Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri Din Romania Breaza, o oaza de relaxare si sanatate

Breaza, o oaza de relaxare si sanatate

Email Imprimare

Orasul Breaza este primul popas pe care ar merita sa-l faca cei aflati in drum spre Valea Prahovei. Este un oras linistit, departe de traficul aglomerat de pe Valea Prahovei, peisajele pitoresti amintind de statiuni mult mai cunoscute din Elvetia. De altfel, asemanarea nu este intamplatoare, avand in vedere ca, la inceputul secolului trecut, Breaza era una dintre cele mai cautate statiuni balneoclimaterice de la noi. Continua sa atraga turistii si astazi, mai ales ca toti cei care doresc sa imbine utilul cu placutul si sa se bucure nu numai de frumusetile naturale, ci si de remediile naturiste, pot opta pentru o cura de tratament la nivel occidental, in cadrul Complexului de Terapie Naturala Alexandra.

Situata la 95 km de Bucuresti si la aproximativ 42 km de Predeal, Breaza este inconjurata de localitati la fel de cunoscute, printre care se numara orasele Comarnic (la sud) si Campina (la nord-vest), dar si comuna Cornu (in partea de est). Asadar, daca va aflati in zona, nu ezitati sa vizitati orasul vecin Campina, pentru a descoperi doua locuri ce poarta amprenta a doua dintre personalitatile care ne fac sa ne simtim mandri ca suntem romani: Casa Memoriala Nicolae Grigorescu si Muzeul Memorial Iulia Hasdeu.
Prima mentionare a localitatii Breaza o intalnim in 1431, in timpul domniei lui Alexandru I, unul dintre fiii voievodului Mircea cel Batran. In secolul al XV-lea, drumul comercial care lega Tara Romaneasca de Transilvania trecea prin Breaza, vama aflandu-se la Campina. In prima parte a secolului al XIX-lea, vama a fost mutata in Breaza de Sus, moment care a marcat inceputul modernizarii orasului.
Breaza se distinge prin monumentele din secolele XVII-XVIII. Printre acestea se numara conacul spatarului Toma Cantacuzino, situat in parcul central al orasului, care i-a gazduit, odinioara, pe Grigore Alexandrescu, Martha Bibescu si Ana de Noailles. Biserica Sfantul Nicolae, datand din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, este o ctitorie a printului fanariot Alexandru Ipsilanti, domn al Munteniei. Monumentul Eroilor, avand forma unui obelisc pe care troneaza un vultur, este un omagiu adus tuturor ostasilor romani cazuti pe front pentru intregirea neamului.
Insa renumele orasului Breaza se datoreaza numeroaselor izvoare de ape minerale, recompensate, in 1873, la Viena, cu Diploma de Onoare pentru calitati terapeutice deosebite. Daca in prima jumatate a secolului al XIX-lea la Breaza erau gazduiti soldati, romani si straini, pentru tratament, astazi vin aici persoane de toate varstele, in cautarea unor remedii naturiste pentru afectiuni dintre cele mai diverse, de la anemii si boli cardiovasculare la nevroze si boli hepatobiliare. Aflata in inima regiunii subcarpatice, Breaza exceleaza prin calitatea aerului.
La doar un sfert de ora de centrul orasului se gaseste cea mai importanta sursa hidrominerala din Breaza: izvorul sulfuros cu origini in valea paraului Guga-Prahova, cautat pentru calitatea superioara a apei. La fel de benefice pentru sanatate sunt si apele izvorului sulfuros din Breaza de Jos si ale izvorului sarat din Valea Morii.
Pe toata perioada anului, indiferent daca ne bucuram de o sanatate de invidiat sau nu, o sedere la munte, de cateva zile sau, de ce nu, mai lunga, nu poate decat sa ne revigoreze. Asta cu atat mai mult cu cat, la Breaza, avem posibilitatea sa imbinam relaxarea cu medicina complementara si terapiile balneare, la conditii de cazare de trei stele si la preturi accesibile.
La Complexul de Terapie Naturala Alexandra puteti beneficia de servicii medicale de inalta calitate, asigurate de personal calificat, amabil, gata mereu sa raspunda nevoilor dumneavoastra. Aici se deruleaza programe de prevenire si combatere a afectiunilor cele mai diverse, de la stres si incetinirea procesului de imbatranire la bolile cronice compensate, precum disfunctiile endocrine si metabolice, hipertensiunea arteriala, hepatitele cronice cu virus B sau cu virus C sau afectiunile reumatologice pentru care este nevoie de tratament si recuperare balneofizioterapeutica.
Din echipa Complexului de Terapie Naturala Alexandra fac parte medici specialisti, medici primari de medicina generala, asistente medicale, reflexoterapeuti si maseuri. Toti aplica principiile medicinei integrate, naturale, prin imbinarea procedurilor de reflexoterapie, masaj, aromaterapie, sauna sau kinetoterapie cu puterea vindecatoare a plantelor, prin intermediul produselor Hofigal. Aici se practica o metoda unica in Romania si, probabil, la scara europeana: impachetarile cu spirulina vie, obtinuta din productia proprie a complexului.
Pentru efecte maxime, se recomanda o cura de tratament de cel putin doua saptamani, repetata la interval de 4-6 luni. Iata cum concediul de odihna se poate transforma intr-o sursa ideala de refacere si reechilibrare a organismului.

Comentarii (3)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.