Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri Recomandari Cazare de top si spa in Sovata: Hotel Bradet si Hotel Sovata

Cazare de top si spa in Sovata: Hotel Bradet si Hotel Sovata

Email Imprimare

Sesizand extraordinarul potential al statiunii Sovata, grupul hotelier international Danubius Hotels Group a pariat pe turismul balnear din Romania. Si a castigat! Daca vizitati frumoasa statiune Sovata, puteti alege sa va cazati la unele dintre cele mai frumoase hoteluri: Bradet, de 4 stele superior, sau Sovata, de 4 stele. Pe langa confortul total de care veti avea parte, pe langa meniul cu totul deosebit si cu multe optiuni al restaurantelor acestor hoteluri, mai aveti un mare avantaj: Danubius Health Spa. Acesta va pune la dispozitie, pe langa bazinele cu apa sarata din Lacul Ursu si celelalte piscine, o serie de tratamente specifice statiunilor balneo-climaterice.
Hotelurile Sovata si Bradet comunica intre ele si totodata comunica direct cu Spa-ul Emporium Wellness & Beauty prin intermediul unui tunel subteran. Astfel, spa-ul face parte dintr-un complex balnear integrat, oferind servicii medicale, de relaxare, de wellness si fitness, precum si cure si tratamente ginecologice si de recuperare medicala. Dupa cum spuneam, mai aveti la dispozitie aici patru piscine (cu apa dulce si sarata), jacuzzi, circuit Kneipp, sala de fitness, sauna, aroma-sauna si piscine pentru copii.
La Danubius Health Spa Resort din Sovata va puteti bucura de beneficiile miraculoasei ape sarate din Lacul Ursu pe tot parcursul anului.
Bazinele incalzite reprezinta cea mai accesibila varianta de tratament cu apa sarata hiperconcentrata. Efectele binefacatoare ale acestei apei asupra organismului uman sunt multiple, dupa cum ne-au spus medicii specialisti balneologi de acolo. Iar apa sarata are un aliat de nadejde, namolul, care ajuta la cresterea imunitatii, prin efectul de reglare neuro-psiho-imuno-endocrina, un proces mediat de hipotalamus. Apa si namolul din Lacul Ursu au, desigur, si alte beneficii: efect bacteriostatic si bactericid, emolient, antiinflamator si analgezic, cresc mobilitatea articulatiilor si relaxeaza musculatura.
Pe langa baia in piscina, puteti alege o serie de tratamente, sub indrumarea personalului medical de la Danubius. Puteti opta pentru tratamente de relaxare, precum masaj, masaj thailandez sau bai aromate (cu plante), precum si pentru tratamente medicale. Puterea de vindecare a apei din Lacul Ursu si a namolului binefacator este uluitoare si este binecunoscuta atat la noi in tara, cat si peste hotare. Scopul celor de la Complexul Danubius este sa-i ajute pe oameni sa-si mentina sanatatea si chiar sa se vindece, in timp ce se relaxeaza, in vacanta sau in sejururi mai scurte. Astfel, turistii au la dispozitie pachete de cazare cu tratament inclus. Beneficiile sunt extinse: de la eliminarea stresului pana la tratarea alergiilor, a infertilitatii si a altor afectiuni. In cadrul complexului Danubius Health Spa Resort se trateaza, de pilda, afectiuni respiratorii, cu aerosoli cu sare: sinuzite, rinite alergice, rinito-faringite, bronsite cronice, astm bronsic, fibroza pulmonara etc. Curele sunt foarte utile insa si celor care au predispozitie la alergii, precum si in profilaxia infectiilor respiratorii. Aici se trateaza, de asemenea, afectiuni cronice locomotorii, ginecologice, respiratorii, neurologice si dermatologice.
Exista insa un beneficiu care diferentiaza tratamentele de la Danubius Heals Spa Resort de toate celelalte tratamente de tip balneoclimateric din tara, si anume cresterea fertilitatii feminine. Infertilitatea este una dintre cele mai dificile probleme cu care se poate confrunta o femeie. De multe ori, tratamentele medicale, extrem de costisitoare din punct de vedere financiar, nu au efectele scontate. Insa infertilitatea poate fi tratata si cu ajutorul curelor naturale cu namol sapropelic, Sovata fiind renumita in acest domeniu. Secretul sta in auxine, dupa cum ne-au explicat medicii ginecologi ai complexului. Acestea sunt substante hormonale vegetale asemanatoare cu hormonii umani