Toff, faptul ca scrii despre marea politica, despre sefi de state, politicieni, razboaie si posibile paci, conflicte si ca e vorba despre prezent, nu despre ceva din trecut... nu este intimidant?

Dr. Dorin Munteanu, DermaVital, in slujba sanatatii si frumusetii

Email Imprimare

Domnul doctor Dorin Munteanu este un reputat specialist in dermatologie si un estetician cu o experienta de peste 30 de ani in domeniu. Dermatolog, alergolog si estetician, domnia sa este membru al Societatii de Dermatologie din Bavaria unde conduce, de peste 20 de ani, propria clinica de dermatologie si estetica dermatologica. Studiile medicale efectuate in Romania l-au condus spre o cariera universitara, ocupand pozitia de lector la Facultatea de Medicina din Targu Mures. In acelasi timp, doctorul Dorin Munteanu a reusit sa acumuleze o bogata experienta ca medic, dar sa-si formeze si o baza stiintifica solida, validata prin participarea la numeroase conferinte de specialitate si printr-un sustinut program de schimb de experienta. Cu aceasta baza solida, odata plecat in Germania, a continuat cu perseverenta sa profite de noile oportunitati pentru a-si insusi cele mai moderne cunostinte si practici medicale si sa-si deschida propria clinica de succes.

Florica Munteanu, un drum de succes catre terapiile complementare

Email Imprimare

Doamna Florica Munteanu, specialist in biorezonanta, homeopatie si dermato-cosmetica, reprezinta un adevarat exemplu pentru o viata de succes, dedicata sanatatii celor carora le pasa intr-adevar de calitatea vietii lor. Plecata de pe meleagurile ardelene de mai bine de 30 de ani, dupa ce absolvise Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, a urmat in Germania Institutul de Terapii Alternative "Erhardt", din Bavaria, specializandu-se apoi in biorezonanta, in tratamente de biorezonanta cu aparatele Bicom Optima 2000 si Oberon Introspect, dar si intr-o serie de terapii alternative precum Terapia Florilor a doctorului Bach, Terapia sarurilor minerale a doctorului Schussler, Terapia Bowen  si lista poate continua... Cu pasiune si o munca asidua de peste 25 de ani, a acumulat apoi o bogata experienta in Germania, iar apoi a deschis in Romania, in Bucuresti,  propriul Centru German de Biorezonanta si Dermato-cosmetica, care s-a bucurat si se bucura de un real succes.

Dr. Ionut Leahu si pasiunea pentru... zambete

Email Imprimare

In general, ne-am obisnuit sa vedem partea negativa, carentele si lipsurile sistemului nostru sanitar, precum si ale celui de invatamant. Exista insa si exceptii. Iar una remarcabila este cea a doctorului Ionut Leahu, medic dentist cu competenta in implantologie orala. Asa cum declara doctorul Leahu, totul a inceput cu un vis, cu dorinta de a oferi tratamente dentare de calitate la preturi accesibile, reafirmandu-si mereu increderea in stomatologia romaneasca si in speranta de a putea fi promovata si peste hotare ca un adevarat brand de tara. Alegerea pentru stomatologie a izvorat din pasiunea pentru zambetele oamenilor, iar apoi, prin ambitie, daruire, multa munca si perseverenta, a castigat prietenia si increderea sutelor de pacienti care i-au trecut pragul.

Nadia Comaneci, o prezenta sportiva desavarsita

Email Imprimare

Oriunde ai calatori in aceasta lume, indiferent de destinatia aleasa, unul dintre lucrurile pentru care vei fi intotdeauna felicitat este impartirea nationalitatii cu una dintre cele mai cunoscute personalitati autohtone. Nadia Comaneci reprezinta insa mai mult decat un simbol, reprezinta de fapt vocea reusitei privita prin prisma sportului, numele ei fiind emblematic de-a lungul istoriei gimnasticii.
Numele Nadiei Comaneci ne starneste multora dintre noi o serie de amintiri pe care nu credeam ca le vom trai vreodata. Nascuta la Onesti, Nadia a concurat pentru prima data pentru Romania in anul 1970. De atunci a urmat o lunga serie de participari si premii la diverse competitii sportive in ceea ce priveste gimnastica. Nadia a excelat in acest domeniu, iar marturie stau nenumaratele medalii pe care ea le-a castigat la diverse categorii precum individual compus, paralele inegale, barna sol sau in competitiile pe echipe.

Imaginatie si actiune: Cleopatra Lorintiu

Email Imprimare

Scriitoare, jurnalista, realizatoare de televiziune si, pentru o perioada, diplomat roman, Cleopatra Lorintiu este o personalitate oarecum atipica a vietii culturale romanesti de astazi. Cu toate ca a urmat cursurile Facultatii de Cibernetica Economica a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, pasiunea sa pentru scris, pentru literatura, care a iesit la iveala inca din copilarie, a avut castig de cauza si i-a calauzit drumul in viata. A publicat poezie, proza, literatura pentru copii, eseuri, interviuri, critica literara, cronica de film, arte plastice, teatru si muzica, memorialistica si note de calatorie. A devenit cel mai tanar membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, in anul 1979, la doar 22 de ani. Alaturi de cariera literara, si-a cladit o cariera in jurnalism. Insa activitatile sale acopera si alte domenii, caci pofta de activitate si de actiune a scriitoarei a fost si este cu adevarat remarcabila!

