Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri De Pretutindeni Düsseldorful in doua zile

Düsseldorful in doua zile

Email Imprimare

La sfarsit de august, Düsseldorful sta mult mai bine la capitolul arsita decat Bucurestiul, de exemplu. Ziua este cald, intr-adevar, dar dimineata si mai ales seara e racoare. Iar daca te plimbi pe malul Rinului, pe la miezul noptii, ai parte chiar de un vant puternic. E normal, te afli pe Valea Rinului, mai la nord un pic...
Orasul si-a luat numele de la raul Düssel, dar importanta i-o da, evident, marele Rin. Initial un mic sat pescaresc plasat la confluenta celor doua cursuri de apa, Düseldorful a adunat deja 800 de ani de istorie. Goethe, Heinrich Heine si Napoleon sunt doar cativa dintre cei care l-au admirat. Astazi, e capitala landului Renania de Nord - Westfalia, chiar daca Kölnul este mai mare si mai cunoscut - de aici si concurenta acerba dintre cele doua orase.

Oamenii locului spun ca orasul are strazi prea inguste si prea dese, ca e prea inghesuit. Intr-adevar, labirintul de strazi te ameteste. Acestea seamana intre ele, au cladiri mari si se intersecteaza sub toate unghiurile. Lipsesc spatiile largi, piatetele, intersectiile cu scuaruri. Distantele intre obiective sunt foarte scurte. Pentru turisti chiar exista varianta de tur al orasului Düsseldorful intr-o ora! Traficul e fluent, chiar daca e intens - nu se intampla aglomerari inutile, cu claxoane si nervi, ca la noi. Asa ca... inguste-inguste, dar functioneaza!
Oricum, Düsseldorful isi ia revansa in zona pietonala, in Orasul Vechi. Strazile pitoresti, pe care te poti plimba in voie, intesate de terase, berarii, restaurante, dau pe faleza, unde sunt nu mai putin de 260 de restaurante, iar privelistea e dominata de simbolul orasului, turnul de televiziune. Aici poti savura in voie celebra bere locala, Alt, mai degraba castanie decat blonda… Tot aici au loc tot felul de festivaluri de-a lungul anului.
Tot in apropierea centrului vechi, exista zone intregi cu magazine de lux, galerii, mall-uri si cluburi de noapte - Königsallee (alintată ), dar si Friedrichstrasse. Tot aici este centrul modei - in Düsseldorf se organizeaza unele dintre cele mai mari show-uri fashion din lume, orasul fiind o referinta in lumea modei.
Multitudinea de cladiri vechi, cu arhitectura impresionanta si foarte bine conservate contrasteaza cu constructiile noi, de multe ori futuriste. Castelul si parcul Benrath reprezinta un important punct de atractie. Spuneam mai sus ca orasul e inghesuit. Asta nu inseamna ca nu are parcuri. Dimpotriva! Unul dintre cele mai mari parcuri este Nord Park, plasat pe malul Rinului, langa zona expozitionala. Un loc de plimbare relaxant, cu zone de iarba, copaci, alei, locuri de joaca, avand multe flori si o superba gradina japoneza. (Felician Scorobete)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.