Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool

Blogurile brandurilor Dacic Cool

Apicolele in cultura popoarelor lumii

Email Imprimare

Albinele i-au uimit dintotdeauna pe oameni, atat prin organizarea lor sociala, cat si prin produsele stupului, deosebit de gustoase si hranitoare, avand chiar si efecte tamaduitoare. Aceste insecte cu totul deosebite sunt foarte sofisticate – a fost nevoie de milioane de ani sa ajunga la complexitatea, la desavarsirea de astazi. Desigur, atunci cand vorbim despre organizare, perfectiune sociala, comunicare evoluata etc. ne referim mai ales la specia care ne intereseaza cel mai mult, albina melifera. Este albina care face miere, cea care traieste in stupi, in familii alcatuite din mii si zeci de mii de membri, conduse de o singura regina, matca, singura care face oua in stup, asigurand propagarea speciei, si care isi depoziteaza mierea in casute hexagonale.

Detoxifiere naturala dupa sarbatori

Email Imprimare

In ultimii ani, oamenii inteleg tot mai mult rolul si importanta detoxifierii organismului. Fie ca e vorba de o cura efectuata dupa sarbatori sau dupa vacanta, cand consumam alimente mai multe si poate mai consistente, fie ca e vorba de o detoxifiere generala, aceasta este benefica oricand. Alimentatia de astazi este, din nefericire, un furnizor de toxine. La fel, aerul poluat, apa, alcoolul si tutunul, medicamentele si chiar si unele produse cosmetice. Mai mult, propriul nostru organism produce toxine, in cadrul proceselor metabolice obisnuite. Acestea sunt eliminate de catre organismul nostru, insa uneori este nevoie sa ajutam acest proces. Prin urmare, a neglija acest aspect al sanatatii noastre reprezinta o mare greseala, de care ne putem da seama mai tarziu, atunci cand incepem sa avem probleme mai grave: afectiuni ale ficatului, ale colonului, obezitate, probleme cardiovasculare, afectiuni respiratorii si multe altele.

Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

Email Imprimare

Raceala si gripa pot surveni in orice moment al anului si au in general manifestari comune. Greu de diferentiat, raceala fiind produsa de rinovirusi, iar gripa, de virusii gripali, in general mai agresivi, ambele sunt viroze ce ne afecteaza in primul rand caile respiratorii. Daca racelile dureaza in general in jur de o saptamana, gripa poate dura si peste o luna. Impotriva acestor viroze respiratorii nu exista medicamente eficiente. Antibioticele nu afecteaza deloc virusii si in general pot fi mai degraba daunatoare. Vaccinarea s-a dovedit si ea putin eficienta din cauza mutatiilor rapide ale virusilor, aparand mereu virusi noi, fata de care vaccinurile sunt total ineficiente. Virozele respiratorii se transmit extrem de usor, prin aer, prin inhalarea aerosolilor provenind de la cei bolnavi, neavand astfel cum sa ne protejam.

ApiLand, partenerul evenimentului "Apicolele, in cultura lumii"

Email Imprimare

Compania ApiLand a fost partenerul evenimentului Produsele apicole, in cultura popoarelor lumii, fiind ca intotdeauna prezenta la evenimentele la care vin oameni interesati sa afle mai multe lucruri despre albinarit si despre beneficiile produselor apicole. Amfitrionul intalnirii a fost doamna Cleopatra Lorintiu, om de cultura si promotor al valorilor universale, care ne unesc, indiferent de religie, cultura si civilizatie. Dupa cum a putut afla publicul din cuvantul diplomatului de cariera Ahmed Harrati, in Maroc, mierea este la mare pret. In Coran se vorbeste in termeni superlativi despre miere si despre albine. Se stie ca in tarile cu clima calda dulciurile sunt foarte cautate, astfel ca in Maroc exista numeroase produse de patiserie si deserturi locale specifice acestei tari ale caror retete se bazeaza pe miere. Mai mult decat atat, a oferi miere unui oaspete care vine in vizita este un semn de pretuire si de respect.

Sanatate cu apicole pure si crude

Email Imprimare

In ultimii ani, avem acces tot mai mult la produse ale stupului crude, proaspete si pure. Inainte, puteam gasi doar polen uscat, de exemplu, si doar laptisor de matca liofilizat, iar produsele crude erau rezervate apicultorilor, cei care le aveau la dispozitie prin natura muncii lor. Cercetarile recente demonstreaza ca aceste produse crude au calitati incomparabile fata de cele procesate sau uscate. Practic, ele sunt alimente vii, pastrand toate proprietatile florilor si plantelor din care au fost obtinute de catre albine.

