Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri De Pretutindeni Orase siriene

Orase siriene

Email Imprimare

Siria este o tara cu un relief variat si cu nenumarate surprize culturale si religioase ce izvorasc din agitata si atat de bogata ei istorie. Este greu de facut chiar si numai o simpla lista a locurilor ce ar merita sa fie vizitate. Vom incerca sa trecem in revista macar cateva dintre cele mai importante.

O propunere de traseu
Ca orice tara, Siria poate fi vizitata si ea pe cont propriu, dar este infinit mai comod de apelat la o excursie in grup,  organizata de o agentie de turism. Circuitele propuse de acestea reusesc sa acopere majoritatea punctelor de interes.
Dupa un zbor confortabil, iei contact cu aceasta lume fascinanta direct din capitala Damasc, unde a doua zi, in afara turului de oras, se viziteaza Mausoleul lui Saladin, Bazarul Acoperit, Marea Moschee a Umayyazilor, Palatul Azem, Strada Dreapta, Capela Sf. Anania si Muzeul National, mergand insa si la Muntele Kasiun.
Dimineata urmatoare se pleaca spre Palmyra. Dupa un tur al acestui oras se viziteaza Templele lui Bel, Baal Shamin si Nebo, Termele Romane, Arcul de Triumf, Valea Mormintelor si Teatrul, dupa care se continua drumul spre Hama, unde se petrece urmatoarea noapte. Dupa vizitarea orasului Hama, se pleaca la Apamea. Urmeaza Maarat Al Numan, ajungand in final la Alep, unde se viziteaza Marea Moschee, Cartierul Crestin, Biserica Armeneasca a celor 40 de martiri si Piata Veche.
Vizita se continua a doua zi cu Citadela din Alep si Manastirea Sf. Simenon, dupa care se pleaca, prin Latakia, spre Ugarit. Ziua urmatoare incepe cu vizitarea castelul cruciatilor, Kerak des Chevaliers, pentru a continua cu orasul Homs, dupa care seara se incheie circuitul la Damasc.
In ultima zi, se merge pana la Maalula, unde se viziteaza Manastirile Mar Sarkis si Mar Taqla, revenind apoi la Damasc pentru un program de voie. Seara, urmeaza zborul de intoarcere la Bucuresti. Iata un program menit sa ofere o imagine cat mai completa asupra frumusetilor naturale, a vestigiilor istorice si culturale ale acestor locuri de exceptie.

Orase si alte obiective de interes turistic

Damasc - Der Mar Musa - Saidnaya - Shahba - Izraa' - Maaloula - Bosra
Palmyra (Tadmor) - Deir-az-Zur - Dura-Europos - Mari
Alep - Biserica Sfantul Simeon - Qalb Lozeh - Ain Dara - Ebla - Orasele moarte - Al Bara - Serjilla
Homs - Kerak des Chevalier - Manastirea Sfantul George - Hama - Apamea
Latakia - Ugarit - Jableh
Tartus - Arwad - Safita - Husn Suleiman

Alte articole recomandate: Siria, leaganul civilizatiilor



 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.