Nicoleta Epure: Istorie si televiziune, cu pasiune!

Email Imprimare

Pasiunea pentru istorie a Nicoletei Epure a fost decisiva pentru... o cariera in televiziune! Dupa o perioada in care s-a ocupat de istorie, atat in invatamant, ca profesoara, cat si in mass-media, ca redactor, producator si realizator de televiziune, a ales cariera de realizator TV, caci, odata ce alegi televiziunea, nu te mai poti lasa. In prezent, este realizatoare in cadrul Redactiei pentru Minoritati de la TVR, prezentand emisiunea Europolis de pe canalul TVR 1.

Theodor Aman, talent modelat prin rigoare

Email Imprimare

Artistul, ca si literatul, trebuie sa apartina timpului sau; numai cu aceasta conditie operele lui se vor transmite posteritatii. El trebuie sa apartina tarii sale, numai astfel va fi uimitor. El trebuie sa-i exprime opiniile, daca tine sa fie adevarat si admirat de ganditori. El trebuie sa se arate concret in cugetarile lui, numai astfel va avea un ideal, asa descrie Theodor Aman artistul si modul in care acesta isi face cunoscuta opera in lume.

Dimitrie Leonida: locuinta si biserica

Email Imprimare

In anul 2013, energeticienii romani au sarbatorit 130 de ani de la nasterea celui care este considerat, pe buna dreptate, a fi parintele energeticii romanesti: Dimitrie Leonida. Sunt bine-cunoscute realizarile lui Dimitrie Leonida din domeniul tehnic, si nu numai. In schimb, omul Dimitrie Leonida este mai putin cunoscut. Se stie mai putin despre cum isi petrecea Dimitrie Leonida timpul liber. De asemenea, se stie si mai putin despre ceea ce a urmat dupa disparitia profesorului Leonida, despre ce s-a intamplat cu mostenirea materiala lasata de marele energetician.

Zeno Sustac, un initiator al filosofiei medierii

Email Imprimare

Zeno Sustac nu s-a multumit sa devina doar un specialist si un practician de varf in domeniul medierii, ci a avut ambitia sa deschida, in acelasi timp, un nou drum in abordarea problematicii medierii, initiind, prin teza sa de doctorat, un nou camp de cercetare, cel al filosofiei medierii.

Mugur Mitroi, sustinator al medierii in tara si in strainatate

Email Imprimare

Increzator in propriile forte, dornic sa deschida noi drumuri, Mugur Mitroi a imbratisat medierea imediat ce aceasta a patruns in Romania, pentru ca apoi sa nu se multumeasca doar cu aprecierile colegilor sai din urbea natala sau din tara, ci reusind sa-si gaseasca recunoasterea in intreaga lume.

Anca Ciuca, un drum de succes catre mediere

Email Imprimare

La 30 de ani, odata cu schimbarile de la inceputul anilor '90, o cariera de succes in domeniul proiectarii in domeniul electrotehnicii este abandonata brusc pentru o totala angajare in problematica sociala. Si, astfel, de la conflictele sociale si interetnice, cu daruire, pasiune si extrem de multa munca, inginera Anca Ciuca si-a construit un nou drum de succes in domeniul medierii.

Ion Dedu, o evolutie remarcabila

Email Imprimare

Ion Dedu reprezinta un exemplu formidabil pentru modul in care un om inteligent si cu forta de munca a reusit sa creasca in acesti ani ai tranzitiei de la pozitia de simplu electrician la cea de intelectual si deschizator de noi drumuri, jurist, lider de sindicat si patronat, numarandu-se printre primii care au contribuit la recunoasterea importantei medierii in Romania.

Dorin Valeriu Badulescu, pentru o societate a dialogului

Email Imprimare

Nascut la 15 iunie 1976 la Valenii de Munte, Dorin Valeriu Badulescu poarta cu sine intreaga hotarare, dar si responsabilitatea, determinarea si seriozitatea caracteristice omului de munte. Maturizandu-se in perioada atat de framantata a tranzitiei, urmand Colegiul National B.P. Hasdeu din Buzau, 1990-1994, a inteles ca o problema esentiala, pe care fiecare dintre noi o avem in fata, o reprezinta reasezarea ordinii sociale si economice si, pentru aceasta, poate, inainte de toate, a celei de ordin juridic. Astfel, nu este de mirare efortul pe care l-a facut de a urma practic in paralel Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice Bucuresti, 1994-1998, si Drept juridic la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti, 1995-1999. Problemelor teoretice studiate la aceste academii de prestigiu a stiut sa le dea o adevarata profunzime de intelegere, lucrand in acelasi timp ca referent la Ministerul Industriilor si Comertului, 1997-1998. Un efort imens care i-a permis sa acumuleze nu doar cunostinte, dar si o intelegere mai profunda asupra realitatilor romanesti.