ApiLand pentru cei mici

Email Imprimare

Targul Gaudeamus a devenit deja locul preferat al iubitorilor de carte, care la sfarsitul lunii noiembrie abia asteptau sa se indrepte spre cladirea Romexpo din Bucuresti pentru a-si umple sufletele cu informatii, noutati din domeniu si, de ce nu, sa profite de promotii. Cele mai importante edituri din tara si-au prezentat ultimele titluri, in standuri care mai de care mai bine amenajate si mai atragatoare. Gaudeamus, organizat de catre Radiodifuziunea Romana, este unul dintre cele mai vizitate targuri de la noi, iar asta spune mult despre nevoia noastra de cultura si de carte.

ApiLand lanseaza laptisorul de matca pur cu aroma de mango

Email Imprimare

Printre produsele stupului, laptisorul de matca pur are un loc aparte, datorita proprietatilor sale nutritionale si medicinale extraordinare. Este recomandat in multe dezechilibre ale organismului si in multe afectiuni, dar mai ales atunci cand avem imunitate scazuta, cand traversam perioade de oboseala fizica si psihica, de surmenaj si stres sau cand avem o cantitate de colesterol care depaseste nivelul acceptat. Toate aceste efecte benefice se datoreaza compozitiei cu totul unice a laptisorului de matca pur ApiLand. Acesta este o sursa naturala de acid 10-HDA (acid 10-hidroxidecanoic), o substanta activa cu efect antibacterian, antifungic si antiviral, care mareste rezistenta naturala a organismului in fata bolilor si ajuta la eliminarea radicalilor liberi.

Imunitate cu apicole de calitate!

Email Imprimare

In zilele noastre, imunitatea a devenit o chestiune foarte importanta. Pe langa factorii climatici, scaderile si schimbarile bruste de temperatura, viata agitata pe care o ducem ne afecteaza si la acest capitol. Stresul, grijile, surmenajul intelectual si fizic, somnul si odihna insuficiente, toate acestea ne scad imunitatea. In cazul copiilor nostri, toamna, atunci cand incepe scoala si ei reintra in comunitate, au loc cele mai frecvente imbolnaviri virale, caci contactul cu ceilalti inseamna si contactul cu agenti patogeni straini. Unii contesta binefacerile vaccinurilor, spunand ca acestea nu au efectul scontat si ca, in plus, au sau pot avea efecte secundare. Altii se vaccineaza, toamna, pentru a evita gripele, insa constata ca, daca apar noi tulpini de virusuri, imunizarea nu prea are efect.

Cadouri sanatoase: Apicole de calitate

Email Imprimare

Atunci cand vrei sa faci un cadou cuiva apropiat, poate ca ar fi bine sa te gandesti si la aspectul utilitatii practice a obiectului respectiv. Si ce lucru ar putea fi mai potrivit pentru a face o bucurie celui de langa tine, dar in acelasi timp de a-i arata ca iti pasa de el, ca tii la el si la sanatatea lui, decat un produs apicol? Astazi, avem la dispozitie o gama larga de produse ale stupului, astfel ca putem gasi, cu siguranta, ceva potrivit pentru fiecare persoana si pentru fiecare situatie in parte, indiferent ca vorbim de alimente delicioase de provenienta apicola sau de produse cosmetice si de ingrijire care contin ingrediente plasmuite de harnicele albine.

Alegeti laptisorul de matca pentru sanatate si frumusete!

Email Imprimare

Laptisorul de matca este cu adevarat un produs-minune al stupului. Dupa cum stim, el constituie hrana reginei, pe tot parcursul vietii sale. Datorita lui, regina traieste de zeci de ori mai mult decat albinele obisnuite, este ferita de boli si este plina de vitalitate, putandu-si indeplini misiunea, aceea de a depune zilnic sute si mii de oua.
Laptisorul de matca crud, cum este cel de la ApiLand, e un aliment incarcat de nutrienti. Daca ne luam portia zilnica ne vom simti mereu plini de energie si optimisti. In acelasi timp, el este util si in uz extern, pentru mentinerea frumusetii. Ne ajuta sa ne pastram tenul proaspat, sanatos, stralucitor si frumos, ne ajuta de asemenea sa ne insanatosim parul.