si sunt prezente in namolul extras din Lacul Ursu. In apa acestui lac traiesc populatii abundente de Artemia salina, o specie de crustacee foarte veche, care nu s-a schimbat deloc in ultimii 100 de milioane de ani. Aceste crustacee arhaice ating, la maturitate, 15 milimetri, inoata cu capul in jos (spre diferenta de cele mai multe specii de crustacee), traiesc doar in ape sarate statatoare (niciodata in ape marine), suportand o concentratie salina foarte mare, de 50%, care inseamna deja solutie saturata, iar sangele lor contine, in mod surprinzator, pigmentul hemoglobina, acel pigment rosu caracteristic tuturor vertebratelor. Culoarea acestui crustaceu depinde de concentratia de sare din apa, fiind de un rosu mai intens cand concentratia e mare. Aceste crustacee se hranesc mai ales cu alge verzi. Auxinele sunt hormonii de crestere ai plantelor, acele substante care stimuleaza cresterea plantelor. Or, se pare ca, in apa si in namolul Lacului Ursu, datorita prezentei algelor verzi si a faptului ca acestea trebuie sa se regenereze mereu, fiind consumate de catre crustacee, aceste auxine se gasesc in cantitati mari. Auxinele au o compozitie asemanatoare hormonilor sexuali umani, stimuland fertilitatea.
In orice caz, din studierea cazurilor de infertilitate tratate, medicii ginecologi de la Danubius au constatat ca fertilitatea feminina creste cu aproximativ 25% dupa o cura de tratament cu apa si namol din Lacul Ursu, in complexul balnear de la Sovata. Foarte multe femei vin aici dupa ce incearca, fara succes, metodele medicale clasice de fertilizare. Trebuie spus ca toate aceste facilitati de tip spa va sunt oferite, daca va cazati la Hotel Bradet sau la Hotel Sovata, pe tot parcursul anului, inclusiv in sezonul rece. Astfel, puteti celebra sarbatorile de iarna... printr-o baie in piscina sau in jacuzzi!
In general, cei care vin la hotelurile Bradet si Sovata special pentru spa sunt turisti de week-end sau parinti care vin cu copiii la relaxare. Romanii petrec aici trei-patru zile, iar turistii straini vin la spa pentru minimum sapte zile. Vara, spa-ul nu e atat de important ca in celelalte anotimpuri, pentru ca turistii cazati la Bradet si la Sovata au intrare libera la strandurile de pe Lacul Ursu si de pe Lacul Alunis. In orice caz, faptul ca in spa-ul Danubius se poate face baie in apa sarata adusa din Lacul Ursu pe toata durata anului face ca acest complex sa aiba o atractivitate deosebita.
Grupul Danubius crede in potentialul turismului balnear in tara noastra, punand accent pe zona de spa medical. In prima faza, Grupul Danubius a achizitionat trei hoteluri: Bradet, Sovata si Faget, pe care apoi le-a reconditionat si le-a imbunatatit. Astfel, Hotel Sovata este pentru spa si tratamente, Hotel Bradet este hotelul de lux, foarte potrivit pentru conferinte si leisure, iar Hotel Faget urmeaza sa devina un hotel de 3 stele, fiind destinat grupurilor si turistilor individuali cu bugete mai restranse. Pana acum, grupul a investit 20 de milioane de euro in cele trei hoteluri din Sovata, iar investitiile vor continua. 7 milioane de euro au fost investite doar in Hotel Bradet, care a primit un upgrade spectaculos, trecand de la 2 stele la 4 stele superior.
Rezultatele acestor eforturi nu au intarziat sa apara: in anul 2015, s-au cazat la cele trei hoteluri ale grupului Danubius peste 43.000 de turisti. Dintre acestia, peste 32.000 au fost romani, iar 11.000 au fost straini. Incasarile companiei au fost cu 20% mai mari fata de anul 2014. Complexul turistic al Danubius Hotels Group din Sovata e format din Hotel Danubius Health Spa Resort Bradet ****Superior, Hotel Danubius Health Spa Resort Sovata **** si Hotel Faget **. Cele trei hoteluri se afla in centrul statiunii si la doar 200 de metri de Lacul Ursu. In plus, sunt apropiate intre ele, fiind parte a unui complex unitar care pune la dispozitia turistilor un total de aproape 400 de camere duble (800 de locuri de cazare).
Mai multe detalii despre Danubius Health Spa Resort gasiti pe www.danubiushotels.ro.Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.