Profil de invingator: Laura Ciuhu

Email Imprimare

Laura Ciuhu este un om de afaceri de succes, care conduce un intreg grup de firme si care are investitii in cinci domenii diferite, care vorbeste deschis despre determinarea si vointa de care ai nevoie daca te hotarasti sa pornesti pe drumul greu si fascinant al antreprenoriatului. Daca la doar 23 de ani ocupa deja functia de director economic in cadrul unei companii romanesti, la 27 de ani a infiintat propria firma - Lara Business Consulting - care a ajuns rapid pe pozitia a doua in ierarhia firmelor de profil din Romania. Acceptand mereu noi provocari, astazi a ajuns sa dezvolte parteneriate cu firme din Germania si sa-si pregateasca extinderea activitatii grupului ei de firme pe piata germana. Mai mult, convinsa ca rolul unui antreprenor de succes este sa impartaseasca si celorlalti din experienta sa, a hotarat sa preia si functia de director editorial al revistei Business Woman. Iata traseul si convingerile unei luptatoare!

Doctor Ruxandra Dumitrescu, pasiunea pentru viata

Email Imprimare

Doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in tratamentul infertilitatii, asistent universitar, cu multiple competente, a ales sa-si dedice intreaga energie si pasiune pentru a-i ajuta pe cei care isi doresc un copil, pe cei disperati, pe cei ale caror incercari repetate au esuat, pe cei care nu au putut fi ajutati in clinicile clasice, dar care continua sa caute si sa spere, sa-i ajute sa aiba si ei bucuria unei familii implinite in jurul unui copil sanatos. Astfel, a infiintat Clinica Fertilia, unde a reusit sa faca multe cupluri sa cunoasca bucuria de a fi parinti. Medic, dar si femeie, doamna doctor Ruxandra Dumitrescu intelege modul in care diferite afectiuni pot sa marcheze o femeie. Acesta este si motivul pentru care, din aceasta primavara, a infiintat si un Centru de Excelenta in Tratarea Fibromului Uterin, pentru ca aceasta este o afectiune des intalnita la femeile de 30-40 de ani, dar cu tratamentul adecvat acestea pot - in ciuda acestei afectiuni - sa devina mame. Iata realizarile si proiectele unei femei de succes!

Sergiu Nicolaescu, nemuritorul

Email Imprimare

Zi trista pentru cinefili, zi trista pentru toti cei ce simt romaneste si tin la valorile nationale. Astazi ne-am luat ramas bun de la inca o personalitate marcanta a culturii romane. Regizorul si actorul Sergiu Nicolaescu s-a stins din viata la varsta de 82 de ani, pe 3 ianuarie 2013. Si-a dedicat intreaga viata Cinematografiei - una dintre marile sale iubiri, alaturi de Mama si Tara, asa cum el insusi marturisea. In cariera sa prolifica, desfasurata pe mai bine de patru decenii, Sergiu Nicolaescu a creat o colectie impresionanta de nu mai putin de 60 de filme, in care a fost, pe rand sau, uneori, in acelasi timp, regizor, scenarist si actor. Cu peste 135 milioane de spectatori in Romania si peste 1 miliard de spectatori in intreaga lume, Sergiu Nicolaescu a trait pentru si prin film.

Titus Konteschweller, un roman in istoria radioelectricitatii

Email Imprimare

La inceputul secolului XX, radioul si electricitatea s-au dezvoltat in stransa legatura. Aceasta datorita similitudinilor tehnice si tehnologice, precum si a specialistilor implicati in noua cucerire a stiintei. Notiunea de electronica apare in anul 1930, dar stiinta numita electronica, mult mai tarziu. De problematica tehnicii radioului s-au preocupat, atat ca profesionisti, cat si ca amatori, multi ingineri din domeniul electric, si nu numai. Dintre romani, mentionam pe academicianul Constantin Budeanu, binecunoscut pentru rolul sau important in dezvoltarea electrotehnicii, dar care a fost si membru al Asociatiei "Radiofonia". Deosebita este insa si contributia fratilor Konteschweller, Mihail si Titus, mai ales a acestuia din urma, ale carui realizari sunt mai putin cunoscute in Romania zilelor noastre. Incercam astfel, prin acest prim demers, sa indreptam lucrurile. 

Ciprian Porumbescu

Email Imprimare

Anul acesta, pe 27 februarie, s-au implinit 130 de ani de la premiera operetei Crai Nou, prima lucrare de gen din muzica romaneasca, ce i se datoreaza lui Ciprian Porumbescu, artistul bucovinean care ocupa un loc aparte in randul muzicienilor romani, in ciuda carierei sale mult prea scurte, sfarsite la numai 29 de ani. Alaturi de opereta Crai Nou, creatia lui Ciprian Porumbescu cuprinde peste 250 de compozitii, dintre care cele mai cunoscute sunt Cantecul Tricolorului, Imnul Unirii - Pe-al nostru steag, Balada pentru vioara. Toate sunt izvorate din imensa dragoste pe care talentatul compozitor si luptatorul inflacarat pentru afirmarea muzicii nationale a purtat-o poporului roman.

<< Inceput < Inapoi 1 2 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.