De ce sunt mai bune apicolele crude

Email Imprimare

Astazi suntem mult mai atenti la alimentatie decat in trecut – este un fapt evident. Dorim sa stim cat mai multe despre produsele alimentare pe care le achizitionam din magazine, respectiv sa stim daca ele contin substante nesanatoase si chiar daunatoare si, daca da, in ce procent. Mai ales produsele din supermarketuri, care trebuie sa reziste mult timp in depozit si pe raft (altfel nu sunt acceptate de magazin), pe langa faptul ca, de cele mai multe ori, sunt procesate, contin si o serie de conservanti si de amelioratori alimentari. Din pacate, acest lucru se intampla si in cazul unor produse care, prin definitie, ar trebui sa fie doar in forma naturala. Mierea, de pilda. Mierea din supermarketuri nu este cea mai sanatoasa. Pentru a se obtine o culoare cat mai atragatoare, pentru a se obtine acea fluiditate si pentru a se intarzia zaharisirea, ea contine, de cele mai multe ori, substante straine. In plus, ea este incalzita de catre producatori la o temperatura de peste 40 de grade Celsius, ceea ce ii scade mult din proprietatile initiale. La fel, mierea pe care o gasim la marginea drumului, vara, sta, de cele mai multe ori, in soare, astfel ca isi pierde din proprietati.
Ideal ar fi ca noi sa consumam cat mai multe alimente in stare naturala si, pe cat se poate, crude. Fructele, legumele si produsele apicole sunt cu atat mai sanatoase cu cat sunt mai proaspete – e un lucru stiut de toata lumea. De aceea, compania noastra, ApiLand, furnizeaza numai asemenea produse ale stupului, crude si pure, iar de multe ori in varianta bio.

Degustare ApiLand la conferinta lui Andrei Rosu

Email Imprimare

ApiLand a participat la un nou eveniment al vegetarienilor si al tuturor celor interesati de un stil de viata sanatos. Este vorba de conferinta Sportul si alimentatia vegetariana, organizata de Asociatia Vegetarienilor din Romania la Connect Hub (Bd. Dacia, nr. 99, et. 4, Bucuresti). Conferinta a fost un eveniment cu totul deosebit, deoarece invitatul special a fost Andrei Rosu, un sportiv care a realizat performante de exceptie, fiind, printre altele, primul roman care a traversat inot Canalul Manecii. Andrei Rosu este primul roman si in acelasi timp primul vegetarian care a reusit sa incheie cel mai dur concurs sportiv din lume, Enduroman Arch to Arc Triathlon, un triatlon care se desfasoara intre Londra si Paris si care include trei probe: alergare (140 km), inot (traversarea Canalului Manecii – 40 km in cel mai ingust loc) si ciclism (289,7 km).

Energie si sanatate cu produse apicole de calitate

Email Imprimare

Tara noastra are inca suficiente zone curate, ecologice, cu natura nepoluata, cu aer pur, fapt care este de o mare importanta. Unul din beneficiile acestui lucru este posibilitatea de a avea culturi ecologice, bio, care, pe langa productia de legume si fructe bio, inseamna si produse ale stupului bio si de inalta calitate. De asemenea, faptul ca in Romania exista o flora bogata si variata le ajuta pe albine sa adune cel mai bun polen si sa produca miere de calitate. De altfel, tara noastra este renumita in lume pentru produsele sale apicole. Traim intr-o epoca in care viata de zi de zi este foarte solicitanta, mai ales la nivel psihic si intelectual. Informatiile pe care le primim si pe care trebuie sa le procesam sunt tot mai multe si tot mai complexe. Creierul nostru trebuie sa le faca fata, iar pentru asta are nevoie de combustibil potrivit. Uneori, din cauza stresului informational si a surmenajului psihic, nu reusim sa controlam asa cum trebuie activitatea de la nivel intelectual, avem scurte scapari, pierderi de memorie, nu ne putem concentra foarte bine etc.

Sanatate cu produse apicole romanesti

Email Imprimare

Tara noastra este recunoscuta in Europa si in lume pentru calitatea produselor apicole. Din fericire, Romania inca are destule regiuni nepoluate, cu aer curat, in care cresc flori, arbusti si pomi sanatosi, astfel ca multe dintre aceste produse apicole primesc calificativul "bio". Cu toate acestea, la noi consumul de zahar este foarte mare, iar consumul apicolelor de calitate este inca scazut. Compania ApiLand a reusit sa se impuna pe piata romaneasca, precum si pe cea europeana, prin produsele apicole de calitate pe care le ofera. Aceasta calitate se datoreaza faptului ca apicultorii cu care colaboreaza isi duc albinele in locurile cele mai bune din Transilvania, iar metodele lor de recoltare sunt dintre cele mai corecte. Astfel, brandul ApiLand este din ce in ce mai cunoscut si mai apreciat, fiind asociat cu concepte precum sanatate, natura, calitate.

