Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri De Pretutindeni Karlovy Vary - locul unde linistea si bunul gust indeamna la relaxare

Karlovy Vary - locul unde linistea si bunul gust indeamna la relaxare

Email Imprimare

Aflata la poalele muntilor Metaliferi si la varsarea raului Tepla in Eger, exclusivista statiune balneara boemiana este unul dintre cele mai frumoase orase ale Cehiei, unde linistea si bunul gust troneaza. Cunoscuta pentru renumele sau de secole, statiunea numita pana in anul 1945 Karlsbad (Baile lui Carol) s-a bucurat de vizita multor fete incoronate si artisti din diferite domenii, daca tinem cont ca de-a lungul timpului s-au perindat pe aici nume sonore precum: Regele Greciei Otto I, Printul Louis Napoleon Bonaparte, Printul August von Sachsen, Printul Otto von Bismark, Johannes Brahms, Imparatul Austriei, Imparateasa Elisabeta a Austriei, Richard Wagner, Goethe, Paganini, Mozart, Beethoven, dar si alte personalitati cu sange albastru, lorzi, duci, baroni, sahi, maharajahi ori papi, poeti, compozitori, doctori.

Orasul Colonadelor, asa cum mai este cunoscut Karlovy Vary datorita celor cinci colonade sub care sunt izvoarele la indemana turistilor, isi pastreaza neatinsa istoria de secole intr-un muzeu care cuprinde o colectie de documente ce atesta istoria orasului si obiecte vechi. Aici poti afla ca izvoarele se formeaza cu ajutorul apei de ploaie ce se aduna in pamant si care este incalzita de rocile care dizolva practic mineralele ce compun apa si o inzestreaza cu proprietati vindecatoare.
Turist de o zi sau venit aici la tratament intr-una din bazele termale ale orasului (cea mai veche datand din 1650) ori numai pentru odihna si relaxare pe unul dintre terenurile de sport, veti simti pulsul unui orasel romantic, traversat pe ici-colo de calesti trase de cai, dar in acelasi timp veti avea parte de un oras linistit in care oamenii nu se grabesc, nu obosesc, nu sunt tristi, ci se plimba calmi pe strazile impecabile ale statiunii inconjurate de paduri si plina de flori ca intr-o expozitie.
Cladirile vechi, adevarate bijuterii arhitectonice, si izvoarele cu apa termala din oras, inconjurate de flori si verdeata ca intr-un colt de Rai, dau un farmec aparte celebrei statiuni, iar o calatorie cu funicularul pe munte nu trebuie ratata. Majoritatea constructiilor sunt hoteluri luxoase, colorate in diferite nuante, dantelate si sculptate, cu elemente arhitecturale surprinzatoare, ce incanta ochiul privitorului. Cel mai mare si luxos hotel este Grand Hotel Pupp, o adevarata perla a statiunii.
Printre elementele emblematice ale zonei trebuie mentionata bautura traditionala Becherovka, cu o vechime de peste 200 de ani, ce este fabricata din 32 de plante si scortisoara, reteta fiind cunoscuta numai de doua persoane, sau prajiturile lor celebre, un fel de napolitana cu diverse arome, de la vanilie pana la ciocolata. De asemenea, sticla Moser, care se produce in Karlovy Vary, este foarte cautata in Boemia. An de an, orasul este gazda unui festival international de jazz si film, la care vedete din lumea intreaga isi dau intalnire.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.