Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri Recomandari O locatie de top in Buzau: Hotel Pietroasa

O locatie de top in Buzau: Hotel Pietroasa

Email Imprimare

Orasul Buzau s-a dezvoltat mult in ultimii ani, iar acest lucru inseamna inclusiv - sau mai ales – domeniul economic si al afacerilor, cel care sustine o comunitate. Prin urmare, asa cum era si firesc, afluxul de oameni de afaceri in zona a crescut, astfel ca necesitatea unor locatii hoteliere propice acestui segment a devenit tot mai stringenta. Unul dintre hotelurile cele mai importante si impunatoare din Buzau este Hotel Pietroasa. Acesta este localizat chiar in centrul orasului, in Piata Daciei.

Vizavi se inalta Palatul Comunal, actualmente sediu al Primariei si al Consiliului Local, o cladire de referinta, construita in urma cu peste 100 de ani si inaugurata in anul 1903 de catre Regele Carol I al Romaniei, alaturi de Principele Ferdinand (ulterior, Rege). Ridicat de primarul de atunci al Buzaului, Palatul are o sala de receptii decorata in stil venetian, in care se tineau sedinte solemne de investitura, reuniuni importante, concerte si balul anual al orasului. In august 1944, Palatul a fost bombardat de fortele britanice si incendiat, insa a rezistat tuturor acestor vicisitudini ale timpului. Datorita arhitecturii sale deosebite, marele Nicolae Iorga l-a numit cea mai frumoasa primarie din tara.
Chiar si atunci cand esti intr-o calatorie de afaceri, poti vizita unele atractii locale ale orasului in care te afli. Cei care aleg sa se cazeze la Hotel Pietroasa au la indemana, in primul rand, locatiile din centru, din jurul pietei centrale a Buzaului, dar nu numai. Merita facuta o incursiune pana in cimitirul orasului, unde exista o copie a sculpturii Rugaciune a marelui Constantin Brancusi. Aceasta opera a marelui sculptor roman este una de referinta, fiind deosebit de importanta pentru istoria artei contemporane. Ea a avut o poveste plina de aventuri. Brancusi a creat Rugaciune la rugamintea vaduvei unui avocat local celebru, Petre Stanescu, tinand sa o monteze chiar el pe soclu, in cimitir.
A stat acolo timp de 40 de ani, dupa care autoritatile comuniste au decis ca locul sau este in cadrul Tezaurului, astfel ca au ridicat-o. Dupa un timp, ea a fost inlocuita cu o copie, realizata tot de Brancusi. Din pacate, aceasta copie a fost furata de doua ori (a doua oara nu a mai fost recuperata), astfel ca s-a decis ca originalul sa ramana la Muzeul de Arta, acolo unde este acum, pentru a nu pati la fel. In anul 2013, la initiativa organizatiei Rotary International, a fost realizata o alta copie a Rugaciunii, care a fost amplasata in cimitir.
Hotel Pietroasa a fost primul hotel din Buzau, construit in anii 1970. Astazi, este cel mai mare si cel mai important din zona. Pe langa cazarea in camere mobilate si echipate impecabil, asigura, prin restaurantul si saloanele sale selecte, tot ceea ce trebuie pentru organizarea unor evenimente deosebite, private sau corporate, cum a fost, de pilda, Balul Avocatilor din Buzau. Un meniu bogat, variat, care cuprinde si preparate traditionale romanesti, si o servire impecabila. Desigur, mai ales pentru segmentul business, Hotel Pietroasa gazduieste si seminarii, conferinte sau alte manifestari asemanatoare.
Foarte multi straini care viziteaza orasul, fie ei oameni de afaceri, fie turisti, aleg sa se cazeze aici, iar acest lucru constituie o garantie pentru calitatea serviciilor oferite. Pentru clipele de relaxare, hotelul dispune de sauna, cada cu hidromasaj, dusuri cu aburi calzi si aromaterapie, precum si sala de gimnastica. Prin urmare, indiferent daca va aflati la Buzau in vizita de lucru, de afaceri sau in concediu, alegand ca loc de cazare Hotelul Pietroasa nu veti da gres. (Foto: Felician Scorobete, Hotel Pietroasa, www.citbuzau.ro)Hotel Pietroasa
Piata Daciei, nr. 1, Buzau, Judetul Buzau
Tel.: 0720.999.437, 0238.710.942
Fax: 0238.411.943
E-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.hotelpietroasa.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.