Totul despre imunitate

Email Imprimare

Fara indoiala, corpul omenesc si functiile acestuia, desi au fost indelung studiate, reprezinta subiecte la care cercetatorii par sa nu renunte niciodata. Unul dintre cele mai complexe mecanisme - care lucreaza neincetat la reglarea starii noastre de sanatate, protejandu-ne de virusi, bacterii, fungi sau alte substante toxice - este sistemul imunitar.
Ce este imunitatea? Termenul de imunitate provine din limba latina, immunitas adica “scutire” si reprezinta capacitatea organismului nostru de a se apara de factorii nocivi si de a-i anihila, ajutand organismul sa se redreseze. In mod normal, organismul nostru face fata atacurilor diversilor agenti patogeni, insa exista si situatii in care ii este imposibil sa lupte, fiind mai slab decat puterea devastatoare a intrusilor. Atunci cand este atacat, organismul nostru scoate la lupta elita, adica anticorpii (care poarta denumirea stiintifica de imunoglobuline), iar acestia au capacitatea de a tria substantele nocive de cele benefice si de a le anihila pe cele care vor sa produca daune.

ApiLand, la Ziua Internationala a Vegetarienilor

Email Imprimare

In 1 octombrie 2015 a fost Ziua Internationala a Vegetarienilor. ApiLand nu avea cum sa lipseasca de la evenimentul organizat cu aceasta ocazie! Bineinteles, au fost alaturi de cei care isi doresc un stil de viata sanatos si au ales sa fie vegetarieni cu o prezentare si degustare de produse ApiLand. Intalnirea organizata de Asociatia Vegetarienilor din Romania a fost una cu totul speciala, care a stat sub semnul lui La Multi Ani! Locul de intalnire a fost Connect Hub (Bd. Dacia, Nr. 99, et. 4, Bucuresti). De aceasta data nu a fost proiectat un film documentar, ci a fost vorba de o miniconferinta cu trei speakeri. Organizatorii au ales sa sarbatoreasca Ziua Internationala a Vegetarienilor printr-o "conferinta-interviu" care a avut tema Cum am devenit vegetarian.

Ce este depresia si cum ne poate ajuta laptisorul de matca

Email Imprimare

Simptomele depresiei sunt diverse, presupunand modificari la nivel emotional, fizic, comportamental si cognitiv. In cazul depresiei se instaleaza o stare de tristete, de goliciune si deznadejde, lipsa sperantei si indiferenta, renuntarea la vechile hobby-uri, evitarea grupului de prieteni, schimbarea temperamentului, iritabilitate si anxietate, imposibilitatea relaxarii si o agresivitate inexplicabila. Depresia afecteaza memoria, impiedica gandirea limpede si concentrarea, astfel incat pana si cele mai simple decizii par dificil de adoptat. Pot aparea sentimente de inutilitate, de vinovatie exagerata sau nejustificata, ganduri negre, inclusiv sinucigase. De asemenea, pot aparea si ameteli, insomnii, modificarea apetitului, probleme digestive, dureri musculare, anxietate, fobii, dificultati in relatiile intime, libidou scazut si tendinta de a abuza de alcool, cafea si alte substante. Dar nu numai utilizarea acestor droguri, ci starea insasi de depresie conduce in timp la o continua agravare a ei, atata timp cat nu luam masuri eficiente de a o combate.

Parul – legende, superstitii si ingrijire

Email Imprimare

Fara indoiala, parul este unul din elementele esentiale ale imaginii pe care o avem si modul in care acesta arata le poate releva celorlalti o parte a personalitatii noastre. Se spune despre par ca ar concentra toate virtutile purtatorului sau, reflectand starea sa sufleteasca si caracterul.

Parul in legende si superstitii
De-a lungul timpului, parul a fost considerat un simbol al seductiei, al puterii si al vitalitatii. Fetele si femeile purtau mereu, cu mandrie, parul lung, insa impletit in cozi lungi, bine ingrijite. Asa cum era de asteptat, despre par exista multe legende, iar el face si obiectul a numeroase superstitii.

Laptisorul de matca pentru frumusetea unei regine

Email Imprimare

Trebuie sa nu uitam ca pielea reprezinta cel mai mare si poate si cel mai important organ, distrugerea a peste 50% din suprafata pielii putand fi mortala. Prin piele se absorb anual peste cinci kilograme de substante, benefice sau toxice pentru organismul nostru. Si asta depinde de noi, caci buna parte din aceste substante provin din cosmeticele folosite. Si la fel, tot de noi depinde cum ne ingrijim pielea. Iar aceasta ingrijire vine atat din interior, cat si din exterior. Din alimentatie, precum si din produsele cosmetice. Iar starea noastra de sanatate, tonusul nostru general, precum si increderea in noi insine depind, in mod esential, de sanatatea si de aspectul pielii. Este o problema des discutata, la care trebuie sa ne gandim: alegerea fiecarui produs cosmetic.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...82 Inainte > Sfarsit >>