Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri Recomandari Invitatie in tara dragaicilor: Hanul Crasmarita din Buzau

Invitatie in tara dragaicilor: Hanul Crasmarita din Buzau

Email Imprimare

Chiar la iesirea din municipiul Buzau, imediat dupa podul Maracineni, pe soseaua E85, privirea calatorului este atrasa de o cladire impozanta, cu o arhitectura in stil antebelic. Este vorba despre Hanul Crasmarita din Buzau, o locatie cu totul speciala, care face parte din Complexul Moara Dragaicilor. Prima mentionare a satului Maracineni apare intr-un document din 3 noiembrie 1597, prin care Mihai Viteazul, domnitorul Tarii Romanesti, atesta dreptul de proprietate al lui Fatu din Maracineni asupra a 3 pogoane de vie, cumparate de acesta de la Vlad Calugaru, Bahnea si Marco. Insa asezarea este, probabil, mult mai veche. Mai aproape de zilele noastre, intre anii 1960 si 1968, comuna a fost o suburbie a orasului Buzau.
Apropierea de oras face ca hanul de 4 stele sa fie o locatie ideala atat pentru turisti, cat si pentru oamenii de afaceri, precum si pentru cei care doresc sa organizeze o petrecere, fie ea nunta, botez sau eveniment business sau corporate. Serviciile sunt complete, de la simpla servire a mesei pana la cazare cu pensiune completa.

Complexul Moara Dragaicilor a fost construit recent, in anii 2000, insa respecta arhitectura veche, cu iz antebelic, atat la exterior, cat si in interior, iar decoratiunile vin sa intareasca aceasta imagine.
Hanul Crasmarita din Buzau are 28 de camere repartizate pe 2 etaje. Acestea sunt single, duble sau apartamente (cu pat matrimonial sau cu paturi separate). Sunt mobilate fie cu piese din lemn masiv, fie cu fier antichizat si sunt decorate in stilul inceputului de secol XX. Desigur, nu lipseste tehnica moderna (televizor color cu ecran plat, cablu TV, acces gratuit la internet prin WI-FI, la fax si telefon international, sala de conferinte dotata cu videoproiector etc.) si nici masutele speciale pentru lucrul la laptop. Exista seif in fiecare camera, parcarea este pazita, iar plata se poate face si cu carte de credit.
Hanul are o curte interioara cu terasa, foisor, piscina si gradina de vara, organizata dupa un concept unic si deosebit de apreciata de vizitatori in sezonul cald.
Am avut ocazia sa innoptam la Hanul Crasmarita din Buzau si putem spune ca, pe langa confort, localul sta foarte bine la capitolul culinar. Aici pot fi savurate mancaruri traditionale romanesti si preparate cu specific buzoian ale caror retete sunt preluate din renumitele bucatarii taranesti vechi din Muntenia si Moldova. In interiorul hanului exista un restaurant elegant si spatios, cu doua saloane si cu un salon special pentru micul dejun.
Restaurantul traditional romanesc, care se afla langa han, intr-o cladire separata, are si el doua saloane, Salonul Traditional si Salonul Vanatoresc. Acestea sunt decorate in mod specific, cu stergare, farfurii si fete de masa taranesti, tesaturi si obiecte utilitare vechi, masti si trofee de vanatoare. Cladirea restaurantului respecta arhitectura unei mori traditionale. De asemenea, are o terasa amenajata cu ’’mese in caruta’’ si un foisor cu mese din lemn. Crama Domneasca este si ea un loc demn de a fi vizitat, mai ales de catre cei care doresc sa-si ostoiasca setea cu licori delicioase.
Restaurantul traditional romanesc este perfect pentru organizarea unor petreceri, oferind o ambianta unica, datorata mai ales decoratiunilor cu specific romanesc vechi. Are 100 de locuri in interior, carora li se adauga locurile din curte si din foisor.
Cei care trag la Hanul Crasmarita din Buzau pentru mai multe zile au ocazia, daca doresc, sa viziteze hergheliile de la Rusetu si Cislau, unde se face calarie de agrement, sa deguste vinuri la Cramele de la Pietroasele, sa se plimbe cu barca pe lacul Siriu, sa faca trasee montane sau trasee off-road pe drumuri forestiere sau sa viziteze fabricile de sticlarie de tip Gallé din zona.

Hanul Crasmarita din Buzau
Maracineni, nr. 1, Judetul Buzau
(pe drumul european E85)
Telefon: +040 238.717.213
Fax: +040 238.717.213
E-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.crasmaritadinbuzau.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.