Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri De Pretutindeni Budapesta, doua orase intr-unul singur

Budapesta, doua orase intr-unul singur

Email Imprimare

Budapesta este formata din Buda si Pesta. Dunarea curge intre ele si le desparte pe o portiune de 28 de kilometri. Buda este construita pe un deal, formand partea istorica a orasului, iar Pesta este situata la campie. Buda si Pesta sunt legate prin poduri magnifice. Un city break la Budapesta poate fi ocazia excelenta de a vedea obiective turistice de neegalat. Budapesta este un oras superb, in care ai ce vizita!

Podul cu lanturi a fost prima legatura permanenta peste Dunare intre Buda si Pesta. Podul a devenit unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Budapesta. Este cunoscut si ca Podul cu lei, datorita statuilor ce intruchipeaza lei si strajuiesc ambele capete ale podului.
Cladirea Parlamentului Ungariei este impresionanta si merita vizitata, atat pentru arhitectura, cat si pentru istoria sa. Palatul Parlamentului ofera tururi cu ghizi, atunci cand Adunarea Nationala nu este in sesiune.
Palatul Regal a fost distrus si reconstruit de multe ori. Perioada cea mai infloritoare a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias. Astazi, Palatul Regal gazduieste trei muzee: Muzeul de Istorie al Budapestei, Galeria Nationala a Ungariei si Muzeul de Arta Contemporana.
Bastionul Pescarilor a fost construit in anul 1905. Exista doua explicatii despre originea numelui bastionului. Dupa unele pareri, in apropiere a existat o piata de peste, iar dupa altele denumirea provine de la breasla pescarilor. Constructia este o terasa cu sapte turnuri, de unde privelistea asupra Budapestei si Dunarii este mirifica. Planurile constructiei sunt de inspiratie orientala. Statuia ecvestra a Regelui Stefan si soclul sau atent sculptat, aduc un plus de valoare bastionului.
Biserica Matthias se afla in Buda, langa Bastionul Pescarilor si este unul dintre principalele obiective turistice din capitala Ungariei. Biserica a fost reconstruita in forma actuala intre anii 1874 si 1896, pentru reconstructie fiind ales stilul gotic. Biserica este o adevarata bijuterie ce trebuie inclusa in lista obiectivelor de vizitat in Budapesta.
Basilica Sfantul Stefan este dedicata primului rege al Ungariei, Stefan si este cea mai mare biserica din Budapesta. Este o atractie si prin faptul ca gazduieste mana dreapta mumificata a Sfantului Stefan. Concertele de orga din basilica beneficiaza de o acustica extraordinara.
Piata Eroilor este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta. Monumentul se compune din doua semicercuri ce sunt decorate cu statui de regi, guvernatori si personaje celebre din istoria Ungariei. In mijlocul Pietei Eroilor se gaseste o coloana inalta de 36 de metri, in varful careia se afla statuia Arhanghelului Gabriel, simbol al credintei romano-catolice. Monumentul se numeste Milenium. Pe piedestal sunt statui ecvestre ce il comemoreaza pe Arpad si pe cele sapte capetenii ale triburilor maghiare. De o parte si de alta a pietei se gasesc Muzeul de Arte Frumoase si Galeria de Arta. Piata Eroilor se afla la capatul Bulevardului Andrassy, una dintre strazile cele mai importante din Budapesta, un bulevard ticsit cu magazine de lux si restaurante.
Citadela a fost construita de habsburgi in varful dealului Gellert. Este o fortareata, in fata careia domina Statuia Libertatii. Statuia comemoreaza eliberarea Ungariei de sub opresiunea nazista. Statuia Libertatii se vede aproape din orice parte a Budapestei. Locul ofera o priveliste panoramica superba asupra orasului.
Aflata in vizita in Budapesta, impreuna cu un grup, am beneficiat si de o croaziera pe Dunare, pe inserat. A fost cireasa de pe tort. Toate cladirile aflate pe malul Dunarii si podurile ce o traverseaza sunt iluminate feeric si fac ca turistii sa fie atrasi de croazierele pregatite cu numeroasele vaporase. Am fost intampinati pe vapor cu sampanie, ni s-a pregatit masa in stil bufet suedez, cu bucate atent selectionate si am avut ghid in limba romana. El ne-a oferit explicatii interesante despre Budapesta si cladirile ce puteau fi admirate.
Totul m-a incantat! Orasul este superb, cladirile atent ingrijite. Recomand tuturor un city break la Budapesta! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.